bi trebalo da kazes i detali ako gi znaes... i sto te tera da mislis deka si vo pravo ili deka si pameten treba da kazes po sto se vrzani tvoite misli.. ?Јас ги разбирам Албанците од Македонија и нивните ставови. Не значи дека ги оправдувам туку дека ми е јасно како и на кој начин размислуваат.
Со оглед на тоа смешни ми се сите префрлања врз Албанците демек сакале голема Албанија, стално се бунат и не се лојални граѓани. Се е тоа точно но тоа се само последици на една многу поголема ситуација со свои точно дефинирани причини и за жал точно предвидливи последици.
За секое однесување има одредена причина освен ако човекот не е ментало скренат односно луд. Бидејќи овде не се работи за лудило туку за многу лесно објасниви човечки потреби (тука не мислам на човечки права кои се и онака само изговор) кои можат со малку (или повеќе) труд и да се разрешат.
Да не образлагам во детали само ќе кажам, не очекувај да те почитуваат ако самиот не се почитуваш.
Кој не го сватил менталитетот на Шќиптарите ќе си го крка уште многу време и на крај (може) да изгуби се.
Кој ме разбра ме разбра а кој не друг пат :wink:.
Аферим бе момче за самокритиката. Ете вака треба да се седне на маса, и да се разговара, и да се закопаат секирите кои што постојат и да иде напред. Сакале нејќеле, тоа е, ама изгледа ќе потрае дур се опаметиме сите па да си признаеме еден кон други што уствари си направивме.Јас ги разбирам Албанците од Македонија и нивните ставови. Не значи дека ги оправдувам туку дека ми е јасно како и на кој начин размислуваат.
Со оглед на тоа смешни ми се сите префрлања врз Албанците демек сакале голема Албанија, стално се бунат и не се лојални граѓани. Се е тоа точно но тоа се само последици на една многу поголема ситуација со свои точно дефинирани причини и за жал точно предвидливи последици.
За секое однесување има одредена причина освен ако човекот не е ментало скренат односно луд. Бидејќи овде не се работи за лудило туку за многу лесно објасниви човечки потреби (тука не мислам на човечки права кои се и онака само изговор) кои можат со малку (или повеќе) труд и да се разрешат.
Да не образлагам во детали само ќе кажам, не очекувај да те почитуваат ако самиот не се почитуваш.
Кој не го сватил менталитетот на Шќиптарите ќе си го крка уште многу време и на крај (може) да изгуби се.
Кој ме разбра ме разбра а кој не друг пат :wink:.
A be papichulo nemoj da go spomnesh imeto na Muhamed kako i kade ke ti se tekne znam deka ne mrzite kako nacija i nie ne ve sakame mnogu no te molam ne pocnuvaj da meshash i religiski .Mislam deka treba da se vozdrzime vo ovoj kontekstSe citas li be KetchupAlboz???? ; a be uste malku kamenot vo Kabata ima od crn ko polna mesecina da zasvetli od lutinata sto Muhamed ni kriv ni dolzen ja cuvstvuva .......gledajki gi vasite "fundamentalni" i alboidni gluposti.....
Јас мислам тоа во пакет одиA be papichulo nemoj da go spomnesh imeto na Muhamed kako i kade ke ti se tekne znam deka ne mrzite kako nacija i nie ne ve sakame mnogu no te molam ne pocnuvaj da meshash i religiski .Mislam deka treba da se vozdrzime vo ovoj kontekst
Алооооо, чоек!!!!Prvo EU ne bila konsultirana voopshto pri ova akcija
Просурфај и ќе ти се објасни самото.Baci jas mislam bev deciden i te zamoliv da mi posocish fakti kade pisuva deka tirana,prishtina,misijata na eu vo makedonija ja pozdravuvaat akcijata
p.s taa vooruzena grupa beshe gore poveke od nekolku meseci i mvr znaeshe za toa i porano