Архитектура - Он лајн!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
moze i na pogresno mesto ke go postavam prasanjeto, ama ke mi izvinete .....
Prasanjeto glasi:Kako ke se podgotvi geodetski plan za proektiranje na nekoj objekt ?
aj ako znae nekoj neka mi odgovori ?

Serpico Moze da mi kazes kolku treba da bide rastojanie megu dva stolba na obicna kuca ?

ne sum arkitekt ni se zanimavam so arkitektura no moite cimeri studirat pa tie celo vreme zboruvat samo za arkitektura pa me interesira ova prasanje

Stvarno Arkitektite se dosadni za druzenje samo za nivna profesija zboruvat :)
Cekam odgovor :0:uvo:

Serpico Moze da mi kazes kolku treba da bide rastojanie megu dva stolba na obicna kuca ?

ne sum arkitekt ni se zanimavam so arkitektura no moite cimeri studirat pa tie celo vreme zboruvat samo za arkitektura pa me interesira ova prasanje

Stvarno Arkitektite se dosadni za druzenje samo za nivna profesija zboruvat :)
Cekam odgovor :0:uvo:

Во зависност од потребите бе ред блек. Нема стандардни правила за тоа колку треба да биде. Има само лимит, кој го наложува материјалот кој се употребува и статичката пресметка за куќата во зависност од материјалите и висината на куќата.

Во зависност од потребите бе ред блек. Нема стандардни правила за тоа колку треба да биде. Има само лимит, кој го наложува материјалот кој се употребува и статичката пресметка за куќата во зависност од материјалите и висината на куќата.

thanx za informacii

pozdrav na site ako moze nekoj da mi kaze iminja na nekolku programi za planiranje(arhitektura) na dom ama nekoi sto ne se tolku golemi kako autocad i slicno.samo napisete go imeto na programot vazi ke vi bidam blagodaren

pozdrav na site ako moze nekoj da mi kaze iminja na nekolku programi za planiranje(arhitektura) na dom ama nekoi sto ne se tolku golemi kako autocad i slicno.samo napisete go imeto na programot vazi ke vi bidam blagodaren

Пробај со 3D Home Designer Studio. Не е професионална програма, башка и wizard има, па можеби ќе ти биде од помош.

... сум слушнал дека направиле плоча на база на стиропор, односно монта блокот и ферт гредите се изработени од пресован стиропор..има некој повеке за ова.???

Јас имам поинакво прашање... каде се наоѓа форумот за... не знам точно... за Кензо Танге и “изложбата“ на негови и слики како и оригиналната макета? Знае некој?

Оригиналната макета од централното градско подрајче за Скопје, некое време беше во бараките до ГУЦ, во Заводот за урбанизам на град Скопје.

На пролет планирам да ја реновирам комплет собата моја. Јас имам некоја замисла (приложена во нацртот) е сега некако неможам да определам место за масичка ниска премногу ќе ми се затвори просторот. Ако може некој од поискусните да ми помогне во распределба на предметите така што ќе добијам кревет, две работни маси (во случајов ги имам на Г наместено) една комода за телевизор и техничка опрема, мала масичка. Исто сакам да вметнам и полица ако може за книги и сл работи.

mojasobann1.png

пс се трудев да е што постручно изработена скицата

ппс ако може некој 3D да ја претстави собата ќе биде уште подобро

На пролет планирам да ја реновирам комплет собата моја. Јас имам некоја замисла (приложена во нацртот) е сега некако неможам да определам место за масичка ниска премногу ќе ми се затвори просторот. Ако може некој од поискусните да ми помогне во распределба на предметите така што ќе добијам кревет, две работни маси (во случајов ги имам на Г наместено) една комода за телевизор и техничка опрема, мала масичка. Исто сакам да вметнам и полица ако може за книги и сл работи.

mojasobann1.png

пс се трудев да е што постручно изработена скицата

ппс ако може некој 3D да ја претстави собата ќе биде уште подобро
ени1?:nesum:

Сега видов. Ќе го земам нацртот и ќе се потрудам да најдам некое решение. Само, за почеток неколку прашања:

Како ја замислуваш масичката, и за каква употреба би ти служела?

Дали ги користиш двете врати, и со кои соби ти се поврзани? Или едната е од тераса некоја...?

Дали има нормална висина на просторијава, или е некој подкровен простор? Ова за полиците прашувам. Убава идеја е ако сакаш плитки полици (не поголеми од 30см) да ги ставиш над позиција на креветот.

Сега видов. Ќе го земам нацртот и ќе се потрудам да најдам некое решение. Само, за почеток неколку прашања:

Како ја замислуваш масичката, и за каква употреба би ти служела?

Дали ги користиш двете врати, и со кои соби ти се поврзани? Или едната е од тераса некоја...?

Дали има нормална висина на просторијава, или е некој подкровен простор? Ова за полиците прашувам. Убава идеја е ако сакаш плитки полици (не поголеми од 30см) да ги ставиш над позиција на креветот.
Па едниот дел од масичката излегува на прозор (тоа е кај терасата, прозор плус врата) па така да сакам тој дел да го користам за пишување/работа, а другиот дел од масата тој што иде кај ѕидот сакам за компјутер, бар таква ми е замислата.

За вратите значи едната со прозор е тераса, другата е врата за во ходник

Не е подкровје, туку класична соба (ѕидовите се мислам 2.80 високи)

ЕДИТ
Сакам полиците да се скалесто наредени на ѕидот (3-4)

Па едниот дел од масичката излегува на прозор (тоа е кај терасата, прозор плус врата) па така да сакам тој дел да го користам за пишување/работа, а другиот дел од масата тој што иде кај ѕидот сакам за компјутер, бар таква ми е замислата.

За вратите значи едната со прозор е тераса, другата е врата за во ходник

Не е подкровје, туку класична соба (ѕидовите се мислам 2.80 високи)

Фала на информациите. Ќе се обидам да средам решение, за некое време.

Zdravo i pozdrav do site,jas prv pat vi se pridruzuvam,sakam da go prasam dexterche,dali postoi programa posebno za izrabotka na vakvi arhitekstki planovi bi sakala da mozam da izvrsam promena na stanot no vaka kako vasiot so merki i skica,pravo liniski,i ako moze adresata od programata.pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom