Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ти не сфаќаш мене не ми е гајле за Грујо и компанија. Слободно нека ги снема ако се криви. Јас во таква завршница очекувам и Заев да го снема и тоа пред грујо и компанија. Со нови луѓе и идеи пак едни ќе имаат програма, план и се а други ништо пошто цела енергија ја трошат на оцрнување на другата страна место да понудат нешто конкретно. Она што е уствари и најитересно е што и да се случи се ова, ако дојде нова гарнитура на вмро освен да намали со крадење и криминал не очекувам да смени бог знае што од сегашната програма...
Што си ти лично, во последниве неколку години оштетен од Заев? Што ти има тебе лично украдено од твој џеб? За омразата спрема Заев да е дупло поголема од човекот кој испокраде пари за век и векова? сокри убиства, ја иселе пола Македонија. Шо требаше по твое ? да го остави до БЕЗКРАЈ да ја пустоши Македонија? Затоа го мразите бе пиле Заев, затоа. Гол го соблече Грујо, затоа е и таа омраза. А дека ти е гајле за Грујо и компанија на некој шо гледа Сител да му ги тераш тие филмчина.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
855
Јас во средно плаќав за автобус и парите извиткани 10 денарки мајка ми што ми ги оставаше на маса пред да идам у школо сеуште ги памтам. Децава денес идат две станици со еден автобус па се симнуваат зошто гужва имало и се прекачуваат на друг. Патем со парите што јас едно време ги трошев за автобус, тие денес дремат по кафичи и лупаат милки на голем одмор. На тој стариот пазар кај МНТ идев секој септември книги да купувам. Децава денес имаат книги се бесплатно. БЕСПЛАТНО!
Кога дедо ми, бог да го прости, што беше изгорен Југоносталгичар и Титовист, вработен во Мвр, кога рече: ''овој Грујо е мајчин рака на срце работи'', и баба ми која била шеф во Стоковна куќа ''Илинден'' со срп и чекан книшка ја имам дома, кога ми рече овој Грујо направи за народов ама јас пак сум лево...не ми треба ничиво мислење.
И ќе ми кажеш која програма? Нека е најголем кримос ако сака. Човекот направи за овие 10 години и тоа никој здраворазумен неможе да му го негира.
Ти пошто си бил надвор можда не ти е познато ова па еве еден дел.
Грујо навистина направи најмногу до сега, направи и убави работи и небитни и неппотребни..но факт е дека тој сурко на крај се посра, како кравата што дава млеко па на крај ја шутка кантата со полно млеко...ја утна во неповрат цела работа, го деградира трудот, му ја намали вредноста, на кого качи плати кажи ми ти..само на судии и на доктори...а сега сме у курац и нема повратак...отидовме јабана сите а Заев и Грујо си прават договор еден со друг да не одат во затвор и ташак не ги боли.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Кој гради, и кради? Нешто од бескрајната ризница на македонски народни глупости? Не треба никогаш оваа власт да се смени, никогаш. Потполно си ја заслужувате. Грујо го слушаме како размислува дали да украде 12 или 15 милиони евра, него му дале бесплатно возење во автобус.
Грујо го мењаме,не е веќе он.А кој ќе дојде следен премиер? Бејли,Сорос,некој друг амбасадор или Заев?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Грујо го мењаме,не е веќе он.А кој ќе дојде следен премиер? Бејли,Сорос,некој друг амбасадор или Заев?
Пешевски најдобро. Ако го изнервира некој, ќе го истепа, и крај.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Пешевски најдобро. Ако го изнервира некој, ќе го истепа, и крај.
Те прашувам,не се прави дете.
Груевски не е премиер скоро пола година,година и пол амбасадорите и Сорос не држа на ивица..Кој да дојде на власт,кој ќе не спаси од кризава?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Те прашувам,не се прави дете.
Груевски не е премиер скоро пола година,година и пол амбасадорите и Сорос не држа на ивица..Кој да дојде на власт,кој ќе не спаси од кризава?
Не знам јас тоа. Ќе видиме после судските процеси. Ќе си одржи вонреден конгрес ДПМНЕ, ќе си избери ново раковоство од некорумпирани луѓе, и ќе си излезат на избори, на кои јас верувам дека пак би победиле. И потоа да почнеме да градиме нормална држава, по европски, а не турски стандарди.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Кој гради, и кради? Нешто од бескрајната ризница на македонски народни глупости? Не треба никогаш оваа власт да се смени, никогаш. Потполно си ја заслужувате. Грујо го слушаме како размислува дали да украде 12 или 15 милиони евра, него му дале бесплатно возење во автобус.
Кај слушаш? Кај си слушнал? Во бомбите на Зајко? Зошто за промена Сјо не ги однесе во лабораторија да проверат од тоа што е објавено што е точно. што е сечено, лепено, монтирано...пошто едната страна тврди дека се сечени, лепени...па да се тргне таа магла еднаш засекогаш. За да знаеме дали се скроз точни. Ти бе пријателе си осудил и пресудил предвреме.
Втора работа напишав во мислењето една страна назад. За вербален деликт ли ќе судиме?
За кажан збор ќе судиме? Зошто ме сфаќаш погрешно? Јас сакам да се гледа реално и да се вреднува и да се каже ''да вие тоа го направивте, тоа е добро'' и ''ова не ви чини, за ова не сте во право''. Ти бе брат ми прикажуваш дека се е црно во државава. Не е.
Сакаш еден кримос да заменам со друг? Ставре да го сменам со Вице.
Ма немој да ме ј***ш бре!

Последно уредено од модератор:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Чекај бе цреп. Кај слушаш? Кај си слушнал? Во бомбите на Зајко? Зошто за промена Сјо не ги однесе во лабораторија да проверат од тоа што е објавено што е точно. што е сечено, лепено, монтирано...пошто едната страна тврди дека се сечени, лепени...па да се тргне таа магла еднаш засекогаш. За да знаеме дали се скроз точни. Ти бе пријателе си осудил и пресудил предвреме.
Цреп, таа снимката со провизијата од Кина беше анализирана од германски експерт, кој тврди дека 99% е автентична. Имаш неколку страни поназад на темата. Да постоеше трошка сомнеж дека снимките не се автентични, Грујо ќе ги испратеше во ЦИА за да добие потврда за тоа. Само ретарди со коефициент на интелигенција колку рѓосана шахта веруваат дека снимките не се автентични. Ретарди кои кога некои ќе ги моча одозгора ќе тврдат дека всушност врне, иако знаат дека се помочани, ама сендвичот е сладок.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Грујо навистина направи најмногу до сега, направи и убави работи и небитни и неппотребни..но факт е дека тој сурко на крај се посра, како кравата што дава млеко па на крај ја шутка кантата со полно млеко...ја утна во неповрат цела работа, го деградира трудот, му ја намали вредноста, на кого качи плати кажи ми ти..само на судии и на доктори...а сега сме у курац и нема повратак...отидовме јабана сите а Заев и Грујо си прават договор еден со друг да не одат во затвор и ташак не ги боли.
Апсолутно си во право. Ова се работи што треба да се коментираат и да се стават како тема. Тоа е тоа. Како до подобар живот. Ние се замараме година дена дали имаме услови за избори, дали некој ќе оди, дали некој ќе бојкотира...
Има толку работи во секојдневниов живот што треба да се дискутира за да се подобрат и направат ние година дена со муабети по телефон се замараме.
Искрено јас како граѓанин во Сјо имав на почетокот големо очекување.
Кога видов дека Ката има 6.24 просек, дека дреме по амбасади и ручеци...се ми стана јасно.
Донесете човек што ќе биде независен и ќе открие ако има нешто.
Жената нема капацитет да бидеме реални и знаеме со каква цел е донесена. Очигледно е.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Акхм... Лесно за избори, прво треба да се преброиме колку сме на список.
Тоа не е проблемот. На изборачко место секој гласач се проверува.. има набљудувачи и членови од сите партии.
Словенија има 1,7 милиони гласачи, помалку народ има од МК.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Мојот беше со шницла и паниран кашкавал. Многу беше добар.
Фала за советот Докторе.[DOUBLEPOST=1462719387][/DOUBLEPOST]
Цреп, таа снимката со провизијата од Кина беше анализирана од германски експерт, кој тврди дека 99% е автентична. Имаш неколку страни поназад на темата. Да постоеше трошка сомнеж дека снимките не се автентични, Грујо ќе ги испратеше во ЦИА за да добие потврда за тоа. Само ретарди со коефициент на интелигенција колку рѓосана шахта веруваат дека снимките не се автентични. Ретарди кои кога некои ќе ги моча одозгора ќе тврдат дека всушност врне, иако знаат дека се помочани, ама сендвичот е сладок.
Кој е тој германски експерт? Ја имал автентичната снимка во раце? Ја проучил во лабараторија? Како да ги испрати Грујо кога кај него не се снимките бе? Јас ништо не тврдам. Пошто во работава има две страни нели, еднава тврди дека биле сечени, лепени, монтирани. За да се тргне таа сомнеж прво нешто што требаше да направи Ката е да ги однесе во лабараторија и да има доказ. Црно на бело. Да излезеше на прес и да му каже на Грујо: ''Ти си лажго. Се што си кажал на снимкиве е точно и нема ништо монтирано''.А не да го апси Темелко за 500 гласачи од Пустец. Пошто они ја правеле разликата нели. Ама прибидејќи жената има 6.24 просек на Правен кој го учела цели 8 години...јасно е. Нејзе достигнуче у животот и е да седи на ручек со амбасадори.

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Јас во средно плаќав за автобус и парите извиткани 10 денарки мајка ми што ми ги оставаше на маса пред да идам у школо сеуште ги памтам. Децава денес идат две станици со еден автобус па се симнуваат зошто гужва имало и се прекачуваат на друг. Патем со парите што јас едно време ги трошев за автобус, тие денес дремат по кафичи и лупаат милки на голем одмор. На тој стариот пазар кај МНТ идев секој септември книги да купувам. Децава денес имаат книги се бесплатно. БЕСПЛАТНО!
Кога дедо ми, бог да го прости, што беше изгорен Југоносталгичар и Титовист, вработен во Мвр, кога рече: ''овој Грујо е мајчин рака на срце работи'', и баба ми која била шеф во Стоковна куќа ''Илинден'' со срп и чекан книшка ја имам дома, кога ми рече овој Грујо направи за народов ама јас пак сум лево...не ми треба ничиво мислење.
И ќе ми кажеш која програма? Нека е најголем кримос ако сака. Човекот направи за овие 10 години и тоа никој здраворазумен неможе да му го негира.
Ти пошто си бил надвор можда не ти е познато ова па еве еден дел.
Натрупан си со 100 сценарија, од жути комбиња до носталгични приказни за детството, сигурен сум дека и повеќе имаш спремено од ова. Вакви аргументи имаа и некои ддуги членови, после излезе дека се гдом контрапротестирачи.

Ти би се исрал на цел народ и би го праел луд ако треба, по можност нит да гледа нит да слуша, морбидно по малце...и само затоа што ти или твои блиски добиле некаков бенефит од баграва екс функционерска, затоа и пишеш дека не те интересира што криминали праеле и ги правдаш ако веќе праеле. Ужас.

Мора многу работи да смениме.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ииииии бре мајкаата арамиии
Ти сакаш да купиш нешто ама не можеш моментално да го најдеш.
Јас знам каде се продава и ти го нудам,ти го купуваш без да знаеш дека во цената сум вкалкулирал провизија за мене.
По извесно време случајно го наоѓаш но по цена без провизија
И по тебе јас су криминалец?
Да! Криминалец си.
Знаеш зошто?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
25.003
Што си ти лично, во последниве неколку години оштетен од Заев? Што ти има тебе лично украдено од твој џеб? За омразата спрема Заев да е дупло поголема од човекот кој испокраде пари за век и векова? сокри убиства, ја иселе пола Македонија. Шо требаше по твое ? да го остави до БЕЗКРАЈ да ја пустоши Македонија? Затоа го мразите бе пиле Заев, затоа. Гол го соблече Грујо, затоа е и таа омраза. А дека ти е гајле за Грујо и компанија на некој шо гледа Сител да му ги тераш тие филмчина.
Мафо јас сум иселен за време на СДСМ па не ги обвинувам за тоа. Од Македонија народ се сели од памтивек, сега со бугарските пасоши е малку полесно и кој и да е на власт ИСТО ќе беше. Кога веќе спомнуваш селење, дијаспора итн само да те потсетам дека СДСМ одбива да соработува со дијаспората, да праќа учители, да и даде да гласа, во минатото секакви обструкции правеле на повлијателните нашинци надвор. Пасоши не беа давани и испраќани, машината за отисоци ја расипуваа во два наврати и „губеа“ кога требаше да ја донесат за АУС. Затоа и нема никогаш да биде прифатена како валидна опција за огромен дел од дијаспората.

А иначе Заев ја поткопа позицијата на Македонија во преговорите со грција со пуштање на разговорите. Тоа мене ми значи многу повеќе него ли се што ти спомна погоре. Ме засега затоа што е предаство и сериозно очекувам да лежи 30тина години за тоа - во нормална држава толку е казна за тоа, еднаква на убиство.

За овие другиве ти реков, си има СЈО нека ги реши. Имам пишувано тука јас сум и за СЈО и за специјално судство и за многу поголем буџет на СЈО. Ако не ги очистат СИТЕ криминилци од двата табота и за тоа ќе го кривам Заев затоа што не се исценка за се тоа кога можеше. Пржинскиот договор е уствари тотален промашај од негова страна, ВМРО го изманверира на речиси сите точки затоа сега е вака, им остана самоуништување на државата место тогаш да се направеше асален договор

W

wicked_1

Гостин
Како прво си лажго. Како второ си спинер и ми го извртуваш муабетот. Како трето си лош читач на муабет и донесуваш погрешни и лажни заклучоци.
Каков бенефит бе? Од уста дома двоевме сестра ми да заврши факс, па јас да почнам. Кој бенефит, татко ми и мајка ми приватно што рмбачат? И кој ми е за тоа крив? Грујо? Македонија? Треба да се разочарам и да ја плукам државата и да барам кривец затоа што јас не сум реализирал некоја цел во животот? Мора да смениме ептен многу работи. Секој да тргне од самиот себе.
Да почнеме да работиме и да си ја сакаме државата. А не да паламудиме и да шетаме со ку*тоните со боја низ град. Да прашам ку*тон со боја нема да има на општинска зграда на Струмица?
Не спинувам ништо јас, и не ме интересираат твоите тажни приказни ич. Ти дробиш глупости кои провоцираат здрав разум, идолизираш криминалец и продаваш срање дека треба и другите тоа да го праат. Катастрофа.

Нека е најголем кримос ако сака. Човекот направи за овие 10 години и тоа никој здраворазумен неможе да му го негира.
Ова е твое мислење, за жал до тој степен сме дојдени. Пробуваш да се исереш на цел народ кој претрпе секакви срања овие 6/7 години, да ги праиш луди и да изиграваат идолопоклоници ко тебе. И баш кога се појави мала шанса да се справиме со криминалот, ти скокаш со твоите ад хок емпатични приказни.

Не дебатирам со тебе колку да знаеш, дебатата и балансирањето за да се осеќате подобро одамна поминаа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom