Анализа на крв - толкување резултати

Член од
19 март 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
2.502
Амaн бе, никoј не знaе?
Можеш во Адриалаб, Авицена, ПЗУ Павлина или па матичниот што ти е може да те упати...Мислам дека цената е околу 500 ден од еден хормон...Во Адриалаб резултатите ти ги даваат истиот ден преку мејл, за другите не знам...
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.346
Поени од реакции
13.736
Во Павлина во никој случај! Толкави утки прават во резултатите, да од памет се извадиш.
Искуство од повеќемина.

Авицена најрелевантна.
 
Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Во Павлина во никој случај! Толкави утки прават во резултатите, да од памет се извадиш.
Искуство од повеќемина.

Авицена најрелевантна.
Jaс имам направено анализа за една недела во три лаборатории АСТ на сите три различен
 
Член од
13 септември 2008
Мислења
487
Поени од реакции
228
бидејќи не можам да го инсталирам скенерот ќе мора рачно
зголемени вредности на Granulociti(%) 73.3 (42-70)
monociti 0.2 (0.2-1.0)
MPV 6.1 (6.5-11)
sEdimentacija metod hro rezultat 27 (3-12)
za holesterol 5.7
trigliceridi 2.75

ALT 47.18 (9-42)
urinaren status...... sediment_____amorfni urati, kalcium oksalati sluz.
blagodaram
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
3.765
Поени од реакции
2.729
бидејќи не можам да го инсталирам скенерот ќе мора рачно
зголемени вредности на Granulociti(%) 73.3 (42-70)
monociti 0.2 (0.2-1.0)
MPV 6.1 (6.5-11)
sEdimentacija metod hro rezultat 27 (3-12)
za holesterol 5.7
trigliceridi 2.75

ALT 47.18 (9-42)
urinaren status...... sediment_____amorfni urati, kalcium oksalati sluz.
blagodaram
Лабораторијата не поставува дијагноза.
По правило се лекува пациентот и не се прави лабораторна козметика.
Би било добро да кажеш доколку имаш некои симптоми. Овие резултати не значат ништо особено.
 
Член од
13 септември 2008
Мислења
487
Поени од реакции
228
Лабораторијата не поставува дијагноза.
По правило се лекува пациентот и не се прави лабораторна козметика.
Би било добро да кажеш доколку имаш некои симптоми. Овие резултати не значат ништо особено.
јас лично се чувствувам одлично, редовно се движам по планини, имам доволно кондиција, тоа беше рутинска проверка пред да дадам крв и малку ми застраниле вредностите, затоа питав
 
Член од
17 август 2011
Мислења
4.374
Поени од реакции
5.496
Глеам две вредности кој се под нормалната граница на крвната слика - Tgl 0,31 и MPV 6.7 . Што значат и зашто би можеле да се помали?
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.943
Поени од реакции
2.049
Мојот витамин Д -катастрофа :(. Сега сум на неделна доза витамин D3 за 10 недели, а потоа ќе преминам на дневна доза.
 
Член од
25 декември 2011
Мислења
390
Поени од реакции
174
јас лично се чувствувам одлично, редовно се движам по планини, имам доволно кондиција, тоа беше рутинска проверка пред да дадам крв и малку ми застраниле вредностите, затоа питав
Не сум доктор ама мислам MPV (Mean platelet volume) под долна реф вредност не е добро, кога ja носев бабми по болници имаше доста низок MPV, а после и наjдоа тумор. Не е за паника да правиш ама ти препорачувам пак да дадеш крв на анализи и да се консултираш со матичен доктор. И бараj докторот да ти обjасни убаво што значи тоа. Обично со низок MPV пракат за секоj cлучаj на онкологиja за да се земат пре-кансер маркерите па побараj тоа да се направи да не го мислиш.
 
Член од
23 март 2011
Мислења
817
Поени од реакции
649
Не сум доктор ама мислам MPV (Mean platelet volume) под долна реф вредност не е добро, кога ja носев бабми по болници имаше доста низок MPV, а после и наjдоа тумор. Не е за паника да правиш ама ти препорачувам пак да дадеш крв на анализи и да се консултираш со матичен доктор. И бараj докторот да ти обjасни убаво што значи тоа. Обично со низок MPV пракат за секоj cлучаj на онкологиja за да се земат пре-кансер маркерите па побараj тоа да се направи да не го мислиш.
Да не случајно мислиш на,, MPW?

Sent from my 6036Y using Tapatalk
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
3.765
Поени од реакции
2.729
Не сум доктор ама мислам MPV (Mean platelet volume) под долна реф вредност не е добро, кога ja носев бабми по болници имаше доста низок MPV, а после и наjдоа тумор. Не е за паника да правиш ама ти препорачувам пак да дадеш крв на анализи и да се консултираш со матичен доктор. И бараj докторот да ти обjасни убаво што значи тоа. Обично со низок MPV пракат за секоj cлучаj на онкологиja за да се земат пре-кансер маркерите па побараj тоа да се направи да не го мислиш.
На детето му се сите параметри во нормална граница освен MPV и тоа зборува против апластична коскенa срж !!!

Не го плаши за без везе...
 
Последно уредено:
На врв Bottom