Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Оди фарбај што чекаш пак ја и ти ќе платиме за санација на штетите и да секогаш се протестира само кога тоа од вас го барат партите и странците . Поскапуваше бензинот до бесвест никому ништо. Укинаа ефтина тарифа на струја се собраа така некое време во парламент стаса некоја инцијатива оние кои ги гласавме не го прифатија нашето барање и никму ништо . Тргнале со програма Кембриџ која ќе ни донесе неписмени генерации , се завршуват школи со шнацани дипломи и пак си седиш и ти викат иди фарбај ќе ти дадеме 500 е така да знаиш. Оди слушај го сеа Милчин или Геро.
кој пари кој странци ? кој кембриџ ? која струја ? власта е во гомна до гуша тој зборува за кембриџ за ефтина тарифа и за милчин и геро , бравос :pos::pos:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Si stavil edna nula poveke vo brojkata.
Тоа прашај во СВР, тие така велат. По мои проценки и по анализи на организаторите на протестот имаше околу 1200-1500 луѓе, што е сосема реална бројка за град како Кочани.

Инаку денешните протести во Кочани беа најдобро организирани до сега. Имаше и контрапротест на ГДОМ, ама беше мизерен и за потсмев. :) Додека ние протестиравме со балони, пароли, бакли, факели и во одлично расположение и голема еуфорија, на другата страна на реката тромо се влечеа контрашиве онака целите скиснати. Од авион ќе познаеш кој е на улица по своја волја, а кој е пратен од штаб да изиграва будала. ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
... Додека ние протестиравме со балони, пароли, бакли, факели и во одлично расположение и голема еуфорија, на другата страна на реката тромо се влечеа контрашиве онака целите скиснати. Од авион ќе познаеш кој е на улица по своја волја, а кој е пратен од штаб да изиграва будала. ;)
Токму ова е општиот впечаток и од скопските протести. (особено болдираното)[DOUBLEPOST=1462667569][/DOUBLEPOST]
Јас на "новите" не би им дал да помирисаат фотеља, а не па да дојдат на власт. Помалку или повеќе би требало да ти е јасен нивниот курс и што би било кога би било, т.е. кога они би дошле на власт. Уствари они не се ни способни да дојдат на власт, и тоа со докази за криминал на баграва - јасно е колку се некадарни и неспособни.

Е сега проблемот е што нам ни е наметнато да имаме впечаток дека за да се ослободиме од ѓубрето наречено Груевски мораме да го донесеме ѓубрето наречено Заев и компанија, за да не избави од деспотизмот и самоволието на фамилијата која не владее и угнетува. И стварно не ми е јасно што праат у партија (ВМРО - ДПМНЕ) ? Па да претпоставиме дека пола членство им е нормално ( форумскиве ботови тоа не се, јасно е ) и знае дека партијата нема иднина со груевизмот кој им го подметнаа. Или ни таму не остана еден маж кој ќе ги исшутира тие кучиња предавнички?

ВМРО-ДПМНЕ мора да се реформира и никогаш повеќе да не дозволи на Македонија да и се случи Груевски.
Целосно се сложувам.
и ќе додадам - за жал.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Тоа прашај во СВР, тие така велат. По мои проценки и по анализи на организаторите на протестот имаше околу 1200-1500 луѓе, што е сосема реална бројка за град како Кочани.

Инаку денешните протести во Кочани беа најдобро организирани до сега. Имаше и контрапротест на ГДОМ, ама беше мизерен и за потсмев. :) Додека ние протестиравме со балони, пароли, бакли, факели и во одлично расположение и голема еуфорија, на другата страна на реката тромо се влечеа контрашиве онака целите скиснати. Од авион ќе познаеш кој е на улица по своја волја, а кој е пратен од штаб да изиграва будала. ;)
:facepalm: Demek na ednata strana vie, so visoko krenati chela i istureni bradi, chelichen pogled vperen vo svetlata idnina, odluchno i euforichno chekorite kon taa svetla idnina. Pesma drugovi, pishtaljke u usta i duvajte jache, za svetlu budukjnost.
Shto ke beshe bre ista retorika od 45-ta, eden chekor ne mrdnavte.

Skisnati i ednite i drugite....

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.094
Поени од реакции
1.656
Понекогаш ми се чини Да поставиш СДСМ-овец и ВМРО-овец и да им дадеш пиштол при зададена ситуација.
ВМРО-вецот може и ќе се подразмисли и ќе помисли на Бог, на детето свое, на себеси...
СДСМ-овецот само ќе го повлече орозот онака бесчуствивтелно и ладно ќе се сврти и ќе си замине.
Исто како што помислуваат на Бог последниве десет години кога се дупнаа од крадење народни пари, кога децата нивни се курчат со бесни аута низ град, а нивните врсници рмбаат месец дена за да стават девет богородички у џеб, сигурно мислеле и кога пола младина отиде по бродови, малти, америки, германии да работи. Од осум души у друштво од клинци што се дружиме, тројца останавме. Јас колку толку идам ги глеам овие другиве НЕ СМЕАТ ДА СЕ ВРАТАТ пошто лупаат црн печат западњаците и чао рагаци.

Што прочитав ауу...

Издвои си 4 минути погледни ја иронијата

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ова што се случува за тебе е партија шах ? Некоја невина игра каде сите на крајот ќе си подадат рака и ќе си честитаат? Дај боже да си во право и ние вака да си продолжиме од сигурноста на домот да си играме политика и демократија и единствена грижа да ни биди дали модераторот ке стани на лева нога. Ама што ако не си во право и ова ако не е партија шах? Што ако утре треба тастатурата да ја замениш со нешто друго си го сакал ти тоа или не? Си помислил на тоа за момент?
Сериозно мислиш дека ќе има војна!? Изгледа ти знаеш нешто повеќе од мене кога станува збор за заговорите и идните дејства на сите, помали или поголеми, партиски послушници. Сакам да знам нешто повеќе околу твојата замисла за идната потенцијална внатредржавна војна! Но и да е така, ние си го имаме ГНОЈ кој во прв кризен момент ќе напише манифест и ќе дигне пушта против државниот непријател. Затоа не се замарај со црни сценарија, како Украинското.

Да, ова е класична шаховска партија. Се краде на време, а избори на крајот ќе има, макар што нема да бидат решение на кризата затоа што вистинските виновници за оваа криза пред се’ се екс пвемиевот и неговото млитаво- лоповско опкружување кое го окупира целиот систем, но и дел од опозициските политички лидери заслужуваат парче од тортата наречена политичка криза. Решението е едно, но никој не сака да се зафати да го реши овој проблем затоа што постои можност да го изгуби “кралот“ или пак можеби “кралицата“, што ќе биде вистинска шлаканица за партијата.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Протестиве со сигурност ќе завршат летово.Летни одмори,трба некој да оди Грција ,Охрид да се издува малце од напнатата сезона на протести.Сите овие борци за демократија ќе ги видите по грчките плажи,мора да го вратат хроничниот недостаток на витамин D.

S

silmarillion

Гостин
Зашто патриотите бараат од другите кои ги ословуваат за предавници и изроди да протестираат во корист на државата? Зашто не се сконцетрираат во своите редови да видат кај ја грешат. Им пројде ФИРОМ 2001ва УЧК споменици и мал миљон други работи онака лабаво.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Која црна програма бе Кано? Редење споменици во бескрај? Враќање од град во село? Пол Пот и Црвените Кмери?

Единствена програма која ДПМНЕ ја има е константна медиумска пропаганда преку куртон медиумите. Еве ја програмата на ДПМНЕ. Ова е незаборавен, антологиски настап на Грујо.

http://www.dokaz.mk/video-gruevski-drzhi-predavane-kako-pomlechni-kravi-kravite-mukaat-grujo-ke-gi-osmenue/
Средувањето на центарот на Скопје не е воопшто лоша работа. Се сложувам дека не требаше до толку да забегаат со споменици ама реално имаше потреба од повеќето административни објекти. Цела врева за барокот и спомениците уствари е затоа што луге блиски на сдсм губат огромни кирии кој ги земаат веќе 25 год благодарение на 30 годишните договори потпишани во 90тите за закуп на простории на одредени министерства.

Имај на ум дека во 2007 се случи ГФЦ и реално светот од тогаш сеуште се опоравува. Многу работи се сменија тогаш што во голема мера требаше да ја смени и програмата и стратегијата со која победија на изборите. Дека имаат цел куп грешки и проблеми ДА ама не мислам кој и да беше би можел повеќе да направи во таа ситуација. Економски сме реално мала и сиромашна држава која сеуште се бори за афирмација во околината а не па нешто повеќе. Секогаш ќе биде тешко да донесеш некоја поголема инвестиција поготово после 2007ма кога се смени цел тој систем на странски инвестиции. Јас мислам дека и ден денес никој во МКД не сфаќа колку се смени светот тогаш.

Остатокот од програмата, се градат патишта, нови возови, ЈСП, аеродромот, летови, стадион/сала, универзитети... Во споредба со порано пак иде полека напред. Здраството е катастрофа мада тоа и порано било така, тука треба многу повеќе да се обрни внимание. Тодоров треба да се смени, типот е у некој јапонски филм и пробува да воведе сикс сигма металогија на работа во земја што процедури и процеси не се пратат. Обрзованието е катстрофа и тука мора многу да се смени зашто за брзо време ќе нема ни основни кадри да функционираме како заедница. Тоа е додуше и глобален проблем, денес занаетчија/мајстор се потешко се наоѓа.

Како и да е, имаат програма и дирекција. Од другиве до сега се што слушнавме е само обвиненија. На нив им се сите криви и мислат дека од господ им е дадено да владеат. Нека кажат што и како они ќе прават па на избори нека избере народот.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Натрупан си со 100 сценарија, од жути комбиња до носталгични приказни за детството, сигурен сум дека и повеќе имаш спремено од ова. Вакви аргументи имаа и некои ддуги членови, после излезе дека се гдом контрапротестирачи.

Ти би се исрал на цел народ и би го праел луд ако треба, по можност нит да гледа нит да слуша, морбидно по малце...и само затоа што ти или твои блиски добиле некаков бенефит од баграва екс функционерска, затоа и пишеш дека не те интересира што криминали праеле и ги правдаш ако веќе праеле. Ужас.

Мора многу работи да смениме.
Како прво си лажго. Како второ си спинер и ми го извртуваш муабетот. Како трето си лош читач на муабет и донесуваш погрешни и лажни заклучоци.
Каков бенефит бе? Од уста дома двоевме сестра ми да заврши факс, па јас да почнам. Кој бенефит, татко ми и мајка ми приватно што рмбачат? И кој ми е за тоа крив? Грујо? Македонија? Треба да се разочарам и да ја плукам државата и да барам кривец затоа што јас не сум реализирал некоја цел во животот? Мора да смениме ептен многу работи. Секој да тргне од самиот себе.
Да почнеме да работиме и да си ја сакаме државата. А не да паламудиме и да шетаме со ку*тоните со боја низ град. Да прашам ку*тон со боја нема да има на општинска зграда на Струмица?

D

Daedalus

Гостин
https://www.facebook.com/petar.keramitchiev/posts/10153735998516775

Петар Керамитчиев
Yesterday at 5:05pm ·
Си ја добив првата закана.

Му рекле на дедо ми кој е во партија: Тој внук ти со кој си се фалел дека е лав испадна дека е куче. Нека се припази бидејќи сите се на список и чим заврши ова сите ќе ги испоапсиме.

Е ради ова ‪#‎Протестирам‬. Како да ви објаснам дека заканите делуваат мотивирачки бидејќи само ни ги потврдувате причините за кои протестираме? Се додека државата ни ја водат насилници нема да престанеме да се бориме!

Се гледаме во 6!

Вака и со @Шкорпион. Не му замерајте, не веруем дека е убеден у ова што го збори. Неговите дома се вмровци, гарант ги стегнале и им рекле да си припазат на синот, за да не летаат луѓе од работа итн... Така оперираат огрињата.

:)
@katinakatalina чиј алт си? Штанцате по 30000 акаунти у секунда, сендвичи едни, ко зергови сте.
:

Последно уредено од модератор:
B

Bonux

Гостин
А иначе Заев ја поткопа позицијата на Македонија Ме засега затоа што е предаство и сериозно очекувам да лежи 30тина години за тоа - во нормална држава толку е казна за тоа, еднаква на убиство.

За овие другиве ти реков, може нешо као условнo а во најцрното можно сценарио кое ни во најлудите соништа не можам да си го замислам евентуално куќен притвор
There Fixed!
Thank me later

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom