Асистенти/професори на Економски факултет

*MajA*

I love myself...sometimes I don`t
Член од
22 април 2008
Мислења
215
Поени од реакции
8
Леле, сте збеснале. Никој професор на Економски не ти бара пари, ти изгледа така имаш сфатено. Тие што давале пари не можеле да научат или ги мрзело да научат или имале вишок пари и ги гребеле или пак не сакале да се мачат, тука нема врска со професорот. Што мислиш ти, ќе дојде професорот и ќе ни каже, не те пуштаме ако не платиш... Јас сум типичен пример за тоа дека ако си научиш никој ништо не може да ти направи. А корупција има на секој Државен факултет, а Економски и Електро не се исклучоци.
Потполно се согласувам :aplauz:
 
Член од
26 ноември 2007
Мислења
9
Поени од реакции
1
Па требаше лани господинот декна да го јаде , ама не знам шо бидна ,до кај е работата :nesum:
Треба да се почне од него , бидејќи тој е `Капо ди тути капи` на Економски . Испит кај него , зависно од сесијата е од 700 Евра па нагоре ...Нормално , се иде преку посредник , нема уплати на жиро сметки , нити пак пари на рака :toe:

head neznam kolku go baratis pravoto vo Makedonija za kleveta se odi vo zatvor znaes neli????Ajde ako imas fakti i argumenti iznesi se ako ne ne se rasfrlaj so cifri...:nenene:
 
Член од
31 јануари 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Wow wow luge sto vie bre aman temava e ekonomski vs. elektro? I dvata se jaki i teski fakulteti, na nekoj mu ide elektro na nekoj ekonomijata i aman dosta zborite koj e podobar i na koj ima poveke korupcija.:duel:
 
Член од
21 декември 2008
Мислења
171
Поени од реакции
5
za asistentive od Finansiski menagmanet ima nekoj idea??
Zabeezav deka ke treba da se zamaram so niv po 7 predmeti
:nesum:
 

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
8.989
Поени од реакции
5.615
Александар што е асистент по Финансиски Менаџмент е најдобар и најфер од сите асистенти. За другиве не знам што да ти кажам, не знам ни кои се.
 
Член од
21 декември 2008
Мислења
171
Поени од реакции
5
pa neznam kako se vikaat znam deka se za predmeti finansii ili neso za departmanot Finansiski menagamet

Потполно се согласувам :aplauz:
Едно прашање до професотор

Студент на последна академска година кога не го положил испитот се нашол во канцеларијата на професорот:
Студентот: - Дали знаете дека со тоа што не ме пуштате на испит оневозможувате мое инкорпорирање со животот и на тој начин ме казнувате. Дали размислувате на тоа?
Проф: Нормално обврска на професорот е да го мери знаењето, оној кој не ги задоволува критериумите нормално е да непомине.
Студентот: Добро тогаш може да ве прасам нешто. Ако успете да ми одговорите тогаш јас ќе прифатам тоа што не сум положил меѓутоа ако не успете да ми одговорите ке ми ставите задоволителна оценка?

Професорто бил расположен и прифатил. Студентот прашал:
„ ШТО Е ТОА ШТО Е ЛЕГАЛНО А НЕ Е НОРМАЛНО? ШТО Е ТОА ШТО Е НОРМАЛНО А НЕ Е ЛЕГАЛНО? И ШТО Е ТОА ШТО НЕ Е НИ ЛЕГАЛНО НИ НОРЛМАЛНО????“

Професорот размисли долго ама немал одговор. ПОдари кладбата го зел инексот на студентот и му ставил 6. Меѓутоа се уште се мачел да најде одговор. Затоа го повикал најдобриот студент и му го поставил истото прашање.
Студентот одма одговорил:
- Вие имате 65 години во брак сте со 23 годишна девојка- Тоа е легално но ненормално. Вашата сопруга има 25 годишен дечко- ТОА Е НОРМАЛНО НО НЕ ЛЕГАЛНО. Оној кој треба да не положи му давате оцена го правите дипломец ОВА НЕ Е НИ ЛЕГАЛНО НИ НОРМАЛНО J J J J J
mislam deka ova kazuva se :)
 
Член од
21 декември 2008
Мислења
171
Поени од реакции
5
abe ova nasive profesti sto paraat za sve neso morame da gi birkame ass pa ne e fer
sea ja ke se rasparavam so MArina nekoja si za potpis so nekoj si kiril za materijali oni preadavaat a profesotive se zurkaat a nie pagjame na testoi e ic ne se fer:nenene:
 
Член од
27 април 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
haha

Sto uba tema,moram da kazam.

1.Ako nekoj odi na mark. ili mngmnt nasoka,teska glupost e.
Posle ste plateni na nivo na nekakva logia,a ne na ekonomija.
2.Bankarska nasoka e super,ama gornite ne vi begaat,makar ednas.
3.Suva ek.-nasoka e najdobra,mada falat 2-3 predmeti
4.Kako bilo,ako ucis utre ce bidis bogat,pa se isplati makata.
5.Naj profi Meto,Miki,Taki,Ole,mozda Baze.

haha bas i ne si itar kako sto si se potpisal , bukvalno si glup
pozdrav:baeh:
 
Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Асистените горе-доле се ОК и покрај тоа што ако си член на актуелната опозициска партија ќе ти многу полесно, секако ова важи и кај онаа ас-ис-стенка која пред некое време ја “претепа“ колешката зошто препишувала.

За професорите?
Економски можеби е еден од малкуте факултети на кои скоро јавно се зборува за мито. Секој професор има ценовник и според моите информации тој се движи од 200 евра најефтино за Дефендологија до 1000 евра најскапо за Менаџмент. секако ова е цена само за 6ка.
Па тука се споменуваат и патувања, кујни и сл. како мотивација за да ти пише поголема оценка.

Имиња нема да споменувам само ќе ти кажам чувај се од: Статистика, Маркетинг и Менаџент. :) Другите предмети во сборедба со овие се боза.

Не викам дека нема, ама ја не сум слушнала до сега дека некој професор не некој студент директно или индиректно му барал мито...у најголемиот број од случаите студентите се тие кои што нудат мито затоа што не можат да положат или затоа што тоа им е полесен начин...али освен за математика и статистика не знам дали по некој друг предмет може да се положи со евра. Ако си учиш можеш да го пројдеш факултетот без никаков проблем, може не на колоквиуми али на испит сигурно....
А во врска со предметите погоре, тоа е индивидуално...ќе се чуваш од нив и на крај нив ќе ги положиш а ќе заглавиш со нешто сосема друго
 
Член од
10 јануари 2010
Мислења
56
Поени од реакции
0
Ако си учиш ке си ги положиш и Маркетинг и Менаџмент и нема да треба да се фрлаш пари.
 
Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Најкорумпиран факултет во Македонија, дефинитивно. Јас имав (не)среќа таму да студирам дел од студиите, за малку ќе го истепав Таки Фити кој неколку пати ми кажа дека сум бил неписмен зошто сум го прашувал на која дата ќе биде испитот, и секогаш расположениот Игор Д Шема Комплексот на Асистент кој ако не си од одредената му партија секогаш се правеше дека не те разбира што му зборуваш кога требаше да ти објасни задача математика.
А за парите, ако јас имам пари и си платам испити, со јавно мени на оцени, и потоа се вработам во фирма кај тате, без ниедно бело влакно и со сите нерви на број плус женски и дрога што сум ги поминал, ич нема да ми биде гајле дали некој бубал ко будала до сабајле, се тресел во гаќи кај Фити и клечел пред Јанев за да го заврши факсот и да дреме во биро за вработување. Мислам, разбудете се ало! Со учење помина времето, ќе изберат двајца-тројца и ќе ги парадираат колку онака демек еве види со учење се постигнува нешто , а има илјада студенти упишани по година (можда и више).
И , на крајот економски муабет - амортизацијата на вашите нерви кој ќе ви ја плати? На вашето его кое некој дебил ќе го гази како отпушок од цигара? Или на оние студентки кои ќе одат кај дотичниот професор на кафе и клечење? И најтажното е што токму тие, неколкуте добри студенти кои бубале ќе го брнат факултетот, ќе викаат не зборете така не се сите со врски и/или мито, а тие што веќе си платиле сега се во удобни фотелји или надвор од државата и го прават истото што го правеле и претходно, маваат бело и бркаат сукњи. Тоа е тоа, неправда ама барем не се преправајте како да демек ако учиш ќе си положиш , приказни за мали деца. Ајт.:smir:
 
Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Често велите фрлил на пик.На економскиот факлутет секоја година редовно се запишуваат 1000 студенти.Кој идиот треба да биде тој за да дели од тие 1000 души за да професорот му фрли пик.Мене ако не ми се учи и ако имам вишок пари сигурно нема да отидам на државниот за да ги губам нервите и пак да ги дадам истите пари.На година по 7-8 испити па ако коштаат колку што тука вие спомнавте не ми треба ни факлутет ни ништо.Ќе си се запишам на ФОН на Европски ем ќе бидам кремац ем нема да се замарам многу за учење и ќе си полагам...
Секогаш сум самокритичен и искуството до сега ми кажало дека доколку учиш нема никаков проблем.Прв семестар учев просечно вадев седум и осум.Колеги и цимери кои учеа по просек саат повеќе на ден од мене земаа десетки без никаков проблем.Тој што не се замара за факс а да бидеме реални таквите се многу,се занимаваат со таа проблематика.Оној бил манијак,овој мито барал,трет ретардиран,четврт цркал...Биле арогантни.Ами ќе бидат кога они цел живот бубале имале просек 10 и сега некој пезивенко му се прави џек па не бива ни така.А да бидеме реални помеѓу нашите колеги има многу сезнајковци кои "знаат се"

И многу нормално дека ќе биде помеѓу најзатегнатиот.Како и да се однесуваат знаат дека догодина ако не 1000, 900 секако ќе му дојдат пак.А што да прават на другите факлутети каде мора да бидат љубезни во спротивно догодина нивните предавања ќе бидат непотребни
 
Член од
10 ноември 2009
Мислења
38
Поени од реакции
2
Abe, Smetkovodstvo imas li prasanja od ispit mi trebat itno! poalgam vo Juni, ne vlagat vo ispit i tak mi ostana...
Bi mu doslo supper epten da najdes nesto ;)
Pozdrav
Ako imas nesto prati mail na s_style@live.com ke ti bidam mnogu blagodaren :)

aj te molam najdi mi prasanja za ispit smetkovodstvo super bi mi doslo od pomos ako najdes prato na s_style@live.com
II семестар
Љубиша или другата професорка не ми текнува на име по сметководство ок се, исти тестови секоја година се вртат по студентите, ако сакаш ќе ги најдам. Интересен предмет за мене, малку тешко немора да идеш на предавања, запиши се кај Љубиша и полагај кај него, полесно се проаѓа.
 

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
На ЕКОНОМСКИ сите професори и асс. се многу добри :back: :pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom