Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?

Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
^^^ 1:42 УЧК (извикување) и нема Соопштение на македонски јазик, во позадина идат погрдни зборови...

H

HITCH

Гостин
^^^ 1:42 УЧК (извикување) и нема Соопштение на македонски јазик, во позадина идат погрдни зборови...

Видеото е загревање! На самиот почеток е, уште не се доизлезени од џамијата.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Уште ли нема нови слики мајкому пола протест помина ...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Уште ли нема нови слики мајкому пола протест помина ...
Не..

Неколку илјади граѓани пред Домот на културата во Тетово

ПЕТОК, 11 МАЈ 2012 14:33
Неколку илјади граѓани се собрани пред Домот на Културата во Тетово.
Сепак никој не носи знамиња и не скандираат.

Полициските специјалци се присутни на местото на настанот, а блокирани се правците кон железничката станица.

Протести се најавени и во Мала Речица, каде специјалци ја обезбедуваат зградата на ДУИ.http://www.sky.mk/makedonija/21870-Демонстрации-во-Тетово-неколку-илјади-протестираат.html

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Jas sum musliman no jas moite protesti ke gi izrazuvam tuka na internet. Mislam deka nema potreba od ova iako sekoj ima pravo na svoe razmisluvanje. Bi sakal se da bide vo ramkite na zakonot taka sto i denesniot i utresniot protest da zavrsat mirno a potoa konecno nekoj vo drzavava da se zafati so rabota t.e so akcija za pomiruvanje pomegu zitelite na Makedonija. Ako tie tamu ne znaat kako, togas eve jas predlagam nie od tuka da zapocneme edna kampanja za pomiruvanje vo koja ke se vklucat site dobronamerni luge. Bez ogled koi sme i kakvi sme, site nie treba da spodeluvame zaednicki vrednosti, da osuduvame kriminal no i da vnimavame koga drugiot nesto saka da ni poraca( da gi slusneme baranjata na onie koi denes i utre ke protestiraat).
Da ne gi delime kriminalcite na makedonci, albanci, muslimani ili hristijani zatoa sto tie ne poznavaat niedna vera.
Da ne zastanuvame edni protiv drugi (duri ni na forumive) samo zatoa sto i pripagame na ednata ili na drugata grupa.
I konecno site treba da svatime deka ekstremni luge ima na site strani no sreka e so tie se vo mnogu pomala brojka otkolku sto sme nie . Nie sme tie sto i sakaat dobro na svojata zemja i toa e vo soglasnost so site veri.
Denes i utre, site zaedno da bideme so 5te ubieni mladi luge koi ne zasluzuvaat nivnite iminja, kako i nivnite semejstva cija taga e neizmerna, da bidat osnova za organiziranje na vakvi nastani.
Jas znam deka site onie koi go praktikuvaat Hristijanstvoto se dobri i kulturni luge. Znam deka i tie znaat deka site dobri muslimani se skromni luge koi nikogas nikogo nema da povredat. Pozdrav do site

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Никола педер, Како Хитлер не беше жив, извикуваат демонстрантите
УЧК, КАКО Хитлер не е жив, УЧК - ова се само дел од паролите и извиците на групата демонстранти која се собра пред Основниот суд Скопје и протестира против акцијата Монструм во која беа уапсени 20 осомничени за убиство на петмоната Македонци кај Смиљковци

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70040

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ВИДЕО: Десетина илјади протестираат пред Влада---
Искршени стакла на Владата

ПЕТОК, 11 МАЈ 2012 14:31
Share
0
Демонстрантите се гневни на владата на Никола Груевски и Али Ахмети, тие во моментов од скопскиот кривичен суд пристигнаа пред владата.
Речиси десетина илјади демонстранти, извикуваат пораки против владата на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ.
Демонстрантите извикуваат „Муслиманите не се терористи“ и „Никола терорист“.
Гневни се на партијата на Ахмети, особено на заменик министерот за внатрешни работи Џелал Бајрами затоа што не ја спречил полициската акција Монструм.
Полицијата засега ја контролира состојбата.
http://www.sky.mk/makedonija/21868-ВИДЕО-Десетина-илјади-протестираат-пред-Влада.html

Петок, 11 Мај 2012 14:43​

Сподели
Споделете ја веста со Вашите пријатели

Протести, како што јавуваат дописниците на МИА, попладнево почнале и во Тетово и Куманово.

На тетовскиот градски плоштад се собраа околу 200 лица кои се упатија кон судот, а најавија дека ќе одат и пред седиштето на ДУИ во Мала Речица.

Во Куманово протестите почнаа во центарот на градот, продолжија кон судот, општинската зграда и полиција. Инциденти не се регистрирани

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А зашо викале Али ЧЕТНИК ! кога можеле да викаат Али комита не ми е јасно :D :D :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Јас уште не ја сфаќам поентава на протестот. Се протестира за да се ослободат убијците, или за да не се едначат сите муслимани со тие радикалните? Од една страна носат пароли Muslims are not terrorists, а тој до него Muslim will dominate the world. :facepalm:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Јас уште не ја сфаќам поентава на протестот. Се протестира за да се ослободат убијците, или за да не се едначат сите муслимани со тие радикалните? Од една страна носат пароли Muslims are not terrorists, а тој до него Muslim will dominate the world. :facepalm:
Ни они нема да знаат да ти објаснат .. важно се симнаа од планините , скршија една глава и неколку прозорци и си отидоа назад на козите ..

Премногу слобода им се дава , наши да протестираа вака , до сеа ќе беа осудени на по 4-5 години робија ..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ни они нема да знаат да ти објаснат .. важно се симнаа од планините , скршија една глава и неколку прозорци и си отидоа назад на козите ..

Премногу слобода им се дава , наши да протестираа вака , до сеа ќе беа осудени на по 4-5 години робија ..
Нашите кога протестираа ЕБР по цел град ги бркаше .. овие никој не ги чепка , нашите кога протестираа имаше над 10тина пријави , овие никој не ги чепка ...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Abe ima edna izreka - "Dzavolot koga nemal rabota si gi e**l decata". Onie so protestiraat denes i so ke protestiraat utre, otisle po gavolite i nemaat vrska za so protestiraat ama aj ke odat kolku da ne se doma. Ama ovie so bea na ulica denes, barem ne otidoa na rabota i vo skolo( 70% od protestantite bea decinja i mladinci), ama onie utre za dzabe ke im bide protestot zosto vo sabota ne se uci a i ne se raboti. Mislam deka treba da go odlozat protestot za ponedelnik za da moze site da izbegaat od casovi i da ima poveke narod (y). Jaka rabota e ova. Protestive se nastan broj eden vo nasava zemja. Ako prodolzime vaka moze i da vlezeme vo ginisova kniga na rekordi i da ja pomineme i Grcija. Ama barem tamu narodot se tepa za dinar poveke a ovde ke se utepame za da dokazeme deka sme poispravni i popametni od drugite.
Veke stanuva evidentno deka vo zemjava imame mnogu kaubojci ama nikako da svatime deka od sekoja kaubojska zemja ne biduva Amerika:vozbud:
More arno e so se pomina mirno. Aj sega da izdrzime use eden bran na protesti utre i posle da pocneme da se spremame za letuvanje. Pa dosta e be luge, aj da se vratime site vo normala!!!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Нашите кога протестираа ЕБР по цел град ги бркаше .. овие никој не ги чепка , нашите кога протестираа имаше над 10тина пријави , овие никој не ги чепка ...
Тоа секаде го зборам, вреѓат јавно , дигат тензии , прокламират Џихад, демолират и провоцират и нишо не се превзема .. У било кој друга нормална држава овоа да се случеше , друга песна ќе беше ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom