Албанците сакаат референдум во Црна Гора

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Албанците сакаат референдум во Црна Гора

08.11.2010 10:33

Во Црна Гора би требало да се организира референдум на кој Албанците ќе се изјаснат дали сакаат да живеат во заедничка држава со своите сонародници, смета претседателот на Листата за природна Албанија, Кочо Данај.
Тој за црногорскиот весник „Вјести“ изјавил дека во Црна Гора би можела да расте поддршката за заедничка албанска држава доколку властите ги игнорираат проблемите на тоа малцинство. Данај ги отфрли критиките на албанските политичари истакнувајќи дека некои од нив не ја поддржуваат Листата, бидејќи се плашат дека може да ги расипат односите со црногорската влада.
„Постои едноставен начин во Црна Гора да се испита поддршката на Албанците на нашата партија, а тоа е референдум,“ истакнал Данај.
Според неговите зборови, кога е основана Листата за природна Албанија во салата биле присутни 45 Албанци од Црна Гора.
„Можеби на некој овој број му се чини мал, но од односот на државата спрема правата на Албанците зависи дали тие луѓе ќе останат малцинство или нивното мислење ќе го делат повеќето сонародници од Црна Гора,“ рекол Данај.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=129900

http://www.time.mk/read/8d7878259e/96507bce69/index.html

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Многу ги сакам кога се силни.
Им паѓаат сите маски.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.228
Поени од реакции
14.566
Голема Албанија? реков ја за 100 години цел балкан ќе го сакаат...

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
хахаха пак нека ми рече некој албанец дека не провоцираат они оваа онаа.Секој кој ке го процита овааа дали од МАКЕДОНИЈА или од некоја друга земја има одма друго мислење за нив и после постело МРАЗЕЊЕ Е ПА ПОСТОИ .Некој сака да гинат луге само за тоа што мисат дека каде што живеат (Се населиле) шипати е албанско веке имам некаде процитанои швајцарија ке ја земат хаахх.
П.С ке со погоде некој УЛАВ човек како мене и ке му праву поблеми на тиа што сакааат да си формираат државии,ке има колење бесење и многу други работи со ваков мозок .НЕДОРАСНАТИ.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
хахаха пак нека ми рече некој албанец дека не провоцираат они оваа онаа.Секој кој ке го процита овааа дали од МАКЕДОНИЈА или од некоја друга земја има одма друго мислење за нив и после постело МРАЗЕЊЕ Е ПА ПОСТОИ .Некој сака да гинат луге само за тоа што мисат дека каде што живеат (Се населиле) шипати е албанско веке имам некаде процитанои швајцарија ке ја земат хаахх.
П.С ке со погоде некој УЛАВ човек како мене и ке му праву поблеми на тиа што сакааат да си формираат државии,ке има колење бесење и многу други работи со ваков мозок .НЕДОРАСНАТИ.
Ако си улав, Демир Хисар, или ако сакаш Бардовци (поблизу ако ти е).

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Демир Хисар батче, Демир Хисар, а може и Бардовци.
хахаха пикасо пак се закачуваш со мене храбар човек си. Таму нема место за сите ,таму се само 2 % а останатите 98 можеш да ги сретнеш секаде.

P.S. надвор од кајгана некој да се контриш онака како совет.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
хахаха пикасо пак се закачуваш со мене храбар човек си.Таму нема место за сите ,таму се само 2 % а останатите 98 можеш да ги сретнеш секаде
п.с надвор од кајгана некој да се контриш онака како совет.
Ти дадов, зелено да си знајш. Праиш да се осетам убаво, да де ме трансмигрираш до светот на имагинацијата. Браос. :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Види, ако некоја организација се вика Листа за природна Албанија, тогаш можеш да заклучиш дека на таква организација и не и е до толку гајле за правата на Албанците во Црна Гора, а што и е целта, мислам дека е очигледно.

Знам албанци од Улцињ и самите ми кажуваат дека многу убаво се живее, многу поубаво отколку во Македонија или Косово и дека живеат во одличен соживот со тамошните сограѓани.

А од вакви шунд невладини организации финансирани (најверојатно од) корумпирани политичари и мафијаши од Косово и Албанија, не сакам ни да ги коментирам, но ете, го искоментирав ова лајно.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Го делам истото мислење со тебе.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Као што читав јас малоумнику, Данај не вика дека со војна ќе ја праи Големата Албанија, туку со референдум.

А српските вака на интернет ќе се лечат уште долго време, и пак нема да сфатат дека овака мислеа, затоа изгубија територија, и допрва ќе губат. Демократија, референдум, трт, прт...

Kajgana Shop

На врв Bottom