Секако дека има причина за стравот за која не си свесен и секако дека има спас. Позитивната мисла ти е првиот чекор до него, не смееш да имаш оваков став.Mi kaza da ama treba da ima nekoja pricina za stravot a jas nemam i plus tesko deka nesto vo momentov moze da mi pomogne.. Trae so denovi i nema spas,taka ke cekam samo od sebe da pomine
Mene isto loso mi e po cel den + i lekarstva pijam ako ne se napijam gotov sum... Relaksiranost i ispolnetosr neam oseteno 6 meseci,stravot se namali edno vreme premina sostojbava vo depresija... izbegavam druzenje (mislam ke me setat i mi se zgolemuva ankc) sam koga odam nekade napnat sum 100ka... Koga neman obvrski poluduvam...Loso se dozivuvam sebe si kako da.ne sum vo red... Ne znam kako da si pomognam a se trudam ama izg ne dovolno..(Mi kaza da ama treba da ima nekoja pricina za stravot a jas nemam i plus tesko deka nesto vo momentov moze da mi pomogne.. Trae so denovi i nema spas,taka ke cekam samo od sebe da pomine
Немам хронична анксиозност јас али се борам повремено и понекогаш а иначе јас правам се, јас сум луд скроз. Спорт, медитација, искачања, сексови, пиење, гудрање , муабетење, тепање, висење на клупи у маало, висење у парк, паѓање под шанк од шанк, пишување дневник, дј-ство, филмоманија, читање книги, патување, пешачење, функционирање во нормалниов свет што е многу нормален и со многу прекрасни опшествени норми и предиспозиции за бесконечна матријално - душевна благосотојба која што ме прати секогаш кога не сум во состојба на психичка аномалија.Здодевна сум, ама правите ли бе дечки нешто друго освен што пиете апови и чекате да помине само од себе? Спорт, медитација, јога, или јок?
Хаххах! Шом видам урбан дикшанери, знам дека е нешто добро
И јас истото го чувствувам во моментов, мислам како срцето да ми е притиснато од прејаденост.Некој ми спомна дека има повеке видови на осеќање со оваа грдава анксиозност пример јас имам проблем со дишењето дали тоа ми влегло во психата, како да ми е подуен стомакот неможам воздух да си земам некако на почетокот неможев да го контролирам сега како да се подсмирувам од есциталопрамот ама на моменти пак осеќам така подуен стомак и едвај се издишувам ако има некој искусено исто ка мојто нека пише....
Da taka e , Irena bas toa mi go objasnuvase . Toa cuvstvo na vina doveduva do nervoza pa taa vodi do fizicki simptomi pa posle se prosiruva i na krajot toa doveduva do losi misli i vakvi panicni i stresni napadi. Znaci za site ovie '' stravovi bez pricina " sto gi dozivuvame ima nekoja pricina . Mozebi vo momentot koga ja dozivuvame nemame pricina poradi toa megutoa toa se sobira so tek na vreme vnatre vo sebe poradi nekoi si faktori sto prethodno go otpocnale na ovoj proces. Bas i za toa se napraveni tie tehniki kaj KBT , da ne se dozvoli taa cuvstvo na vina da dovede do nervoza pa taa da se siri ponatamu ( na mene mi e odredena taa pricina, kaj nekoj drug e sigurno nekoja druga pricina ).. Znaci poentata e problemot da se vostanovi i da se resi i da ne se dozvoli toj da ni pravi tolku mn loso da se cuvstvuvame .. Koga te fati toa najstrasnoto nema nekoja pomos iskreno , barem kaj mene e taka , mislam deka e kraj na svetot i nisto zivo ne pomaga ..[DOUBLEPOST=1436664574][/DOUBLEPOST]Секако дека има причина за стравот за која не си свесен и секако дека има спас. Позитивната мисла ти е првиот чекор до него, не смееш да имаш оваков став.
Jas inaku ne pijam nikakvi tableti sega za sega , mozes da si pretpostavis samo kako e da se boris protiv ova bez nikakvi lekovi :/ Inaku poslednive denovi trcam , igram kosarka ili fudbal , setam kolku sto e mozno povekje i nastojuvam da se premoram pa taka nekako pomirno da spijam i da mi se odtrgnat losite misli .. Duri i koga spijam ne sum na raat , se budam po 5 pati .. Stomakot mi e za nikade poradi seto ova .. Porano vo minatoto vo ova vreme nemav vakvi problemi , obicno soncevoto letno vreme mi vlijaese super i najcesto panicnite napadi mi se javuvaa zimno vreme ama sega izgleda deka toa nisto ne znaci , dali e leto ili zima ili e soncevo ili vrne se e isto :/ Barem ako ne nisto drugo odmorot mi pretstavuvase nesto ubavo a sega mi seedno ne mi se ni odi , cisto onaka ke idam ..K
Mene isto loso mi e po cel den + i lekarstva pijam ako ne se napijam gotov sum... Relaksiranost i ispolnetosr neam oseteno 6 meseci,stravot se namali edno vreme premina sostojbava vo depresija... izbegavam druzenje (mislam ke me setat i mi se zgolemuva ankc) sam koga odam nekade napnat sum 100ka... Koga neman obvrski poluduvam...Loso se dozivuvam sebe si kako da.ne sum vo red... Ne znam kako da si pomognam a se trudam ama izg ne dovolno..(
Колку време си на кбт? Читав дека оваа терапија е кратка(петнаесетина сеанси), а доста ефективна. Имам пријателка која ја применувала и веќе нема панични напади, т.е. знае да ги препознае и да ги спречи уште пред да се појават целосно.Da taka e , Irena bas toa mi go objasnuvase . Toa cuvstvo na vina doveduva do nervoza pa taa vodi do fizicki simptomi pa posle se prosiruva i na krajot toa doveduva do losi misli i vakvi panicni i stresni napadi. Znaci za site ovie '' stravovi bez pricina " sto gi dozivuvame ima nekoja pricina . Mozebi vo momentot koga ja dozivuvame nemame pricina poradi toa megutoa toa se sobira so tek na vreme vnatre vo sebe poradi nekoi si faktori sto prethodno go otpocnale na ovoj proces. Bas i za toa se napraveni tie tehniki kaj KBT , da ne se dozvoli taa cuvstvo na vina da dovede do nervoza pa taa da se siri ponatamu ( na mene mi e odredena taa pricina, kaj nekoj drug e sigurno nekoja druga pricina ).. Znaci poentata e problemot da se vostanovi i da se resi i da ne se dozvoli toj da ni pravi tolku mn loso da se cuvstvuvame .. Koga te fati toa najstrasnoto nema nekoja pomos iskreno , barem kaj mene e taka , mislam deka e kraj na svetot i nisto zivo ne pomaga ..[DOUBLEPOST=1436664574][/DOUBLEPOST]
Jas inaku ne pijam nikakvi tableti sega za sega , mozes da si pretpostavis samo kako e da se boris protiv ova bez nikakvi lekovi :/ Inaku poslednive denovi trcam , igram kosarka ili fudbal , setam kolku sto e mozno povekje i nastojuvam da se premoram pa taka nekako pomirno da spijam i da mi se odtrgnat losite misli .. Duri i koga spijam ne sum na raat , se budam po 5 pati .. Stomakot mi e za nikade poradi seto ova .. Porano vo minatoto vo ova vreme nemav vakvi problemi , obicno soncevoto letno vreme mi vlijaese super i najcesto panicnite napadi mi se javuvaa zimno vreme ama sega izgleda deka toa nisto ne znaci , dali e leto ili zima ili e soncevo ili vrne se e isto :/ Barem ako ne nisto drugo odmorot mi pretstavuvase nesto ubavo a sega mi seedno ne mi se ni odi , cisto onaka ke idam ..
a sto e KBT?Колку време си на кбт? Читав дека оваа терапија е кратка(петнаесетина сеанси), а доста ефективна. Имам пријателка која ја применувала и веќе нема панични напади, т.е. знае да ги препознае и да ги спречи уште пред да се појават целосно.