Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Во петок лидерска средба во Виена Во петок во Виена ќе се одржи лидерска средба на четворицата лидери Груевски, Заев, Ахмети и Тачи со посредство на меѓународната заедница, потврдија за Пресс24 од Делегацијата на Европската Унија во Скопје.
Виена а? Многу симболично, во градот на дипломатијата, каде што се состанувале на времето двете македонски политички идеологии, каде е потпишан мајскиот манифест. Можеби и сега ќе добиеме сличен документ, еве го мај се наближува.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Виена а? Многу симболично, во градот на дипломатијата, каде што се состанувале на времето двете македонски политички идеологии, каде е потпишан мајскиот манифест. Можеби и сега ќе добиеме сличен документ, еве го мај се наближува.
Да, иако не знам што може да се договорат кога се максимално раскарани. Т.е. они ќе се договорат за договарање ама кога ќе дојде ред за исполнување секој ќе си тера по свое. А за мајскиот манифест знаеш како заврши - исто како ова што го зборам:) Ај може овој пат ќе биде друго.

S

silmarillion

Гостин
http://alsat.mk/News/248765/gdom-postignati-barawata-protestite-vo-miruvawe

Зашто ја мислев дека протестираат против аболицијата на Заев и Веруш? : )))) Абе кажете си дека почнаа да ве колнат што ги мкнете од дома после работа и дека 2 автобуси немаше да напуните ако продолжевте.

А што да се очекува од луѓе кои незнаат кај тераат веќе и сами себе си се порекну

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да, иако не знам што може да се договорат кога се максимално раскарани. Т.е. они ќе се договорат за договарање ама кога ќе дојде ред за исполнување секој ќе си тера по свое. А за мајскиот манифест знаеш како заврши - исто како ова што го зборам:) Ај може овој пат ќе биде друго.
Намерно го спомнав мајскиот манифест, затоа што претпоставувам што и да договорат и потпишат во петок ќе доживее слична судбина како тој документ, па со оглед дека и во двата случја некои поголеми сили ги седнуваат нашите на преговори.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Џорџе, по вторпат те прашувам, шо факултет ти имаш завршено?
Јас еве, како помал, иако без твое прашање прв ќе ти одговорам - економски.
Јас во време кога приватниве не постоеа.. доволен доказ дека не сум „зел диплома“. Плус, живеев во време кога се читаа книги, се знаеше (колку-толку) литературен јазик, образованите луѓе знаеа да состават сложена реченица со смисол...
Инаку, информатичар сум, програмер... (со соодветен факултет)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нека се убаци и Еди Рама со слична изјава за да му го дигне рејтингот на Груевски. Бојко колку те плати Мијалков?
Никој не може да му го дигне рејтингот на Груевски повеќе од ова што е сега. Според анкетите на реноминираниот институт Павел Шатев, познат по исклучително верни и коректни анкети, рејтингот на Груевски кај Македонците моментално изнесува 103,7 %.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.718
Поени од реакции
6.094
@Inglourious Basterd
Миле Јанакиевски и Годана Јанкуловска кои се помилувани за најголем број случаи се уште не пратиле вакви барања.Изгледа дека уште еднаш лошо ја процени храброста на Заев. А Миле ми текна и Брколинда некако ги нема.
Лесно им е на Заев или Бранко. Ќе пишат (1) едно барање и толку. Миле и Гоца има да пишуваат, пишуваат....

S

silmarillion

Гостин
Готово полудеа Курирци и Вечерци. Сите се против нас, заокружуваат луѓе на протестиве без никаква логика почнува шизофренијата да излага на виделина. Јалта им е сигурно прибежиште на најјаките од глутницата, ама пинуите и останатите што мислат дека ќе се спасат почнуваат да се пењават.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom