Да се декларираш како прогресивен, а за 300 евра хонорар месечно како советник, да си станеш од седница пошто не стоело, пази, Северна.
Ееееј какви дебилни попчиња се тие бе?
Или ова е тест утре да се блокираат цели институции и на централно ниво заради оваа причина? Не ги прави тоа нив блокатори и бојкотирачи, она кое се колнеа дека не се?
Па колку треба да немаш свое ја за да станеш поради таква банална причина. И тоа пази, во македонска општина. Дали има од тие фаци било каков свој став различен од колективниот(оној на твојата племенска хорда), дека една ебана придавка е проблемот?
Абе ти ги претставуваш граѓаните бе морону еден. Ако на 8 души дневницата им е 2.000 МКД (лупам), значи морониве ја олесниле локалната каса со 16000 денари. Да, смешна сума, ама после се чешаме зашто општините се бунар без дно и навлечени на државна цицка у финансирање.
Може и јс не знам како функционираат советниците и какви договори имаат у детал, па претпостсвката да е неточна… ама
поентата ми е, да прочепка човек за вакви работи, по јавни претпријатија и по управни/надзорни одбори, комисии и такви институции… ехехеее… Колку беспотребно се трошеле пари на дневници, можете да замислите.
Ја сум убеден да прочепка човек низ советничките листи, вакви попченца за 200/300 евра без свое јас, по 5 партии ситни профитерски мењаат, Амди Бајрамски принцип. Е такви ни ја ебат државата, од двете страни.
Во Македонија има административци “кои не се појавуваат на работа”, и нова суб-култура на административци “кои се појавуваат на работа, ама не се присутни”.
Има повеќе layer-и на административци во
Македонија.
Седи 20 минути на надзорен одбор, слика скриншот од дневниот ред, праќа на некое оркче повисоко (општинско)… и дреме на телефон на “седница” како демек.
Rick And Morty референца:
Шклап, паушал, шклап дневница, дагау ручече, хонорар… Се смеевте на оној кандидатон од ТМРО за Аеродром, демек чепкалка у уста, кладионичар, баце…
Верувам такви има еден тон што на состаноци пецкаат чепкалка после 3 пива со платен ручек у кафана. Класични апаратчики такви мизерни.