- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 151
- Поени од реакции
- 179
--- надополнето: 7 мај 2012 во 11:35 ---
Комплетно сум на ваша страна,но сакам да додадам уште нешто.Јас како Македонец ,Православен,сакам да му укажам на секој Македонец,без разлика дали има или нема Албанци во близината,да се расвестиме.Мора да предизвикаме нова 2001,што не претставува проблем,другата страна едвај чека.Мислат дека имаат подршка,инаку како зајаци се,ако им покажеме заби ке ги снема,а подршка имаат од исламските земји кои нажалост далеку се.Ние ке ја добиеме подршката од Србите ,Бугарите па дури и од Грците,доколку дојде до верска војна,а сите се во нашето опкружување.Можеби не е можна таква војна но јас би го дал животот,не толку за државата,туку за народот и за мојот син кој сакам да живее во слобода и мир подалеку од крвниците.Мора да се разбудиме,барем сега иструментите за војување се во наши раце.ке помислите ова е некој необразован,глупав човек,нема проблем ве разбирам,но разберете ме и вие,друг излез немаме освен да се разграничиме и да изградиме зид од 100метри и ветерот што ке дува од нивна страна да не го осетиме.Секој ден се сретнувам со нив,доколку не го решиме проблемот ке продадам се и ке заминам било каде само да не се во моја близина.УБИЈЦИ СЕ ТОА,БЕЗДУШНИЦИ,ЖИВОТНИ ШТО ИМААТ ВЕРА А НЕ ЈА РАЗБИРААТ.Не ми замерите ама многу сум исфрустриран.
Tesko nas so vakvi umovi. Vie nisto ne ste podobri od tie so gi narekuvate fundamentalisti. Site se krstite vo Evropska unija i Nato ama ne svakate deka vaka ne se odi tamu. Povikuvate na vojna i veke vlegovte vo shemata na "drugite"!!! Sakate da gradite zidovi koi evropa i civiliziraniot svet gi rusese prd mnogu godini, sakate da se soedinite so grcija, bugarija i srbija koi nikako ne ve priznavaat i poradi koi Makedonija e vo vakva bezizlezna situacija!!! Seto ova go sakate i javno go kazuvate? Pa vakvite idei vo svetot se narekuvaat nenonacisticki idei. Me interesira uste dali vie smetate deka vo vojna drugata strana samo ke ceka da gi tepate ili i tie ke tepaat pa posle toa se ke bide staveno na kocka a najmnogu ke se iskocka zemjava koja nema da postoi. Samo napred drugari, ama da znaete deka so vakvi idei samo ke gi ispolnite sonistata na antimakedoncite t.e i vie stanuvate del od igrata za unistuvanje na zemjava. A ti druze so se falis deka ste izbrkale nekogo od Prilep, pa i dzamijata t.e raketata ste ja zapalile, zarem ne svakas deka tie postapki nosat slicni postapki od drugata strana. Zarem ne znaes deka taa dzamija ne e samo na albanicite, tuku i na makedoncite koi ne se hristijani tuku se muslimani? Ili tvojot um ne moze da svari takvo nesto. Spored tebe vo ovaa drzva Makedonci se samo onie koi imaat krst na gradite. Epa ne e taka, Makedonci se i ateistite i muslimanite i katolicite i evreite i novovercite i budistite i site ostanati koi gi ima, a gi ima mnogu. I ne zaboravaj deka pomegu tie poginati prilepcani vo 2001 godina imase i nekolku muslimani. Na kraj samo ke ve zamolam da ne povikuvate na verski vojni samo zatoa sto albancite napravile nekoj kriminal ili resile da protestiraat. Tie protesti ne gi podrzuva nikoj drug osven toj mal nivni krug pa i nekoi nivni partii od opozicija. Najmalku pak tie raboti gi poddrzuvaat makedonskite muslimani, turcite i ite ostanati koi vo ova zemja samo ja delat verata so tie nekolku takanareceni Muslimani.Другар ме натера сега да одам малце оф топик ама ајде
Во 2001 прилепчани за 2-3 саати се што беше албанско во Прилеп запалија и сите албански фамилии се преселија кај нивните а и налет тоа летна и ракетата е така да си знајш.Имаше и многу резервисти од Прилеп имаше и загинати и ранети многу додека тие од Тетово си дојдоја кај роднините во Прилеп и другите градови а прилепчани нека гинат за тие да си гледаа сеир на телевизија ама ако Прилепчани отфазла се....Инаку колку за информација прилеп има околу 80 000 жители