Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Колку плата зимаат советниците знае ли некој?

Член од
27 јуни 2019
Мислења
59
Поени од реакции
41
Извињавам се... Се запив после оставката вчера и ме држеше и денес цел ден. Така ти е тоа кога идеш со шилегов у кафана... Ама сега гледам дека зелените не го даваат премиерот на севернава земја, џабе толку пари поарчив.. Од утре пак иста песна изгледа.

Инаку, според мене избориве феноменално пројдоа и тоа од неколку причини:

Главната тема у државава е Скопје. Фала богу нема да ја гледаме пијандурава и следните 4 години, од толку проекти што имаше глава не можеме да дигнеме... на секој чекор се гради. Дали ќе ја биде Данела за кмет ? Времето ќе покаже иако по тоа што работела во минатото делува како способна жена. Очекував победа ама близу 30 илјади богами не.. шилегов тепаше во Чаир и Сарај што е и за очекување, НО многу ме изненади што центарци го гласаа. Знам дека комуњарите се таму и дека си гласаат за нивни градоначалник ама што видоа у шилегов па да го гласаат и него ? Исто ме изненади и за Шутка, изгледа не дале доволно брашно и зејтин за да го гласаат.

Карпош - јас да сум таму со адреса и јас би го гласал Стефче. Пред и по него Карпош има огромна разлика, градел згради па и овие со Стефан градеа згради така што квит се на тоа поле а да не збориме дека го знае секое местенце и улица у Карпош што за било кој од другите кандидати не е случај. После прошлите избори и сите глупости што сдс му ѓи направи на човекот, според мене заслужено го доби Карпош.

Шутка - не беше овој истиот што ги млатеше луѓево по Шутка со стапови ? Зарем пак го избраа него..

Куманово - иако се смета за бастион на сдс, сепак покажаа дека можело и трета опција да се бира односно да не биде нит вмро нит сдс. Зашто, како, што направил Максим - не ме интересира. Од тоа што видов какви се притисоци издржа човекот и тие околу него, преку пораки, закани итн.. мислам дека сосема заслужено тепаше таму.

Тетово - фала богу паднаа зелените таму, 10 години со Теута и пак да ја гласаш не ми е јасно мене.. Дали ќе има разлика со новите ? Не очекувам нешто премногу али ете им шанса да се докажат.

Брвеница - таму наш да тепа.. секоја чест, не знам што повеќе има да се каже.

Гостивар - јакото е што и тука изгубија зелените, можеби и кај нивните веќе не проаѓаат и можеби е време после 20 години да се тргнат од власт во државава.

Кичево - еднаш имавме шанса за наш градоначалник и таа не се искористи - ја местеа 2 у 1. Дали тие што се за сдс не го гласале или пак го гласале не знам али тука гласањето според мене треба да се поништи. Зашто ? На што личи оноа мкнење со авиони и автобуси со знамиња на зелените ? Па нели демократија станавме ? И друга работа.. ако не живееш тука шо мајка бараш да доаѓаш и да гласаш ? Како и да е не ти значи тебе дали ќе тепа твојот и на комшијата кандидатот. Тотална утка е ова место на избориве.

Охрид - за малку ќе отидеше Унеско јабана, премногу допуштање на оној нефи да се прави шеф таму и мислам дека новиот - Пецак, ќе направи барем нешто за градот бидејќи го знам малце и моето мислење за него е дека е океј како човек а за градоначалник ќе видиме.

Вевчани - искрено и го очекував резултатов после оној ќотекот за време на карневалот лани. Изиграваа "полициска држава" како некои што милуваат да речат.

Кочани - според снимките од петокот и саботата на инфомакс ( мислам само нив дека ги видов да објават ), имаше доста случувања таму, братучедите бајаги се бунтуваа па дури и држеа "заложници" за да на крај пак изгуби сдс. Не ми е јасно како само. :confused:

Што следно ? Црпко дава оставка ама некако не му ја одобруваат.. Треба гласање недоверба па бутање на избори. Следна коалиција ? Вмро + Левица + АА + некој помал ? Зашто да не.. Не мора уште 4 години дуи да ѓи гледаме, никој не е вечен.
Имаше интересна работа у Штип, советот го држи Вмро заедно со 1 од Левица и го смениле името на некоја си северна држава со уставното - Македонија. Земале се бунеле комуњарите таму и напуштиле. Според тоа што Апасиев го пиша на фб, можно е каде што имаат они советник и да се враќа полека уставното име пошто и не е обврска на локално ниво да се мења нешто што овие предавниците донеле, бар ја така знам. Иста ствар е и у грчка со знаците, уште имаат фиром а демек имаме договор некаков.. Дали тоа ќе се деси и официјално кога на следни избори ќе состават нова влада ? Не верувам да имаат до толку муда. Иако најисправно би било раскинување на договорот со грција и бугарија кои патем не се ни исправни а и ја ставаат Македонија во потчинета положба према нивните држави за што се лежи и ќорка. Зајко исто како и Грујчо нема да лежи како и да е а тие околу него нека му ја мислат.

Ништо не може да направи во втор круг... Скопје губат, Карпош губат, Куманово губат, Охрид губат, а ако изгубат и у Центар кај што се они стационирани.. Комотно нека дава оставка и нека препушта партија на друг од сдс.
Дедо Вангел од Македонија. Ајде бујрум кој сака да му гледам на карти, кафе или на кугла. 2 червени наплаќам.

Уште ли со бугарскиве документи ? Инаку, на сликава гледам само број на лична карта и датум на раѓање, не пишува никаде ниту име ниту презиме.. Не е можно да имаат најдено некој со ист датум у бугарија и да прават лажни документи, нели ? Немаа они фабрики за лични карти и пасоши пред да дојдат на власт, така ? ;)

Zaev voopšto ne ni trebaše da se nafaka da bide pretsedatel na SDSM i da stanuva premier, što mu faleše koga si beše gradonačalnik na Strumica, a voedno i lokalen biznismen, nešto što sekako ke si ostane i vo idnina. Ednostavno vo burni vreminja ja prezede partijata (2013 god.) otkako Branko se povleče od liderskata pozicija na Bihaćka, pa potoa moraše na razno-razni načini nekolku godini cvrsto da se bori so vlasta/režimot na Gruevski, pa jadeše i kotek vo sobranie na 27.april.2017 god. od razulavenata tolpa koja upadna vnatre, a vednaš otkako stana premier go fatija teški problematiki t.e. moraše da go rešava trideceniskiot spor so Grcija, nešto za što nitu eden prethoden premier nemaše hrabrost, kako i sporot so Bugarija i.t.n. Pa potoa taman se reši sporot so Grcija i zemjata malku se stabilizira dojde covid krizata koja trae veke skoro celi dve godini i ja istošti ekonomijata na državata. Kako i da e i kako i da bilo edno e fakt, a toj fakt e deka idniot premier na Makedonija nema da gi ima problemite koi gi imaše Zaev t.e. ne ke mora da rešava tricedeniski spor so Grcija, vo NATO veke sme členka, imavme uspešen popis posle celi dve decenii, covid krizata e veke vo zalez... Idniot premier na Makedonija koj i da bide ke ima mnogu pomalku glavobolii i problemi od Zaev koj vsušnost se spasi i konečno digna race i od partijata i od premierskata funkcija, neka si uživa vo životot i neka si bide raat, što da go boli glava vodejki edna propala država, koj pa političar izlegol na kraj so ovoj narod koj neznae što saka ... Kurto-Murto prikaznata, zmija ili magare, pogolemo ili pomalo zlo i se taka vrtenje vo eden magičen krug do beskonečnost !
Мозок имаш за ова што го напиша ? Он и додека беше градоначалник на Струмица крадеше, не се сеќаваш на 1 евро за вицето а 1 за црквата ? Не се сеќаваш на аболицијата за Глобал трговскиот ? Ништо не му фалеше.. Локален бизнисмен :)
Работата со грција можеше и Грујчо да ја реши ама бараше начин да не продаде све како овој сега, затоа и беше сменет и го наместија зајко, за да има будала што ќе прави како ќе му се каже.
Нато ли ? Зашто ти е Нато ? Колку милиони годишно се тоа ? Зашто тие пари да не ѓи пренасочиш за нешто покорисно ?

Sekoj ima pravo da si misli što saka, no faktite si se fakti, Zaev kako premier 2017-2021 gi završi nekoi bitni raboti kako rešavanjeto na trideceniskiot spor so Grcija, vlezot vo NATO i konečno posle dve decenii uspešen popis na naselenieto ... E sledniot premier nema da gi ima ovie glavobolki oti nekoj drug budala pred nego mu gi rešil krupnite problemi. Zašto be na pr. Gruevski koj beše cela decenija na vlast nemaše hrabrost da go reši sporot so Grcija, da ja vnese MKD vo NATO i zošto ne uspea vo 2011 god. da napravi uspešen popis, tuku istiot mu propadna i se otkaža za nekoi neli idni vreminja. SDSM sekogaš koga se vraka na vlast ne može da tera poveke od četiri godini, taka beše periodot so Branko i so Bučko 2002-2006, taka slično e i sega so Zaev 2017-2021. Za razlika od SDSM, DPMNE teraat mnogu podolgo dokolku dojdat na vlast, imame iskustvo so vlasta na Grujo 2006-2017, toa ne se četiri, tuku edinaeset godini drugari i drugarki. Povtornoto doagjanje na ovaa partija na vlast ke znači i nejzino vladeenje minimum desetina godini, ama štom taka saka mnozinstvoto narod togaš toa e toa !
сдс не може да се задржи на власт поише од 4 години зашто секое нивно доаѓање се дешава некое срање. Приватизација, штедилници, име, знаме, пак име, тиранска платформа, откажување од Македонците надвор од Македонија а и тука не сме више Македонци туку со цртка - граждани на некоја северна земја.

Сеа Груби го глеав на прес, рамковниот морал да се почитува, само оваа влада гарантирала меѓуетнички добри односи, се останато би значело нестабилност не само во македонија туку и во регионот. Индиректно се закани дека не даваат власт, во спротивно немири.
Па тој и не знае за нешто друго освен да тепа и да праи проблеми.. Со зајко има све на тацна а знае дека ако дојде Вмро на власт дел од работите ќе им се ускратат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Колку плата зимаат советниците знае ли некој?
Мислам дека не земаат плата.
Ги плаќаат од состаноци, зависно од Општина до Општина, околу 1000 денари од состанок.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.717
Поени од реакции
6.092
Мислам дека не земаат плата.
Ги плаќаат од состаноци, зависно од Општина до Општина, околу 1000 денари од состанок.
Ne.
Zemaat mesecen pausal, so eden uslov, da ima minimum eden sostanok vo mesecot.
Za mesecniot pausal ima zakonski maksimum koj e kolku prosecna plata. So toa da zavisi I od goleminata na opstina. Kaj najmalite opstini, do 10.000 ziteli, mesecniot pausal za sovetnici e 40% od prosecna plata, do 25000 ziteli 50%,, do 50000 ziteli 60% itn...
Pretsedatelite na sovet zemaat + 30%.

Taka da, najvisoki primanja imaat za Grad Skopje, 24000 za sovetnici I 31000 za pretsedatel.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Абе дали способната и препаметна Андријана Будимир влезе у совет мене тоа ме интересира? Дали таков интелектуален капацитет пропуштивме или ќе се насладуваме на нејзините вештини во рамки на носењето одлуки од витално значење за градот. Кажете кажете не ме оставајте да ме јаде од внатре.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Втор ден откако изјави дека дава оставка сеуште ја нема поднесено. :pos:

Патолошки лажго не водеше 4 години и има багра што уште му верува.
Автоматски споено мислење:

Абе дали способната и препаметна Андријана Будимир влезе у совет мене тоа ме интересира? Дали таков интелектуален капацитет пропуштивме или ќе се насладуваме на нејзините вештини во рамки на носењето одлуки од витално значење за градот. Кажете кажете не ме оставајте да ме јаде од внатре.
И таа влезе и Едина Муса влезе. Први на листата беа :pos:

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Прикладно, странци не го донесоа Муртино на власт. Народот го гласаше и го донесе.
ДПНЕ тепаа 2016 и се имаа изгушкано и избацувано со другарчињата од ДУИ да формираат влада, ама во последен момент добија повик од "некого" да прекинат соработка.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ne.
Zemaat mesecen pausal, so eden uslov, da ima minimum eden sostanok vo mesecot.
Za mesecniot pausal ima zakonski maksimum koj e kolku prosecna plata. So toa da zavisi I od goleminata na opstina. Kaj najmalite opstini, do 10.000 ziteli, mesecniot pausal za sovetnici e 40% od prosecna plata, do 25000 ziteli 50%,, do 50000 ziteli 60% itn...
Pretsedatelite na sovet zemaat + 30%.

Taka da, najvisoki primanja imaat za Grad Skopje, 24000 za sovetnici I 31000 za pretsedatel.
Aa малку бе,па после земале мито.Епа нема леб како советник.
Автоматски споено мислење:

QGXPO2UDhO-foto-zena-po-3-decenii-ke-go-vodi-gradot-skopje-ova-se-site-gradonacalnici-na-glav...jpeg

44-2021

Последно уредено:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
И таа влезе и Едина Муса влезе. Први на листата беа :pos:
Ај ај ај по стапките на великанот Трифке Костовски. Тоа Кометал Ѓорче расадник на таленти за градски функции искочи. Уште Индира да ја ухлебиме негде раат да бидам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
1635842987680.png

Ајјјј овој бил градоначалник лелелеле хахахахаха.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
ДПНЕ тепаа 2016 и се имаа изгушкано и избацувано со другарчињата од ДУИ да формираат влада, ама во последен момент добија повик од "некого" да прекинат соработка.
Им ставија пиштол на глава, или?

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
И после Шекеринска-Арсовска.(
Ги штампаат на некој курсеви по политичко држењепо и однесување (по Америки или Англики..) па ни ги пуштаат тука да ни бидат елитата т.е. народ да се забавува со некој вид на гласање .
Се е многу полошо и од најлошото време на комунизмот во поглед на демократија.
Во комунизмот исто така немаше избори туку само гласање како и сега само што луѓето за кој се гласало не ни ги носеле да застапуваат странски интереси.
Во таа национална слобода од 45-та за триесет години сенаправи повеќе отколку за претходните илјада години ропство и Македонија беше најблиску до тгашните најразвиени земји во својата историја.
Одалечувањето од тие најразвиени земји трае триесет години и ќе трае се додека овој народ не биде повторно слободен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom