B
By Me
Гостин
imate li nekoe programce sto moze odednas da prevede cel tekst?
ne mi teknuva kade vidov vakvo programce, ama ne mi teknuva kade
Хмм тешко дека ке најдеш оваков програм гратис знам дека има и го рекламираа мислам сакам да кажам го продаваат на огласи по телевизиите али гратис мислам дека нема.Ако случајно најдеш одма пиши на форумimate li nekoe programce sto moze odednas da prevede cel tekst?
Не е бесплатен, ама преведениот текст не личи на ништо, преведува буквално збор по збор (поточно збор за збор), па и не баш од некоја корист.Хмм тешко дека ке најдеш оваков програм гратис знам дека има и го рекламираа мислам сакам да кажам го продаваат на огласи по телевизиите али гратис мислам дека нема.Ако случајно најдеш одма пиши на форум
на бабелфиш преводите се прилично буквалистички, повеќе може да се употребуваат за кратки реченици да го пронајдеш отприлика значењето, бидејќи во различен контекст дава разлижни варијанти на одреден збор.По цели текстови може да преведува babelfish.altavista.com, но за жал нема македонски, инаку најблиску што знам е српско-англиски (Babylon) и бугарско-англиски (Polyglot) но не по цели текстови.
Ех ама ограничени се на 21 ден... Недоволно за да ги хакирам
http://translate.google.com/#Некој ако случајно нашол online речник нека се јави!:helou:
Jok,не го бидува тој.Иако да, за текстови е, но граматички не се точни и ако напишеш повеќе од 4 реченици тотално го губат контекстот кој е даден.Некој друг предлог?:helou:
Dear bebush google translate is the best so far! :-DJok,не го бидува тој.Иако да, за текстови е, но граматички не се точни и ако напишеш повеќе од 4 реченици тотално го губат контекстот кој е даден.Некој друг предлог?:helou:
Некој ако случајно нашол online речник нека се јави!:helou:
колку шо разбрав бараш РЕЧНИК а не за преведвење на цел текст, па зато ти го препорачвам http://rechnik.on.net.mk/default.aspx граматички е точен, а за цел текст само google translate :smir:Jok,не го бидува тој.Иако да, за текстови е, но граматички не се точни и ако напишеш повеќе од 4 реченици тотално го губат контекстот кој е даден.Некој друг предлог?:helou:
Ај на ПП види колку ке ти помогне речникот,јас го користам и до сеа не ме изневерилJok,не го бидува тој.Иако да, за текстови е, но граматички не се точни и ако напишеш повеќе од 4 реченици тотално го губат контекстот кој е даден.Некој друг предлог?:helou: