аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
сеа ке треба да го испробаат некаде „ин лајв“ како функционира... која беше на ред за спроведување на демократија? - сирија или некоја друга беше?
Ова за што пишуваш не е coilgun?Поентата е да се исфрли експлозивот како пропелент на проектил, наместо тоа да се употрбува електо магнетисмот.
Инаку одамна постојат мали електро-магнетни пиштолчиња кој исфрлаат проектили. на тој принцип работи и пиштолот за ковање на шајки.
На кој принцип работи чудово, последователно линиски наместени електро магнетни калеми еден додруг, сериски се активираат 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 првиот го повлеку проектилот се гаси презема вториот и така до дестиот/ педесетиот ( не е битно) проектилот со самото поминување низ секој нов калем добива наа забрзување, е сега прашањее единствено колку е функционален и практичен топов, колку ке издржат калемите, колку струја му треба итн итн,сепак нај евтино решение си останува стариот добар барут за испукување на проектили.
Ова е моментално најмоќното оружје на светов ... "првично" било наменето за таа намена,и да може да предизвика циклони,земјотреси, да биде причинител за активирање на вулкани ...Ова е всушност таен проект на морнарицата за комуникација со подморници додека истите се под вода а истиот користи инфразвук(како китовите),ова нема никаква врска со оружје кое прави циклони,земјотреси торнада и слично.
go nema filmotЕј, ај изгледајте го овој филм.. Нема да се покаете!
Исто ти доаѓа а вака а така раил гун се нарекува бидејќи се работи за повеќе наредени калеми, паралелно еден спроти друг за поголем ефект,инаку нема друг начин за создавање на електро магнетно поле освен со калем.Ова за што пишуваш не е coilgun?
Мислам дека ова оружје е railgun.
Баш сега видов што е разликата, иначе и јас мислев дека работа така како што го опиша ти.
The answer is here...сеа ке треба да го испробаат некаде „ин лајв“ како функционира... која беше на ред за спроведување на демократија? - сирија или некоја друга беше?
Дај жити се објасни ми го механизмот т.е како бе со антени(?) ќе се предизвикуваат земјотреси,урагани,активирање на вулкани цунами????Ова е моментално најмоќното оружје на светов ... "првично" било наменето за таа намена,и да може да предизвика циклони,земјотреси, да биде причинител за активирање на вулкани ...
И јас се чудев,не само тоа туку може да исклучи струја,да делува на луѓето ... сега ќе ти дадам видеа да изгледаш па после ќе дискутираме пакДај жити се објасни ми го механизмот т.е како бе со антени(?) ќе се предизвикуваат земјотреси,урагани,активирање на вулкани цунами????