Албанија ги побара моштите на Мајка Тереза

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
denes nema hristijani ili se minorni izumreja izceznaja od muslimanskata expanzija
taka da denes albanija e cisto muslimanska zemja kade osama bin laden pravi teroristicka kelija .:toe:ocigledno plodna pocva za terorizam.

kao shto rekov mnogu drugi ima zaviduvat na albancite bash radi toa deka nie gi slavime site albanski licnosti bez razlika od koja vera se bidejki tia se borea za nashata,kultura,jazik,sloboda, odgovor daj kazhi mi eden makedonski patriot makedonski musliman torbesh?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
denes nema hristijani ili se minorni izumreja izceznaja od muslimanskata expanzija
taka da denes albanija e cisto muslimanska zemja kade osama bin laden pravi teroristicka kelija .:toe:ocigledno plodna pocva za terorizam.

kao shto rekov mnogu drugi ima zaviduvat na albancite bash radi toa deka nie gi slavime site albanski licnosti bez razlika od koja vera se bidejki tia se borea za nashata,kultura,jazik,sloboda, odgovor daj kazhi mi eden makedonski patriot makedonski musliman torbesh?
:)VOOPSTO NESE ALBANSKI LICNOSTI.NAPROTIV SLAVIS NEKOJ STO NEE ALBANEC I TOA E DOKAZANO.A AKO GI PRISVOJUVAS KAKO ALBANCI OCIGLEDNO IMAS PROBLEM.
:toe:

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Majka Tereza e Albanka no e rodena vo Skopje a sekoj covek koga bi mozel da odbere bi pocival vo rodnoto mesto taka da Albanija nema pravo na nejzinite mosti realno gledano no na denesnicava se e mozno.Ne sum zapoznat koja bila zelbata na Majka Tereza,kade da bide pogrebana,doko0lku imala zelba toa da bide Tirana togas e vo red a inaku ne znam.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
А што се фати Сали токму за моштите на Мајка Тереза? Или пак му се додворува на Папата. Не ќе да е. А како доктор да не планира да ја оживива? Не ќе да е. Веројатно како политичар сака нешто да ќари.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
:)VOOPSTO NESE ALBANSKI LICNOSTI.NAPROTIV SLAVIS NEKOJ STO NEE ALBANEC I TOA E DOKAZANO.A AKO GI PRISVOJUVAS KAKO ALBANCI OCIGLEDNO IMAS PROBLEM.
:toe:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Маjка Тереза е од мешано етничко потекло. Татко и Никола е Влав додека маjка и Дранафила Бернај е од Призрен на Косово. Брат и се викал Лазар. Во семејството има Македонци и Срби. Инаку неjзини први братучеди по таткова линиjа се Тони Jосифовски и Пина Марковска.

Бидеjи одела во српско училиште, Маjка Тереза зборувала српско-хрватски, коj го говорела во неjзиното cемеjство. Но, исто така, таа зборувала влашки и македонски jазик.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Маjка Тереза е од мешано етничко потекло. Татко и Никола е Влав додека маjка и Дранафила Бернај е од Призрен на Косово. Брат и се викал Лазар. Во семејството има Македонци и Срби. Наку неjзини први братучеди по таткова линиjа се Тони Jосифовски и Пина Марковска.

Бидеjи одела во српско училиште, Маjка Тереза зборувала српско-хрватски, коj го говорела во неjзиното cемеjство. Но, исто така, таа зборувала влашки и македонски jазик.
ја знам дека и тако и а и мајки и биле албанци , посебно татко и бил убиен на нејзината 7 или 8 годишна возраст ...!
Имаш барем неутрален извор за тоа дека била од мешани родители ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ne samo nasevo .Evropskata kultura i civilizacija lezat i,se temelat na hristijanstvoto. Probaj odeligi evropskite zemji od hristijanskata religija.Se razbira ova nema vrska so majka tereza. Taa sie svetica izvrsena e beatifikacija i neka si sedi kade sto e.Nema potreba erojot sali da gi budi duhovite.
За Тереза се сложувам, а за Европа, дека се темели на христијанство, fail. Врска нема. Во Германија на пример, не те прашуваат ,,Дали си ти христијанин или муслиман Германец?". Германец им е Германец. Слично и во останатите западно европслки земји. Само ние на Балканов нешто се трескаме од земја со религијава и ја поврзуваме со етничноста. Тоа се две различни работи. Американците веќе да не праам муабет... Цркави, деноминации, сеедно. Да не бидеме површни.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.130
Поени од реакции
9.557
За Тереза се сложувам, а за Европа, дека се темели на христијанство, fail. Врска нема. Во Германија на пример, не те прашуваат ,,Дали си ти христијанин или муслиман Германец?". Германец им е Германец. Слично и во останатите западно европслки земји. Само ние на Балканов нешто се трескаме од земја со религијава и ја поврзуваме со етничноста. Тоа се две различни работи. Американците веќе да не праам муабет... Цркави, деноминации, сеедно. Да не бидеме површни.
Точно. Ние се делиме и на градови (Охриѓаните лоши, Скопјаните буљаши, Битолчани незнам какви...) па потоа на маала, а да не збориме натаму.

А богами и религиските водачи кај нас се кој од кој, за политичарите да не зборам (све то треба да се стрела)

А и јас имам прочитано дека желба и била да биде погребана во Индија.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
ја знам дека и тако и а и мајки и биле албанци , посебно татко и бил убиен на нејзината 7 или 8 годишна возраст ...!
Имаш барем неутрален извор за тоа дека била од мешани родители ?
Нема јас знам,ти знаеш...или е така или не е така.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
:pos2::pos2::pos2::pos2: или можеби присвојувате странско за да биде албанско:nesvest:

H

HITCH

Гостин
Јојјјјј куку нонеееее! Моштите што не ги дава Индија н ги дава ама одговорот е за мерак ајт сега докажувајте кој кого сака кој кого мрази

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Indija odbi da gi dade moshtite na Albanija. kraj na diskusijata
temata treba da odi vo kanta :toe:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
ЌУТ! за сите што се бунеа! Индија го даде последниот збор. :)

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
ЌУТ! за сите што се бунеа! Индија го даде последниот збор. :)
Е па... ај сега да ги видам обесправените ватерполисти нека одат Индија па нека им го полат знамето и нека бараат човекови права. :baeh::baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom