Ак не ви чинит не идајте

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе не спомнувај соби од по 350 денари, убаво рече Мистичен, ако мразам некого ќе му платам 10 дена "одмор" во таква соба, да го види затворот Шутка во Охрид.
Пристојното сместување во убава соба/апартман е најмалку 30 евра од ден/по лице.
10 дена = 300 евра
300 евра чартер лет за Анталија, вклучено е и оралка од собарицата + на море.
300 се 18 000 денари односно тоа се 3 плати!!!
300 евра ви е само за почеток, а додатни трошкови таму?

P

Princ

Гостин
Е така, тоа се 3 наши плати а вие Охриѓаните ги сакате за 10 дена престој, само за соба, ништо друго :pos2:
Донер ти е евро, пица 6-7 евра... слични се цените, уживај. А престојот и патот се во тие пари погоре вклучени.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Е така, тоа се 3 наши плати а вие Охриѓаните ги сакате за 10 дена престој, само за соба, ништо друго :pos2:

Донер ти е евро, пица 6-7 евра... слични се цените, уживај. А престојот и патот се во тие пари погоре вклучени.
Значит со тие ето да заокружиме дека сте двајца минимум секој да потроши по 500 евра тоа се 1000 евра. Да не прам муабет ако се оди цела фамилија на таков одмор!!!!

D

dh00|

Гостин
охрид рулз!!!:bip:
и стварно...ако не ви чиниТ..не идајте! :pos:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Баце, цената е за ол-инклузив. Додатни трошкови немет. Повратна авионска карта, спиење, јадење, пиење, сето тоа за 300 евра. Да повторам уште еднаш: превоз со авион повратна карта, 10 дена хотел, јадење и пиење.

Ај сеа?

Туку, друга работа што отсекогаш ме пиздела е проблемот на охриѓани со терминологијата. Или до критериумите е можеби - имаат сериозен проблем со терминот луксузен апартман. А тоа е само обичен, пристоен, но далеку, далеку од луксузен. Ама, тој го наплаќаат ко луксузен на море.

Ај сеа.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
"Оф топик"
Весникот чив е? Уствари тоа не ме интересира, бидејќи секако не би го знаела сопственикот. Туку ќе прашував, дали навистина статијата од претходната страна е објавена во него??? Може скениран лист, дека вака никогаш нема да поверувам? Плис?

А

Ајсшутер

Гостин
"Оф топик"
Весникот чив е? Уствари тоа не ме интересира, бидејќи секако не би го знаела сопственикот. Туку ќе прашував, дали навистина статијата од претходната страна е објавена во него??? Може скениран лист, дека вака никогаш нема да поверувам? Плис?
Бранко Ѓеровски новинар и уредник на „Сега“
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38199

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Бранко Ѓеровски новинар и уредник на „Сега“
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38199
Фала. Иначе мислам дека помешале поими или не кажале точно како ќе изгледа весникот. Туку ај да се прескокнам, бидејќи ќе почнам навистина лоши критики да пишувам.
п.с. Секако уште сакам доказ дека текстот е објавен во јавен медиум т.е. весник. :nesvest:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Баце, цената е за ол-инклузив. Додатни трошкови немет. Повратна авионска карта, спиење, јадење, пиење, сето тоа за 300 евра. Да повторам уште еднаш: превоз со авион повратна карта, 10 дена хотел, јадење и пиење.

Ај сеа?
Епа добро ко така чим планираш да одиш со 300 евра за смештај ок е!
Ама таму нема да трошиш на излегување и слични работи?

Како и да е нема зошто да се расправаме, само си правиме мубает. Во Охрид Скопјани многу ретко доаѓаат по приватни смештаи скоро 80% си имаат свои станови и дури и јадејне си носат од Скопје. Охрид не живее од Скопјани тоа мора сите да го знаат. Во Охрид доаѓаат повеќе Срби и Бугари во текот на годината отколку што доаѓаат сите Македонци во текот на летото!!!

Ајде сакам некој од Источна Македонија со мислење...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Најинтересно е што годинава никој не ги чепна охриѓани за Охрид и целото срање што се случува, па сами почнаа да јадат бубрези.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Како и да е нема зошто да се расправаме, само си правиме мубает. Во Охрид Скопјани многу ретко доаѓаат по приватни смештаи скоро 80% си имаат свои станови и дури и јадејне си носат од Скопје. Охрид не живее од Скопјани тоа мора сите да го знаат. Во Охрид доаѓаат повеќе Срби и Бугари во текот на годината отколку што доаѓаат сите Македонци во текот на летото!!!

Значи многу е неблагодарно да зборуваш генерално зошто моите пари секоја година ако не повеќе оние што можам да ги оставам во Црна Гора во најмала рака, јас ги оставам во Охрид. Неможеш да зборуваш така зошто и тие некои Скопјани се дел од Македонија и го сакаат Охрид со сите убавини па му се наклонети и одат буквално секоја година по неколку дена. Значи јас лично познавам многу такви кои секако немаат свои станови туку ви ги оставаат парите на вас.

Немој бре луѓе да правите да му се одмили на човек да појде во Охрид од вакви неиздржани муабети на поединци.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Абе у тоа охридот и за шмек ми наплаќаат :)
Шмекам цура ми вика....300 денари. Море коа сум ја фрлил в енѕероно со се пљачки!...она мене за шмек ќе ми наплаќа!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Значи многу е неблагодарно да зборуваш генерално зошто моите пари секоја година ако не повеќе оние што можам да ги оставам во Црна Гора во најмала рака, јас ги оставам во Охрид. Неможеш да зборуваш така зошто и тие некои Скопјани се дел од Македонија и го сакаат Охрид со сите убавини па му се наклонети и одат буквално секоја година по неколку дена. Значи јас лично познавам многу такви кои секако немаат свои станови туку ви ги оставаат парите на вас.

Немој бре луѓе да правите да му се одмили на човек да појде во Охрид од вакви неиздржани муабети на поединци.
Јас се извинувам не го мислев тоа во тој смисол, но кажав дека скоро 80% имаат станови.

Јас имам туристи од Скопје што доаѓаат веќе 15 години кај мене.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Ахахаха, да од Бугари живее Охрид. Т.е. би можеле некои невини такви шо прват дошле да ги заколете, ко лани шо заклаа три девојчиња од Поштата до Арена дискотеката 400 денари за такси, шо е тоа на шо личи? Ко прво не е човечки, а сите стаиле крстови по таксињата ко верници да се изпичке мајчине. Кај ќе ви оди душата со такво колење?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

ме тераш да ги бројам колине поготово ко ќе се враќаат колони од кај има најмногу?
то и ние во Кичево мојме да профитираме од тие колони ама ај за вас во Охрит ги оставеме да не се арчат по пат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom