Албанија очекува кандидатски статус во 2008 година

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас ги разбирам Албанците од Македонија и нивните ставови. Не значи дека ги оправдувам туку дека ми е јасно како и на кој начин размислуваат.

Со оглед на тоа смешни ми се сите префрлања врз Албанците демек сакале голема Албанија, стално се бунат и не се лојални граѓани. Се е тоа точно но тоа се само последици на една многу поголема ситуација со свои точно дефинирани причини и за жал точно предвидливи последици.

За секое однесување има одредена причина освен ако човекот не е ментало скренат односно луд. Бидејќи овде не се работи за лудило туку за многу лесно објасниви човечки потреби (тука не мислам на човечки права кои се и онака само изговор) кои можат со малку (или повеќе) труд и да се разрешат.

Да не образлагам во детали само ќе кажам, не очекувај да те почитуваат ако самиот не се почитуваш.

Кој не го сватил менталитетот на Шќиптарите ќе си го крка уште многу време и на крај (може) да изгуби се.

Кој ме разбра ме разбра а кој не друг пат :wink:.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Јас ги разбирам Албанците од Македонија и нивните ставови. Не значи дека ги оправдувам туку дека ми е јасно како и на кој начин размислуваат.

Со оглед на тоа смешни ми се сите префрлања врз Албанците демек сакале голема Албанија, стално се бунат и не се лојални граѓани. Се е тоа точно но тоа се само последици на една многу поголема ситуација со свои точно дефинирани причини и за жал точно предвидливи последици.

За секое однесување има одредена причина освен ако човекот не е ментало скренат односно луд. Бидејќи овде не се работи за лудило туку за многу лесно објасниви човечки потреби (тука не мислам на човечки права кои се и онака само изговор) кои можат со малку (или повеќе) труд и да се разрешат.

Да не образлагам во детали само ќе кажам, не очекувај да те почитуваат ако самиот не се почитуваш.

Кој не го сватил менталитетот на Шќиптарите ќе си го крка уште многу време и на крај (може) да изгуби се.

bi trebalo da kazes i detali ako gi znaes... i sto te tera da mislis deka si vo pravo ili deka si pameten treba da kazes po sto se vrzani tvoite misli.. ?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Сега ако сакаш да ја анализираме снимката од мртвите од Бродец и тоа дали намерно и од омраза ги убиле "селаните" , еден од таканаречените Србијанци вели :"Абе да ти е*** мајката, што ти фалело да си го тераш животот?". А за голема Албанија, ќе може да ми објасни за шеесетите години на Косово. Малку се повторувам, но никој не ми одговорил до сега, а баш ме интересира што било.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178

Аферим бе момче за самокритиката. Ете вака треба да се седне на маса, и да се разговара, и да се закопаат секирите кои што постојат и да иде напред. Сакале нејќеле, тоа е, ама изгледа ќе потрае дур се опаметиме сите па да си признаеме еден кон други што уствари си направивме.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Se citas li be KetchupAlboz???? ; a be uste malku kamenot vo Kabata ima od crn ko polna mesecina da zasvetli od lutinata sto Muhamed ni kriv ni dolzen ja cuvstvuva .......gledajki gi vasite "fundamentalni" i alboidni gluposti.....
A be papichulo nemoj da go spomnesh imeto na Muhamed kako i kade ke ti se tekne znam deka ne mrzite kako nacija i nie ne ve sakame mnogu no te molam ne pocnuvaj da meshash i religiski .Mislam deka treba da se vozdrzime vo ovoj kontekst

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
A be papichulo nemoj da go spomnesh imeto na Muhamed kako i kade ke ti se tekne znam deka ne mrzite kako nacija i nie ne ve sakame mnogu no te molam ne pocnuvaj da meshash i religiski .Mislam deka treba da se vozdrzime vo ovoj kontekst
Јас мислам тоа во пакет оди :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Realno bi bilo da ocekuva, posto nisto ne e poinaku i tamu vo razlika od Makedonija , a i sto ke ti e kandidatski status koga so godini ne mozes da pocnes so pregovori, treba uste mnogu rabota, daleku sme od evropa momentalno, edinstveno Hrvatska zasluzuva. Makedonija, Albanija, Srbija, Bosna, Crna Gora , treba da rabotat uste
Inaku vo Albanija mnogu se investira poslednite godini, se gradi na site strani, turizmot sekoja godina dozivuva rast od 25-30% , 2007 imalo nad 1,5 milion turisti, ekonomijata e vo porast, treba da se raboti vo sudstvoto, korupcijata i nekoi drugi nedovolno razvieni sektori,
Albanija ova godina ja mina Makedonija spored zivotniot standard , a Makedonija se unazadi namesto da odi napred, znaci nisto ne pomogna kandidatskiot status

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Prvo EU ne bila konsultirana voopshto pri ova akcija
Алооооо, чоек!!!!

Која суверена држава треба да праша за дозвола за да се справи со криминални банди на своја територија бе еееј???
каде со тој памет.

Инаку, едниственото решени, кое би било во полза на сите жители на траурниов Балкан е да се прекине со големите идеи и етничките препирки, ами да се работи на побрз влез во ЕУ, економски просперитет, со цел сите екстремистички испади да бида уништени во зародиш, од страна на сите.

Baci jas mislam bev deciden i te zamoliv da mi posocish fakti kade pisuva deka tirana,prishtina,misijata na eu vo makedonija ja pozdravuvaat akcijata

p.s taa vooruzena grupa beshe gore poveke od nekolku meseci i mvr znaeshe za toa i porano
Просурфај и ќе ти се објасни самото.

Сите изјавија (ЕУ, НАТО, КФОР) дека е легитимна, професионално изведена, со цел да се спречи една криминална банда да хара низ Македонија и да предизвикува проблеми.

Ама, треба да си писмен за да знаеш каде да побараш и прочиташ.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
znaci ima progres vo drzavata, se sredat nekoi raboti, pari se vrtat, siromasen ne te sakat vo evropa

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A koja ima vrska toa so temata??
Osven sto ima pari od taksi za turisti?

И слично?

Ако те нејќат, бај д веј, сиромашен во ЕУ, зошто влегоа Бугарија и Романија? Зошто и даваат на грција над 20 билиони евра??

Што не ни дадат нам или на Албанија, барем по 5 билиони. Доволно ќе е за почеток.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Garfield , nikoj ne ti dava pari bez da gi zasluzis, i onoj koj ti pomaga ima nekoj kjar od toa, nikoj ne i dava na Grcija pari, greska si , Grcija im dava na site balkanski drzavi pari, ovaa godina samo na Makedonija nema da i dade , zaradi problemot so imeto.
Vreminjata se smenija, pamtis koga porano doagjaa bugarite tuka da ni prodadat mastiki , apcinja, sirenje ... No sega dali znaes deka ne mozes da vlezes vo Bugarija bez viza, a i skapo stanalo, metar kvadraten na stan vo Sofija 3500 evra

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Ako se zema vo obzir deka vo 1997, Albanija imase katastrofa, i od taa godina pocna se od 0, mislim deka za 10 godini dobro napreduvale.
A i normallno e deka se ocekuva ekonomski bum, bideki ima mislim povekje od 500km more, a 1.000.000 albanci emigranti vo Grcija, koj imat golem pridones vo rastot na GDP i GNP, konkrtno Ekonomskiot razvoj na drzavata

Kajgana Shop

На врв Bottom