Ангола - Македонија (88:84) | Квалификации за ОИ, Лондон

Статус
Затворена за нови мислења.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
А Игорче коментираше погреб, или мене така ми изгледаше?

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
И утре ако изгубиме дефинитивно сме се прецениле.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Кој ризик за испаѓање денес 40 разлика тепаа :D Mинимален пораз и се втори, освен ако Доминиканска изгуби од Кореа :D
Не видов со колку тепале, епа ми е страв да не ни се спрема сличен исход и на нас, така да нека си калкулираат за со Ангола, нека не си играат со оган. :D

Остај тоа ние и да тепаме утре може да испаднеме ова денес беже мизерно
Не сум калкулирал, но со добар меч утре не би требало да испаднеме. Лошо е што играме утре, да игравме во среда ќе беше многу подобро поради можните калкулации и еден ден за одмор. Добро ќе беше што ќе имавме шанса да видиме како играат играчите на Нов Зеланд, вака повторно како пред Ангола, играме со тим кој речиси не сме го гледале претходно. Од друга страна е добро што притисокот можеби е помал, нема да има калкулации уште од утре највероватно, ќе се оди на што повисока разлика. Едно е сигурно, да се почне добро, убедливо по првите 2 четвртини и ќе се отпушти раката, ќе влегуваат повеќе тројки и со самото тоа ќе си дојде победата. И најважното, не смееме да правиме планови, анализи и други работи околу потенцијалниот меч со Русија бидејќи прво мора да се победи Нов Зеланд, макар и со 1 разлика.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.244
Ангола - Македонија (88:84) | Квалификации за ОИ, Лондон .. овака нека е насловот :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И не знам дали некој приметува суди иве имат различен критериум денес едниот беше од Канада

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И само ние гледам сеуште имаме менталитет дека некој попушта. што ви ена вас, зашто така размислувате? Русија нема да калкуриа, зарем има од некого да се плашат? Они се светска велесила, освајале медаљи во сите категории.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Го плативме цехот на очајната игра во прво полувреме. Смешно е да примиш 53 коша за едно полувреме (лани Грција вкупно ни даде 58 коша) и да се надеваш на триумф...Утре 90% сум сигурен во победа плус за НЗ нема да игра Пени нивниот најдобар кошаркар, ама денеска најмногу ме налути тоа што имаа 12 скока повеќе од нас а бевме далеку подоминантни во висина под кошевите. Не ми е јасно зошто Пеџа не играше повеќе време (освен ако не беше повреден) кога само тој имаше негде 4-5 офанзивни скока, Тоше беше многу слаб денеска.....
Со која математика ние дури и со победа утре над НЗ можеме да испадниме?????

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па сега после ова не е чудо што примивме 100 коша од Порто Рико абе подобро со Русите со овие што не калкулираат многу, фатиле некој амерички стил тешко ни се пишува. За Доминикана да не правиме муабет.

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
Значи не сме ни бледа сенка од она што бевме на европското првенство.Незнам дали е до тренеров,но овој стварно нема никаква тактика.Погледнете само кога има тајмаут 3 души објаснуваат.Како сите тројца да се тренери.Што да кажам!Разочаран сум премногу.Немаме игра,идеја,желба за игра,шутот ни е катастрофален и што уште не.Повторно Мекејлеб одигра одлично,но овојпат немаше никаква поддршка т.е ниту мал дел од онаа на европското првенство.Со еден збор на крај.Оваа вечер ми изгледаше повеќе како заебанција некоја.....
А да,сметам дека Ангола е една од послабите противници,барем според прикажаното вечерва.Другиве ќе не сомелат тотално,ако продоложиме вака.Инаку да не се лажеме дека може да се вратиме.Го немаме Докузовски веќе кој беше навистина мозокот на репрезантацијата.Овој новиов Лазе од кај го најдоа.Сиромашкиот поим си нема од кошарка.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Повторно Мекејлеб одигра одлично,но овојпат немаше никаква поддршка т.е ниту мал дел од .
Не знам дали е до мене, ама и Бо не беше баш на највисоко ниво. Играше ок, ама не беше баш одлично... Знае тој и подобро.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Иако изгубивме нема место за нервоза (Јас најдов да зборам што цел натпревар се нервирав..)
Можеби подобро што изгубивме на почеток.Сега знаеме дека не треба да залетуваме.
Сепак можеби и подобро што најверојатно ќе играме со Русија отколку со Доминикана

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom