https://www.gol.mk/avto-moto/chetiri-promeni-za-formula-1-sezonata-vo-2022-godina
Ништо од трката во Скопје наредна година.
Ништо од трката во Скопје наредна година.
Дедо Вангел од Македонија. Ајде бујрум кој сака да му гледам на карти, кафе или на кугла. 2 червени наплаќам.Ништо не може да направи во втор круг... Скопје губат, Карпош губат, Куманово губат, Охрид губат, а ако изгубат и у Центар кај што се они стационирани.. Комотно нека дава оставка и нека препушта партија на друг од сдс.
Уште ли со бугарскиве документи ? Инаку, на сликава гледам само број на лична карта и датум на раѓање, не пишува никаде ниту име ниту презиме.. Не е можно да имаат најдено некој со ист датум у бугарија и да прават лажни документи, нели ? Немаа они фабрики за лични карти и пасоши пред да дојдат на власт, така ?
Мозок имаш за ова што го напиша ? Он и додека беше градоначалник на Струмица крадеше, не се сеќаваш на 1 евро за вицето а 1 за црквата ? Не се сеќаваш на аболицијата за Глобал трговскиот ? Ништо не му фалеше.. Локален бизнисменZaev voopšto ne ni trebaše da se nafaka da bide pretsedatel na SDSM i da stanuva premier, što mu faleše koga si beše gradonačalnik na Strumica, a voedno i lokalen biznismen, nešto što sekako ke si ostane i vo idnina. Ednostavno vo burni vreminja ja prezede partijata (2013 god.) otkako Branko se povleče od liderskata pozicija na Bihaćka, pa potoa moraše na razno-razni načini nekolku godini cvrsto da se bori so vlasta/režimot na Gruevski, pa jadeše i kotek vo sobranie na 27.april.2017 god. od razulavenata tolpa koja upadna vnatre, a vednaš otkako stana premier go fatija teški problematiki t.e. moraše da go rešava trideceniskiot spor so Grcija, nešto za što nitu eden prethoden premier nemaše hrabrost, kako i sporot so Bugarija i.t.n. Pa potoa taman se reši sporot so Grcija i zemjata malku se stabilizira dojde covid krizata koja trae veke skoro celi dve godini i ja istošti ekonomijata na državata. Kako i da e i kako i da bilo edno e fakt, a toj fakt e deka idniot premier na Makedonija nema da gi ima problemite koi gi imaše Zaev t.e. ne ke mora da rešava tricedeniski spor so Grcija, vo NATO veke sme členka, imavme uspešen popis posle celi dve decenii, covid krizata e veke vo zalez... Idniot premier na Makedonija koj i da bide ke ima mnogu pomalku glavobolii i problemi od Zaev koj vsušnost se spasi i konečno digna race i od partijata i od premierskata funkcija, neka si uživa vo životot i neka si bide raat, što da go boli glava vodejki edna propala država, koj pa političar izlegol na kraj so ovoj narod koj neznae što saka ... Kurto-Murto prikaznata, zmija ili magare, pogolemo ili pomalo zlo i se taka vrtenje vo eden magičen krug do beskonečnost !
сдс не може да се задржи на власт поише од 4 години зашто секое нивно доаѓање се дешава некое срање. Приватизација, штедилници, име, знаме, пак име, тиранска платформа, откажување од Македонците надвор од Македонија а и тука не сме више Македонци туку со цртка - граждани на некоја северна земја.Sekoj ima pravo da si misli što saka, no faktite si se fakti, Zaev kako premier 2017-2021 gi završi nekoi bitni raboti kako rešavanjeto na trideceniskiot spor so Grcija, vlezot vo NATO i konečno posle dve decenii uspešen popis na naselenieto ... E sledniot premier nema da gi ima ovie glavobolki oti nekoj drug budala pred nego mu gi rešil krupnite problemi. Zašto be na pr. Gruevski koj beše cela decenija na vlast nemaše hrabrost da go reši sporot so Grcija, da ja vnese MKD vo NATO i zošto ne uspea vo 2011 god. da napravi uspešen popis, tuku istiot mu propadna i se otkaža za nekoi neli idni vreminja. SDSM sekogaš koga se vraka na vlast ne može da tera poveke od četiri godini, taka beše periodot so Branko i so Bučko 2002-2006, taka slično e i sega so Zaev 2017-2021. Za razlika od SDSM, DPMNE teraat mnogu podolgo dokolku dojdat na vlast, imame iskustvo so vlasta na Grujo 2006-2017, toa ne se četiri, tuku edinaeset godini drugari i drugarki. Povtornoto doagjanje na ovaa partija na vlast ke znači i nejzino vladeenje minimum desetina godini, ama štom taka saka mnozinstvoto narod togaš toa e toa !
Па тој и не знае за нешто друго освен да тепа и да праи проблеми.. Со зајко има све на тацна а знае дека ако дојде Вмро на власт дел од работите ќе им се ускратат.Сеа Груби го глеав на прес, рамковниот морал да се почитува, само оваа влада гарантирала меѓуетнички добри односи, се останато би значело нестабилност не само во македонија туку и во регионот. Индиректно се закани дека не даваат власт, во спротивно немири.
Мислам дека не земаат плата.Колку плата зимаат советниците знае ли некој?
Ne.Мислам дека не земаат плата.
Ги плаќаат од состаноци, зависно од Општина до Општина, околу 1000 денари од состанок.
И таа влезе и Едина Муса влезе. Први на листата беаАбе дали способната и препаметна Андријана Будимир влезе у совет мене тоа ме интересира? Дали таков интелектуален капацитет пропуштивме или ќе се насладуваме на нејзините вештини во рамки на носењето одлуки од витално значење за градот. Кажете кажете не ме оставајте да ме јаде од внатре.
ДПНЕ тепаа 2016 и се имаа изгушкано и избацувано со другарчињата од ДУИ да формираат влада, ама во последен момент добија повик од "некого" да прекинат соработка.Прикладно, странци не го донесоа Муртино на власт. Народот го гласаше и го донесе.
Aa малку бе,па после земале мито.Епа нема леб како советник.Ne.
Zemaat mesecen pausal, so eden uslov, da ima minimum eden sostanok vo mesecot.
Za mesecniot pausal ima zakonski maksimum koj e kolku prosecna plata. So toa da zavisi I od goleminata na opstina. Kaj najmalite opstini, do 10.000 ziteli, mesecniot pausal za sovetnici e 40% od prosecna plata, do 25000 ziteli 50%,, do 50000 ziteli 60% itn...
Pretsedatelite na sovet zemaat + 30%.
Taka da, najvisoki primanja imaat za Grad Skopje, 24000 za sovetnici I 31000 za pretsedatel.
Ај ај ај по стапките на великанот Трифке Костовски. Тоа Кометал Ѓорче расадник на таленти за градски функции искочи. Уште Индира да ја ухлебиме негде раат да бидам.И таа влезе и Едина Муса влезе. Први на листата беа
Кој е ликов не ми познат?
Им ставија пиштол на глава, или?ДПНЕ тепаа 2016 и се имаа изгушкано и избацувано со другарчињата од ДУИ да формираат влада, ама во последен момент добија повик од "некого" да прекинат соработка.