Kaza li zaev deka gi dobil razgovorite od stranski sluzbi? Ili toa sega ne vazi? Ako ne goca i kompanija treba moze da kazat salili smo se isto a?
Добро бе, која логика е Заев да му кажеше на Грујо, еве премиере, тој и тој човек од Убк на тоа и тоа работно место си правеле копии на толку и толку разговори и мене ми ги дадоа и јас дојдов сега да ви претам со нив? Значи ако некој кажал нешто пред премиерот тоа мора е точно? Не смеел да лаже? Зарем е луд да ги открие луѓето кои му ги дале снимките, да ја загрози нивната безбедност?
Како размислувате не ве сфаќам. Имал консултации со Верушевски да ја потврди автентичноста и затоа цело време криеше дека комуницирал со него, но прислушкувањето и следењето не застанало па го разоткрија и тоа.
Вие уште тврдите странски служби, инглориус вика убк прислушкувала по наредба на директорот, а него го прислушкувале без негово знаење. Договорете се барем.
Се фативте за снимките Катица само од нив правела прес? Снимките и служат информативно да чуе и сознае каде има криминал, каде има местенки и што ти не. После следува испрашување на главните за тоа, па после за луѓе под нивна команда, послушници, па секретарки па ова она. Мислиш сите ќе молчат ако молчат главно-обвинетите? Секој сака глава да си спаси, гарант има луѓе кои си правеле редовно копии од матни работи за во иднина ако им притреба кога се смени власт или кога ќе сметаат дека се загрозени.
Ќе ми објасни ли некој зошто веќе не контрапротестираат? Сфатија дека протестирање пред партија која нема врска со донесување аболиција е глупост? Сфатија дека аболицираните ја одбија аболицијата па сега нема логика да протестираат или некој им запрети да не прават скандали како оној што тепа. Сфатија дека народот почна да ги изолира и води кон полициски станици тие што провоцираат. Мислеа дека ќе им успее да уфрлат провокатори кои ќе тепаат и демонстрантите ќе се приклучат да се тепаат? Сепак не им успеа таа приказна да ја пласираат на провладините, се посраа пак со црни сценарија.
Заев секојдневно со народот, одби аболиција сака фер судење, вмровски судии не даваат списи за Пуч, Заев бегал од судење? Сега кога ги дадоа, се надевам дека правдата бргу ќе дојде.
Каде е оној другиот се скри како глушец, никаде го нема.
Ако си невин излези меѓу народот, до пред месец дена уште отвараше патишта, фабрики, од еднаш те снема.
Додека го пишувам постот читам глупости од типот, беа 20.000, сега се милион разговори. 26.000 граѓани се прислушкувани, тоа првпат го рече Заев, а не 20.000 разговори.