Премногу навредуваш во твоите постови млада дамо, како прво не сите АнтиАнархисти се паразити кои не се способни да си го заработат парчето леб и не сите АнтиАнархисти држат робови и вршат опресија !
Впрочем робовладетелското општество заврши многу одамна, каде во која земја денеска постои робовладетелско општество и кој ти врши опресија врз тебе си имаш слобода само што незнаеш како да ја искористиш, оди нешто учи, работи, заработувај па нема да бидеш гладна и нема да се чуствуваш како во кафез, со кукање и плачење нема ништо да добиеш, цел живот ќе ти помине во сонување и цимолкање !
Ако сум јас АнтиАнархист не значи дека сум од врвот т.е. од шлагот/кремот и не значи дека сум паразит, си ја работам својата работа на никого не му газдувам, ниту пак мене некој ми газдува, си работам самиот за себе и не сум паразит, туку напротив вие Анархистите сте паразити и боледувате од хронични болести како Мрзитис Неработис
Глупидис и.т.н. сите околу вас ви се криви пошто ете они успеале во животот некој помалку, некој повеќе, кој како, а вие сте останале бедни со празни џебови и со бедна душа, па сега ќе предавате НеоКомунизам и Анархија, како тоа не чинело ова, не чинело она, другите биле паразити, а вие сте биле робови, ја мајката, кој ти брани на тебе млада дамо да напредуваш во животот, оди учи, работи и снајди се како повеќето други што прават, не продавај филозофии и утопии за НеоКомунизам, Анархија и сл. срања.
Во светот има секакви луѓе, некои поддржуваат Капитализам, некои поддржуваат Исламизам(шеријат), некои сакаат Монархија, некои пак сеуште живеат во племенски заедници, но и таму постои хиерархија т.е. има водач на племето, значи секаде мора да постои хиерархија т.е. да има некој над сите и не сите луѓе на планетава ги поддржуваат вашите ставови за бездржавни општества.
И јас многу не ја сакам државата т.е. сметам дека треба да се намалат ингеренциите на државата, но не и целосно да изчезне државниот систем, сепак треба да постои некаква држава, но во по минимализирана/скратена варијанта од сегашнава, но тотално бездржавно општество хаха тоа е неостварлива Утопија !