Лани бев на 3 дена, на враќање од Крф да видам како е. За струјата ќе ти потврдам дека напонот беше навистина слаб. Климата не можеше да работи од што беше толку слаб напонот и пукнав од жештина. И смештајот не беше така евтин, како што беше до пред 2-3 години во Валона. Почеток на јули и цените беа просек околу 30-40 евра. Според мене, не вреди толку смештај да платиш за место кое не е уредено воопшто. Пола улици споредни немаат асфалт, градежен шут на многу места, плажите преполнети, едвај место слободно се најдуваше (и тоа во почеток на јули). А плажите не им се со песок, туку дробен камен, од каменоломи довлечкан.
Доста косовари навалено имаше, што не било случај претходни години како што слушав од луѓе, а рачунај дека кај што има косовари исто ко да си меѓу диво племе во субсахарска Африка. Неретко ќе видиш гомно кај што плива во водата, бидејќи идиотите серат во вода, или сум видел кај што серат на плажат клекнати и го затрупуваат после, на само 2 метри од кај што се распослани. Цените ти се нормала, како и кај нас.
Сепак, се’ зависи од тоа колку пребираш. Ако се задоволуваш со потпросечни услови за одмор, нема да си поминиш лошо. Ама ако ти сметаат сите овие работи, не ти препорачувам да одиш.