Левица нема стабилно лојално гласачко тело. 2 круг ќе излезат и ќе гласаат за советник Левица и некои за градоначалник ВМРО. Тие некои се доволни, 500-600 гласа во Прилеп на пример ќе сменат многу.Левица нема да даде гласови на Вмро сигурно
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Добар дел од населението ни е "го сакам КАМ во поштенско сандаче", па затоа и не ме изненадува што Заев е политичарот со највеќе доверба покрај сите гомнарии што ги има направено.Не разбирам уопште како може толку луѓе да има што ќе гласаат за СДСМ (па и за ВМРО).
Не разбирам како на ваква професионално реализирана личност би и било предизвик да се расправа со асфалтирање улици и комунална хигиена.ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Град Скопје ќе ја кандидира Данела Арсовска?
Актуелната претседателка на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска според се уште непотврдени информации е можен кандидат за градоначалник на Град Скопје од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, дознава и пренесува ТВ21 од свои неофицијални партиски избори.skopjeinfo.mk
во втор круг се гласа само за градоначалник. Советниците се избираат во прв кругЛевица нема стабилно лојално гласачко тело. 2 круг ќе излезат и ќе гласаат за советник Левица и некои за градоначалник ВМРО. Тие некои се доволни, 500-600 гласа во Прилеп на пример ќе сменат многу.
Не знаев. Како и да е, мислам дека ќе загризат дел од нив и втор круг да нанесат удар на СДС.во втор круг се гласа само за градоначалник. Советниците се избираат во прв круг
Ќе биде неизвесно во Центар, Аеродром и Карпош.
Затоа што со текот на времето начинот на живот станува менталитет. Нешто слично као приказната со кубурот за зло време. На пример ја сум убеден дека Гоце да стане и да им рече дека не треба повеќе да гласаат за Мицкоски 90% ќе речат абе остај ти тоа вмро си е вмро. За овие другиве не ми текнува некоја споредба во моментов ама гласачите на вмро се тие кои се глупи, оние на сдс во глобала се малцинства, шпиони и кодоши, луѓе кои ја мразат Македонија, стари удбаши и нови соросоиди, луѓе кои бе се продале за 5 евра, така да за кого би гласале тие освен за сдс.Не разбирам уопште како може толку луѓе да има што ќе гласаат за СДСМ (па и за ВМРО).
Работа во државна администрација најчесто.Не разбирам уопште како може толку луѓе да има што ќе гласаат за СДСМ (па и за ВМРО).
Не разбирам како на ваква професионално реализирана личност би и било предизвик да се расправа со асфалтирање улици и комунална хигиена.
е толку ли многу се, да му ебам свеРабота во државна администрација најчесто.
Ми се чини дека многумина го занемаруваат финснсискиот ќар од сојузот политичари-градежна мафија. Исто така, за жал, ги занемаруваат далекусежните ефекти по животот во градот, кои ги произведува тој децениски сојуз.Град Скопје има годишен буџет од 100+ милиона евра, за какво симнување од коњ на магаре правите муабетфункцијата градоначалник е менаџерска позиција и е далеку од само замарање со асфалтирање улици и јавна чистота, ама добро гледајки ги делата на минатите градоначалниците така излегува