Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Изгледа не му е доста новото БМВ на адвокатов. Иначе дали Фатиме ќе го коментира и глуми апсењето на Едмонд Темелко? Како ловеле сведоци како се заканувале за сведоци за да сведочат против сегашнава власт? Или тоа не е битно и не е тортура?
Јас Фатиме ќе ја поштував, ако се охрабреше да го довлечка Сашо пред истражен судија. Или не мораше Фатиме, можеше и Лиле Стефанова. Ама вака, ништо, нема ни х од храброст таму.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Зошто некој би ги демантирал денешните обвинувања? Треба фино лепо на суд да кажат дека сите биле малце под еуфорија и триумфално постапиле кога дознале дека треба да го апсат човекот кој со месеци предходно им се заканувал. И дека се каат за тоа. Ќе им скратат 2-3 плати, ништо страшно. Ако реши Љубе да тужи, ќе му ги реактивираат тужбите што ги повлекоа после извинувањата и финансиски се во егал.
Леле колку си у право не си ни свесен.
А пази ваму, овие шупаците од Европа па уште оваа забрана за тортура ја ставиле и во ЕКЧП, а не сфаќаат дека се се решава со 2 плати и извинување. Абе шупаци, шупаци.
А па да не почнувам за ЕСЧП кој пак има и друг принцип изградено за тортурата низ праксата на судот...
Нема врска ова со дисциплинска одговорност, туку е ако ништо друго забраната за тортура е ставена во ЕКЧП која е над нашите закони. Во праксата на ЕСЧП има пресуди за тортура и понижување и судиите имаат низ праксата на судот воспоставено принцип дека за да имаме понижувачко однесување доволно е да се осети и самата жртва понижено во своите очи. Значи до тој степен е ригорозна заштитата на личноста.
За стандардов слободно прочепкај по нет и ќе го најдеш.
:pos:

Дај да не влагаме у тоа Унијата, глеаш какви се лудаци нема таму. Утре задутре ќе им текне дека и изборните манипулации биле криминал, а обичен привид е тоа, ама шо знаат они бе...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Јас Фатиме ќе ја поштував, ако се охрабреше да го довлечка Сашо пред истражен судија. Или не мораше Фатиме, можеше и Лиле Стефанова. Ама вака, ништо, нема ни х од храброст таму.
немој ќе се повампири ќе ти го прифати предизвикот.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Има време за Мијалков , тој ќе се влече во суд за корупција со опремата за прислушкување , бизнисите во Чешка , криминално финансирање на изборна кампања .
Ова е една од низата кривични за него . :sekc:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Нема што на тебе да ти кажувам и докажувам другар :) Ме потсеќаш на муабетиве на џаболебариве од маало кои после 10 години скитање по кладилници се вработија по паркинзи и мислат дека конечно им тргна во животот. За сметка на тоа одат по разни митинзи и контрамитинзи (неволно), задолжително се тагнуваат на слики со знамиња од едните или другите како доказ за нивно присуство и преданост, и не трпат критика за нивниот работодавец. Поготово неможат да поднесат кога некој им го предочува лицемерието, и никако нема да сфатат дека луѓе чии родители го јаделе стапот од СДС во 90тите, а истите го јадат сега од ВМРО, нема да гласаат ни за едните ни за другите. Мислам ок е, ја знаеме сите "демократската спремност" на опозицијата, у реду е. Барабар со овие сега сте. Да не беше така поинаков ќе ти беше одговорот према мене, ама за жал и тебе газозата и сендвичот ти седат до компјутер.
Tocno, za sendvic i sok se prodadov. kritikuvam diktaorski rezim koj seuse e na vlast od tolku mnogu sho mi zavisi toj sok i sendvich koj gi pises.

Se prodadov za sendvich i sok a sum simpatizer na partija od opozicija
Sdsm:pos: Neznam dali da vi se cudam.ili da se smeam. Malce od malce da mislite pred napisete ke nema ko vas, malce nemora mn.

I milo mi e sho sam si ja simna maskata na "neutralen" :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Леле колку си у право не си ни свесен.
А пази ваму, овие шупаците од Европа па уште оваа забрана за тортура ја ставиле и во ЕКЧП, а не сфаќаат дека се се решава со 2 плати и извинување. Абе шупаци, шупаци.
А па да не почнувам за ЕСЧП кој пак има и друг принцип изградено за тортурата низ праксата на судот...

:pos:

Дај да не влагаме у тоа Унијата, глеаш какви се лудаци нема таму. Утре задутре ќе им текне дека и изборните манипулации биле криминал, а обичен привид е тоа, ама шо знаат они бе...
Не се разбирам јас од фенси кратенки. Сељак сум, не сум толку модерен. Ама знам дека има еден куп џандари што имаат газено од ќотек луѓе, па нит работа изгубиле, нит нешто им фали. Тоа ми е доволно.
немој ќе се повампири ќе ти го прифати предизвикот.
Тоа би било забавно.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не се разбирам јас од фенси кратенки. Сељак сум, не сум толку модерен. Ама знам дека има еден куп џандари што имаат газено од ќотек луѓе, па нит работа изгубиле, нит нешто им фали. Тоа ми е доволно.
Не се фенси кратенки ама еве ти за да знаеш за у иднина :
ЕКЧП - Европска конвенција за човековите права
ЕСЧП - Европски суд за човекови права

Тоа зошто нема пријави за тортура па тортурата почнува да ни влегува во менталитетот како нешто нормално и вообичаено е друг проблем или посебно прашање. Исто и зошто обвинителството не постапува за ваквите случаи е посебно прашање.

Ама да кажеш „ај големо чудо, тортура, ја прекршиле малце процедурата, ќе се извинат, ќе им лупнат 2-3 плати и готово“ е пред се глупо, а после и смешно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Не се фенси кратенки ама еве ти за да знаеш за у иднина :
ЕКЧП - Европска конвенција за човековите права
ЕСЧП - Европски суд за човекови права

Тоа зошто нема пријави за тортура па тортурата почнува да ни влегува во менталитетот како нешто нормално и вообичаено е друг проблем или посебно прашање. Исто и зошто обвинителството не постапува за ваквите случаи е посебно прашање.

Ама да кажеш „ај големо чудо, тортура, ја прекршиле малце процедурата, ќе се извинат, ќе им лупнат 2-3 плати и готово“ е пред се глупо, а после и смешно.
Фала за кратенките, ептен ќе ми користат во животот.

Тебе нека ти биде глупо и смешно колку сака, и поставувај си какви сакаш прашања. Јас да сум Сашо, би му се извинил на суд два пати. Еднаш за 2011та и еднаш унапред, за 2016та.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Стварно лупаш инглориоус. Според ЕКЧП тортурата во облик на пцуење мајки и шајки се казнува најстрого. До сега има стотици случаи на европски полицајци кои поради ваков облик на тортура лежат по затвори со години. Затоа денес полицајците во овие земји не се служат со вулгарности.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Стварно лупаш инглориоус. Според ЕКЧП тортурата во облик на пцуење мајки и шајки се казнува најстрого. До сега има стотици случаи на европски полицајци кои поради ваков облик на тортура лежат по затвори со години. Затоа денес полицајците во овие земји не се служат со вулгарности.
Извини богу на правото, со тебе не можеме да се рамниме, еве објасни ни се како стои у правото ?
Еве почни од истражниот судија кој го има во сегашната кривична постапка и дојди до тортурава :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Извини богу на правото, со тебе не можеме да се рамниме, еве објасни ни се како стои у правото ?
Еве почни од истражниот судија кој го има во сегашната кривична постапка и дојди до тортурава :)
А бе готово нема што да дискутираме, Се повикуваш на ЕКЧП и крај. Те охрабрувам да се повикуваш на ЕКЧП во твоите случаи и да ја видиш реакцијата на судиите.
Следно цитирај од повелбата на ОН.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
А бе готово нема што да дискутираме, Се повикуваш на ЕКЧП и крај. Те охрабрувам да се повикуваш на ЕКЧП во твоите случаи и да ја видиш реакцијата на судиите.
Абе дај просветли ме, еве ја не ги разбирам работите, ама ти ги разбираш, затоа почни да ни објаснуваш.
Ете пример ние мислевме дека денес постои судија на претходна постапка, ама ти не просветли со фактот дека не постои такво нешто туку си функционира истражен судија. Еве од тука можеш да почнеш и полека полека дојди до Конвенцииве.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Абе дај просветли ме, еве ја не ги разбирам работите, ама ти ги разбираш, затоа почни да ни објаснуваш.
Ете пример ние мислевме дека денес постои судија на претходна постапка, ама ти не просветли со фактот дека не постои такво нешто туку си функционира истражен судија. Еве од тука можеш да почнеш и полека полека дојди до Конвенцииве.
Симињам капа за тоа. Ме надмудри таква кардинална грешка направив срам ми е. Инаку еден месец после мојот невиден гаф сеуште нема обвинение или можеби грешам, не ја познавам процедурата сега може не треба обвинение пошто СЈО може и само ќе почне да суди.
Е сега кажи ми пример во нашиот свет овој денес што го живееме, во кој сериозна институција повела постапка за тортура против шеф на разузнавачка агенција врз основа на исказ од обвинет (т.е. не знам од каде им се овие информации затоа што Љубе и неговиот адвокат немале забелешки) заради изречени пцости при апсење.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Симињам капа за тоа. Ме надмудри таква кардинална грешка направив срам ми е. Инаку еден месец после мојот невиден гаф сеуште нема обвинение или можеби грешам, не ја познавам процедурата сега може не треба обвинение пошто СЈО може и само ќе почне да суди.
Е сега кажи ми пример во нашиот свет овој денес што го живееме, во кој сериозна институција повела постапка за тортура против шеф на разузнавачка агенција врз основа на исказ од обвинет (т.е. не знам од каде им се овие информации затоа што Љубе и неговиот адвокат немале забелешки) заради изречени пцости при апсење.
Не знам ти мене кажи ми, зошто ипак на крајот ја сум неук, а ти си експерт по право иако немаш ни ден правничко образование :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom