Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 декември 2019
Мислења
1.881
Поени од реакции
2.872
Никако историчар, само пијаници за градоначалник за Шкупи, може и тоа Шкупи не го заслужува, нека ви закачи Зоќе некој педер ама апла педер, све што гуптинот ви нуди е убаво, за другите стржена бричена, абе како не ви донесе некој талибанец од авганистан да ви ебам мајката шарена.
И да им донесе ќе си гласаат без проблем.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.149
Селењето на Афганистанци во Македонија е најдобар пи-ар што можеше да си го направи Заев и СДСМ. Може целат на албански гласови со ова, али губитокот на каурски гласови би требало да биде значаен. (или пак, по кој знае кој пат ги преценувам офциве каурски тука)

По којзнае кој пат ги преценуваш каурите / христијаните.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Селењето на Афганистанци во Македонија е најдобар пи-ар што можеше да си го направи Заев и СДСМ. Може целат на албански гласови со ова, али губитокот на каурски гласови би требало да биде значаен. (или пак, по кој знае кој пат ги преценувам офциве каурски тука)
Мене ме интересира кои се тие луѓе околу него, што му сугерираат и консултираат да дава вакви (или слични) изјави.

Освен ако не е стварно договорено, тогаш која е поентата? Дали има некој да му каже дека има и нивни луѓе, у самата партија, дека им е преку кур од вакви бламирања? Може не се многу али 5 до 10% да се, за нив е многу. Има ли некој да му каже дека скоро мнозинство од гласови што ќе ги добие е од албанци, а не македонци?

10 години од уста не го извадија Грујо, а ништо не научија од него. Абе пола да праат од тоа он што правеше, овој прост народ нема да го симне од власт.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Мене ме интересира кои се тие луѓе околу него, што му сугерираат и консултираат да дава вакви (или слични) изјави.

Освен ако не е стварно договорено, тогаш која е поентата? Дали има некој да му каже дека има и нивни луѓе, у самата партија, дека им е преку кур од вакви бламирања? Може не се многу али 5 до 10% да се, за нив е многу. Има ли некој да му каже дека скоро мнозинство од гласови што ќе ги добие е од албанци, а не македонци?

10 години од уста не го извадија Грујо, а ништо не научија од него. Абе пола да праат од тоа он што правеше, овој прост народ нема да го симне од власт.
Колку си само во заблуда. Направи муабет со гласач на комуњарите и ќе видиш дали им смета ова и самиот ќе си најде некоја релативазација. Ботовите по интернет веќе прават споредба бегалците од Авганистан со бегалците од Егејска Македонија дека било исто и стандард некоја заебанција за тоа како македончето е глуп, туп, небањат, фашист и индиректно потенцирајќи дека комуњарите се прошетана , интелектуална и либерална елита која пробува да ја исправи на прав пут небањатата раја.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Колку си само во заблуда. Направи муабет со гласач на комуњарите и ќе видиш дали им смета ова и самиот ќе си најде некоја релативазација. Ботовите по интернет веќе прават споредба бегалците од Авганистан со бегалците од Егејска Македонија дека било исто и стандард некоја заебанција за тоа како македончето е глуп, туп, небањат, фашист и индиректно потенцирајќи дека комуњарите се прошетана , интелектуална и либерална елита која пробува да ја исправи на прав пут небањатата раја.
Можеби, ама мислам дека тие релативизирања им ги праат нивните ботови на платен список што им се (оние дебилине на твитер што спамаат). Сепак се надевам дека има останато некое парче мозок и надеж у нормален подржувач на сдс.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500

Нема такво нешто како многу за добитокот од СДС, они може да се бунат може да глумат лажна интелектуалност. На ден на избор ако не отидат да заокружат СДС почнуваат да добиваат панични напади. Јас во животот многу многу ретко сум сретнал рехабилитиран СДС`овец. Болни луѓе се тоа во секоја смисла на зборот.

А на Заев не му е воопшто гајле од кого ќе го добие мнозинството на гласови, тој што им ги води изборните циклуси очигледно е дека си ги води како математичка операција и со нула политика. Историски најдобриот начин да се победат такви "математичари" е со масивен популизам и мобилизација на апатични гласови ( не за џабе на другата страна е поставен Мицковски). Затоа и сега почнуваат повторно со плашењата за ковид околу избори, зошто математичкото идење на избори е најуспешно кога се има мала излезност.

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Аеродром била населба населена со воени, полициски лица и работници по фабриките како МЗТ, 11 Октомври итн. Географијата не игра никаква улога во структурата на население на Аеродром. Единствената причина зошто Аеродром не е бастион на СДС како Центар и Карпош е зошто во 90тите за разлика од Центар/Карпош каде што живела бирократијата, како што кажав во Аеродром примарна група на жители биле воени лица и работници/инженери по големите фабрики од Југославија. Или поточно двете групи на луѓе кои највеќе ги уништи СДС во 90тите.
Под воени лица се мисли и на голем број лица од екс ју држави, кои по распадот на Југославија си се вратија во матичните земји и си ги продадоа бараките и становите во Аеродром на луѓе кои денес ги шиткаат за да се градат зградурини. Врска немаат овие денес со воени лица.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.099
Поени од реакции
9.528
Да им посакам на тие што ќе гласаат за СДС да им ги искинат од ебење жените и децата талибанциве пред очи.....кур нема да ми чуе.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Да им посакам на тие што ќе гласаат за СДС да им ги искинат од ебење жените и децата талибанциве пред очи.....кур нема да ми чуе.
Ами Егејците како дојдоа........
*рандом бот, приврзаник на авангардата во СДС

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Нема такво нешто како многу за добитокот од СДС, они може да се бунат може да глумат лажна интелектуалност. На ден на избор ако не отидат да заокружат СДС почнуваат да добиваат панични напади. Јас во животот многу многу ретко сум сретнал рехабилитиран СДС`овец. Болни луѓе се тоа во секоја смисла на зборот.

А на Заев не му е воопшто гајле од кого ќе го добие мнозинството на гласови, тој што им ги води изборните циклуси очигледно е дека си ги води како математичка операција и со нула политика. Историски најдобриот начин да се победат такви "математичари" е со масивен популизам и мобилизација на апатични гласови ( не за џабе на другата страна е поставен Мицковски). Затоа и сега почнуваат повторно со плашењата за ковид околу избори, зошто математичкото идење на избори е најуспешно кога се има мала излезност.
Не постојат луѓе кои се за СДСМ. Таа клика ја држи на куп омразата кон ВМРО.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.023
Кога се збори за скопски општини, да беа пола како Гази Баба низ земјава,ни со местење нема сдс шанси ни со шипови и цигани заедно ...

Овој мизеријата борќе шо е сега толку од него и имаше среќа оти никој не го сакаше тони мочко од вмро да се бира по 3ти пат,но да биде уште потрагично сдс изгуби на советничка листа оти таму не беше името на мочко.Единствен пример каде градоначаник од партија победува а советничка листа губи.

И ретардиран да стаат сеа од вмро,сдс ќе изгуби со огромна разлика во Г Баба.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Кога се збори за скопски општини, да беа пола како Гази Баба низ земјава,ни со местење нема сдс шанси ни со шипови и цигани заедно ...

Овој мизеријата борќе шо е сега толку од него и имаше среќа оти никој не го сакаше тони мочко од вмро да се бира по 3ти пат,но да биде уште потрагично сдс изгуби на советничка листа оти таму не беше името на мочко.Единствен пример каде градоначаник од партија победува а советничка листа губи.

И ретардиран да стаат сеа од вмро,сдс ќе изгуби со огромна разлика во Г Баба.
ВМРО кога владееше во Гази Баба, Албанците на влез у општина поставија орел. Македонците сакаа крст да стаат, али градоначалникот, со Грујо у заднина, не овозможи, не дозволи или како сакаш кажи го, битно им излезе у пресрет на Албанците да не се гради крст.

А сега, против СДСМ и куче да кандидираат, ќе победи, па јово-на-ново.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom