Архитектура - Он лајн!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
знам дека не е баш во врска со темата но ме интересира во случај на бомбардирање кои згради се најиздржливи кои нема одма како соленки да се срушат ? не знам дали некој го видел трговкиот центар во Тетово целиот е бетон ко бастион е

Zdravo !! Sakam da ve prasham nesto ... Edno drugarche se zapisha sredno vo GUC ! pa bilo potrebno nekakva masicka da se kupe pa de ke ve molam nekoj link od masickata da postirate ako moze ! Fala odnapred !

dali nekoj moze da mi pomogna ili da upati kako da se presmeta vrednost na stan soglasno uredbata za metodolgijata za utvrduvanje na vrednosta na stan?

Имам направено еден план за поткровје (за мене лично) и ме интересира мислење од архитект. Би сакал да слушнам некоја критика или пак ако има некој расположен да предложи подобро решение. Кој е заинтересиран, нека ме контактира преку пп.

... сум слушнал дека направиле плоча на база на стиропор, односно монта блокот и ферт гредите се изработени од пресован стиропор..има некој повеке за ова.???
eve nesto pogledni
bevna saem vo Italija gi gledav ovie kuki za gradenje cel sistem e
od zidovi do krov se kompletno e stiropor
imam nekoi diskovi za gledanje ama najdov nesto eve pogledni sto ke kazes
lesna e za gradenje brzo se pravi protivpozarni materijali se koristat podocna za maltarenje
ako ti treba nesto poveke slobodno prasaj
samo mnoooooogu se skapi za nasiot pazar
so ovakva kuka si resil mnogu problemi so termickata izolacija
imas zidovi sendvic stiropor po izbor kakvi sakas a sredinata e napolneta so beton
mozat da se gradat do 4 sprata plus podkrovje za poveke ne znam samo taka mi objasni deckoto

gledaj ploca od stiropor

http://www.youtube.com/watch?v=s4CbvVCZWsQ
--- надополнето: Oct 10, 2011 10:19 PM ---
i ova
http://www.youtube.com/watch?v=CYkRoJVYDvE&feature=related

eve nesto pogledni
bevna saem vo Italija gi gledav ovie kuki za gradenje cel sistem e
od zidovi do krov se kompletno e stiropor
imam nekoi diskovi za gledanje ama najdov nesto eve pogledni sto ke kazes
lesna e za gradenje brzo se pravi protivpozarni materijali se koristat podocna za maltarenje
ako ti treba nesto poveke slobodno prasaj
samo mnoooooogu se skapi za nasiot pazar
so ovakva kuka si resil mnogu problemi so termickata izolacija
imas zidovi sendvic stiropor po izbor kakvi sakas a sredinata e napolneta so beton
mozat da se gradat do 4 sprata plus podkrovje za poveke ne znam samo taka mi objasni deckoto

gledaj ploca od stiropor

http://www.youtube.com/watch?v=s4CbvVCZWsQ
--- надополнето: Oct 10, 2011 10:19 PM ---
i ova
http://www.youtube.com/watch?v=CYkRoJVYDvE&feature=related

kako se vikase saemot, daj link?

decki da prasam nesto, me agaziraja da izrabotam 3D model na veke postoecki objekt , odnosno da izrabotam plan za fasada i sega ne znam kolku da mu naplatam na covekot. Da ne znae nekoj kako odat ceni za vakva usluga?

Вака, во фаза сум на градење куќа па се размислувам за кров од шиндра. Нешто ваква боја ми се допаѓа:
CH-VictorianBlue-PGImage.jpg

shingle-roof-01.jpg

Или пак да одам со керамида со ваква боја:

tip130(2).jpg
Фасадата ќе има иста боја како оваа, темносива:

Можеби е шиндрата поскапа, некако поубав лик има кровот. Кровот ќе ми е на 4 води, значи не е поткровје него лега на сите страни на плоча. Кои се предности на шиндра(а кои маани) и каква да изберам, мислам на квалитет, од каде, што како....

Вака, во фаза сум на градење куќа па се размислувам за кров од шиндра. Нешто ваква боја ми се допаѓа:

shingle-roof-01.jpg

Прегледај го приврзокот 42219

Можеби е шиндрата поскапа, некако поубав лик има кровот. Кровот ќе ми е на 4 води, значи не е поткровје него лега на сите страни на плоча. Кои се предности на шиндра(а кои маани) и каква да изберам, мислам на квалитет, од каде, што како....

Мое мислење керамиди ти се подобра опција.. шиндрата има краток век на траење, може многу бргу да почне да се одлепува...за шиндрата да,може има поубав лик,ама имам чуено од искусни мајстори дека е проблематична.. а и друго, ако фасадата ти е темносива,мислиш ли и кровот да е со таква боја ?? Ја мислам дека нема да одговараат,цела куќа да биде во темносиво..или барем направи некои измени на фасадата,ќошевите на куќата исфарбај ги во бело или темно-бордо..или пак размисли за црвени керамиди или шиндра..сеедно на што ќе се решиш.

Интересна е комбинацијата сиво со темно бордо столбови, имам видено кај нас во близина. На горнава слика бордурите т.е. ќошевите се со светло сива боја. Имам сосед кој има негде 7-8год зелена шиндра, изгледа како вчера да е ставена. Но има време, ќе се распрашувам.

Би сакал да прашам дали некој знае каде може да се најде водич за најлесно учење на 3D Max програмата за уредување на внатрешен дизајн, или пак туторијал за да се научи програмата. Поздрав. Фала однапред.

дали некако можат да се набават прашањата од ланскиот приемен (дали некој се сеќава од каков тип беа прашањата и сл.)? :unsure:

shingle-roof-01.jpg

Прегледај го приврзокот 42219

Ве молам да ми посочите во Скопје каде има ваква или црвена бибер шиндра, негде во Визбегово или на друго место, кои фирми увезуваат, ми требаат информации, плиз.

Kajgana Shop

Back
На врв