The Edge^
the force
- Член од
- 11 јуни 2011
- Мислења
- 2.882
- Поени од реакции
- 2.397
Па веќе СИ "било каде" во вселената.5 минути?
Да, било каде![]()
Мислиш дали сите ѕвезди во нашата галаксија се во иста рамнина? Или дали сите планети во сончевиот систем орбитираат во иста рамнина? Висина!? Појасни малку....ми текна на оваа работа незнам некако чудно и баш ме стави во мисла - моето прашање дали сите планети , ѕвезди дали стојат т.е се сместено статични на иста висина ...да проширам - значи дали сите го имаат истиот висински центар дали се една над друга пр. јас сум на 3 скала ти на 2та или јас спијам на кревет ти на под... сеа незнам колку добро објаснив ама мислам дека ќе ме сфатите...![]()
баш така !?Мислиш дали сите ѕвезди во нашата галаксија се во иста рамнина? Или дали сите планети во сончевиот систем орбитираат во иста рамнина? Висина!? Појасни малку....
I think you just got punk'ed!Мислиш дали сите ѕвезди во нашата галаксија се во иста рамнина? Или дали сите планети во сончевиот систем орбитираат во иста рамнина? Висина!? Појасни малку....
Без разлика кое од двете ти е прашањето, одговорот е не.Не постои ништо статично во вселената каква што ја познаваме.баш така !?
со тоа статично не мислев на тоа дека сите стојат...знам дека се движат мислам се разбирам до толку..прашањето ми беше дали сите се на иста висина како што кажа Дејв на иста рамнинаI think you just got punk'ed!
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 22:02 ---
Без разлика кое од двете ти е прашањето, одговорот е не.Не постои ништо статично во вселената каква што ја познаваме.
Ако сакаш поконкретен одговор, ќе треба да го дообразложиш прашањето.![]()
Не знам зошто мислиш така....може не се интересирал до сега....I think you just got punk'ed!
Еве ти сличе од орбитите на планетите. Може полесно ќе биде вака.со тоа статично не мислев на тоа дека сите стојат...знам дека се движат мислам се разбирам до толку..прашањето ми беше дали сите се на иста висина како што кажа Дејв на иста рамнина
Punked дека постави две различни прашања, а доби одговор да. Тоа ми беше смешно. Инаку 100-120 kly диаметар со ~1kly дебелина на дискот.Не знам зошто мислиш така....може не се интересирал до сега....
Точно ништо не е статично, но сепак формата на галаксијата набљудувана од некоја за човек незамислива дистанца сепак е плосната - налик на пица, која ротира и таа има конечни димензии...дијаметарот е 100 000 светлосни години, а дебелината, не сум сигурен, еве некој нека набаци конкретен податок, но далеку е и приближно од некаква рамнина...
Па да, ама концептот на групирање на масите е сличен, размерите се поинакви, затоа така прашав....Punked дека постави две различни прашања, а доби одговор да. Тоа ми беше смешно. Инаку 100-120 kly диаметар со ~1kly дебелина на дискот.
Космос го чекаме во март, со Деграс Тајсон...ќе имаш најтазе информации....Може некој да стави студии, предавања, документарци (добри) за Уран и Нептун ?
![]()