Ареа

Yey!! Конечно тема за Ареа, еден од моите омилени македонски бендови:) Супер музика имаат, добар вокал и добри текстови. Само би сакала да направат еден посебен концерт или некоја свирка само со нивните песни....се групно негде настапуваат, никад сами.

I utre na saem kje nastapat samo zaboraiv koj bese povodot ( Ima u pod-forum Nokjen zivot)...:helou:

ареа се најбоље и мнг ги поштуем :music3:

Респект за нив, стварно се супер и мноооогу ми се свиѓаат као ретко кој бенд од Македонија.

,,Сите мои слики,, е Библија ...

ако може некој да ми даде линк за даунлоад на нивни песни, само "Сите мои слики" ја имам :se_ molam фала однапред :smir:

На www.radiomk.com имаш сите албуми од нив, ја од таму си ги извадив:) Само последниот го нема, пошо тој сеа излезе, знам со Време го даваа.

Новиот албум сеуште никаде го нема за пиратско симнување.
Како и да е, јас ќе си го купам оригиналот. Не знам колку пари е... ама морам да го имам :)

Новиот албум сеуште никаде го нема за пиратско симнување.
Како и да е, јас ќе си го купам оригиналот. Не знам колку пари е... ама морам да го имам :)

149.00 денари во сите продажни места на Време низ Македонија :)

Закон се! На Лени направија бум и ги загреаа сите за тоа што следеше потоа:)
Најдобра песна според мене им се Сите мои слики, иако ми се допаѓа цел албум:)

Морав да пишам нешто на оваа тема, нешто што се нервирам веќе неколку дена... Ареа издадоа нов албум кој според мене е мноооогу добар (може сум субјективна по тоа прашање затоа што ми се допаѓа нивниот стил, особено вокалот и текстовите на Ружица и ги слушам одамна) и не ми е јасно како ,иако имаше официјална промоција албумот, досега немам слушнато на радио ама НИЕДНА нова песна од тој албум! Зошто не трујат со песните на Јован Јованов, Врчак, итн а да не ги спомнувам српските и хрватските штанцани песни од кои ми се плаче и поради кои најверојатно ќе прекинам да ги слушам македонските радија...Кој им плаќа за да пуштаат таков неквалитет? И зарем ништо не им значи што една МАКЕДОНСКА група ако ништо друго, да оставиме на страна колку хитови имале порано и каков е нивниот статус, има нов материјал?
Срамота!

Закон се! На Лени направија бум и ги загреаа сите за тоа што следеше потоа:)
Најдобра песна според мене им се Сите мои слики, иако ми се допаѓа цел албум:)

Ehem.....ne bas....ali ne e bitno. Frekvencija na ljubovta mene licno poise mi se svijda, mislam deka im e vrv na kariera ova, i od tuka samo nadole moze da ide...moe licno mislenje. Kako i da e, eden od najvlijatelnite bendovi koi zasluzuvaat pocit i priznavanje na domasnata muzicka scena.

Сега, зависи кои како. Направија добра атмосфера, ама не толку долга за да трае саат време дур сите го чекаа Лени. Не знам колку да беше убаво на Ареа, на сите им се здосади чекањето:)
п.с. Ареа има нов албум, баш прееска видов:) Јеееаа!:vozbud:

Ареа?! Ги обожавам. Просто ги обожавам.
А, ако збориме за најдобар албум... тоа е дефинитивно... ама ДЕФИНИТИВНО...Нешто Недостасува. Мислам... дај. Нешто недостасува, Дозволи ми, Колку ми значиш, Јас сум ти пријател.... Ги обожавам песниве.

П.с. Официјалниот сајт http://area-band.com/mkd/index.html

Area se odlicni!!! Najdobar bend kaj nas, Site moi sliki, Jas sum ti prijatel, Neshto nedostasuva....niedna sedenka so gitara ne mine bez pesna od Area.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom