Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Албанкава си го подобрила стајлингот.
Пред тоа беше типичен албанско-муслимански кич - напудрена до даска и јако црвен кармин. И облеката ѝ беше срање у тој кич шаблон. Сега не.
Сега само се останато и е срање. :D
Курчот и е како порано женине со стомни пред чешма шо се карале, ама у форма на монолог. Се расправа со замислен противник, вежба ката(дисциплината, не жената/китот). Башка, не сум приметил бе кај албанци такво изговарање на "Л". Не е меко Л, како нивното, некоја мутација е. :D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Dovolno e samo da plustat prijavi,obvinenija novi istragi, novi slucaevi... Dovolno e samo faktot narodot sho ke gleda kako se vleckaat po sudovi.

Isto taka fakt e deka familijata nema da odgovara za nisto se dodeka e ovaj rezim. Sho ne znaci deka podocna nema da odgovaraat. Sekoj kriminalec ke odgovara, kaznata e spora, ama site ke gi stigni.

Da zaokruzime. Najklucniot poraz za familijata ke bide tokmu.toa vlecenje po sudovi i davajne otcet pred sudiite, tokmu toj kadar sho ke bide prenesen vo javnosta. Posle toa rabotite ke tecat mn polesno.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Dovolno e samo da plustat prijavi,obvinenija novi istragi, novi slucaevi... Dovolno e samo faktot narodot sho ke gleda kako se vleckaat po sudovi.

Isto taka fakt e deka familijata nema da odgovara za nisto se dodeka e ovaj rezim. Sho ne znaci deka podocna nema da odgovaraat. Sekoj kriminalec ke odgovara, kaznata e spora, ama site ke gi stigni.

Da zaokruzime. Najklucniot poraz za familijata ke bide tokmu.toa vlecenje po sudovi i davajne otcet pred sudiite, tokmu toj kadar sho ke bide prenesen vo javnosta.
хаха абе твојот лидер ходниците на памет ги знае од судовите, 15 години се ака по судови, ти си се фатил за другиве, средете си дома у ваш двор со вашата багра ооо мафоо :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Сега само се останато и е срање. :D
Курчот и е како порано женине со стомни пред чешма шо се карале, ама у форма на монолог. Се расправа со замислен противник, вежба ката(дисциплината, не жената/китот). Башка, не сум приметил бе кај албанци такво изговарање на "Л". Не е меко Л, како нивното, некоја мутација е. :D
Вежба за командант. Албанска верзија на Сирма Војвода. Командантката Фатиме!

S

silmarillion

Гостин

Da zaokruzime. Najklucniot poraz za familijata ke bide tokmu.toa vlecenje po sudovi i davajne otcet pred sudiite, tokmu toj kadar sho ke bide prenesen vo javnosta. Posle toa rabotite ke tecat mn polesno.
Кој ќе се влечка по судови и како тоа доволно е само тоа? Кај е нивниот претходник и идеен творец да одговара? Ако на опозицијата и е доволно да гледа како некој се влечка по судови боље нека не доаѓа воопшто на избори (мислам и онака нема што да бара на нив). Ревизија+апс+заплена на имот во вредност од докажан криминал е светото тројство што може малце од малце да ја оправи приватната фирма Македонија и да заличи барем мааааалце во држава. Откога тоа ќе се случи имаме 20-30 години да дојдеме до нивото на некоја држава кон која тежнееме.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Кој ќе се влечка по судови и како тоа доволно е само тоа? Кај е нивниот претходник и идеен творец да одговара? Ако на опозицијата и е доволно да гледа како некој се влечка по судови боље нека не доаѓа воопшто на избори (мислам и онака нема што да бара на нив). Ревизија+апс+заплена на имот во вредност од докажан криминал е светото тројство што може малце од малце да ја оправи приватната фирма Македонија и да заличи барем мааааалце во држава. Откога тоа ќе се случи имаме 20-30 години да дојдеме до нивото на некоја држава кон која тежнееме.
Sekoj politicar kradi, nekoj malce,nekoj pojke, nekoj bez usul.

Site znaeme deka Gruevski i Zaev se luti rivali. 10godini na vlast, 10godini cvrst i skorenet rezim i kontrola nad cela Makedonija na sekoe mozno pole, sve korumpirano.
E sega, toj drugiot sho go narece mislejki na Zaev, vo vakov rezim od 10godini, 10denari ako imase kriminal, vo negovite firmi, vo strumica, kako gradonacalnik, kako clen na opozicija i tn... koj do minimalen detal se sledat od familiata, ke bese strpen odamna vo ZATVOR, nemase da se trudat so godini da mu baraat crni damki, da go mestat na mizerni nacini preku biznismeni i takvi sranja. Ako bese zatashkan vo minimalen kriminal ke bese odamna na drugo mesto, ama se potvrdi deka nema nisto od toa, i pocnaja so mestejne i + snimajne. Epa ima intelegentni ljuge sho razmisluvaat, sho razmisluvaat deka vo takov diktatorski rezim PRVI na udar se CLENOVITE NA OPOZICIJATA, voslucajov Zaev. Bidejki 10godini e na sloboda razmisli sam zosto golem si..

E toa e razlikata megju edniov sho se vlecel po sudovi, i drugiov koj doprva ke se vlece. Familijata koj do lani Imeto ne smeeshe da mu se izgovori, familijata koj ne smeeshe da gi pomislis a ne da gi izgovoris. Padnaa na nivo na Vlast da se , a da se vlecka po sudovi. Toj e toj kadar sho ke bide klucen za porazot, i toj kadar sho ke bide predstaven pred narodot da se oslobodat od stravot.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Ма мене Заев скроз не ме занима а и незнам како успеа да го пронајдеш во тоа што го пишав. Заев е човек со фамилијарен бизнис кој ако му бил прљав треба од вемерото да одговараат зашто не бил процесуиран до сега. Она што е многу побитно е вемерото да објасни како ниеден човек не одговараше за криминалната транзиција од 90тите а додека ти биле/се на власт. Впрочем 90% од митинзите им се тровање за СДС од пред 20 години, а 10% отварање чешмичка во Сарамзалино. Ја сум голем доволно да знам дека судска разврска без враќање на се украдено е приказна за мали деца. Исто доволно голем сум да знам дека се додека се апсат твоите, а не моите и обратно, срамота е да идеме по олимпијади и првенства и да се претставуваме како држава пошто сме приватна фирма во која само сопственикот се мења од време на време.

Дали СЈО би се бавела со докази за криминал од опозицијата прашање е сега.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Со случајот Маѓар Телеком , покрај Бучкоски како тогашен премиер ќе заглават и Мијалков , Муса Џафери и Ахмети кои се спомнуваат во обвинението против Дојче Телеком пред американскиот суд.
Со отворањето на случаи за корупција , перење на пари , верувам дека ќе се најдат и олигарсите од времето на СДСМ кои сега се прешалтоваа во ДПМНЕ и се главни во криминалите со тендери , а и оние што извлекуваа пари на сметки во Белизе , преземаа со заплашуваше удели во приватни фирми и режираа лажни странски инвестиции кои се враќање на испрани пари во Македонија со цел создавање на империја на богатство и формирање на политичка и економска диктатура во Македонија .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Со случајот Маѓар Телеком , покрај Бучкоски како тогашен премиер ќе заглават и Мијалков , Муса Џафери и Ахмети кои се спомнуваат во обвинението против Дојче Телеком пред американскиот суд.
Со отворањето на случаи за корупција , перење на пари , верувам дека ќе се најдат и олигарсите од времето на СДСМ кои сега се прешалтоваа во ДПМНЕ и се главни во криминалите со тендери , а и оние што извлекуваа пари на сметки во Белизе , преземаа со заплашуваше удели во приватни фирми и режираа лажни странски инвестиции кои се враќање на испрани пари во Македонија со цел создавање на империја на богатство и формирање на политичка и економска диктатура во Македонија .
:pos::pos::pos:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Кога планира Пуки да одржи прес за да ги демантира овие обвинувања од СЈО?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ма мене Заев скроз не ме занима а и незнам како успеа да го пронајдеш во тоа што го пишав. Заев е човек со фамилијарен бизнис кој ако му бил прљав треба од вемерото да одговараат зашто не бил процесуиран до сега. Она што е многу побитно е вемерото да објасни како ниеден човек не одговараше за криминалната транзиција од 90тите а додека ти биле/се на власт. Впрочем 90% од митинзите им се тровање за СДС од пред 20 години, а 10% отварање чешмичка во Сарамзалино. Ја сум голем доволно да знам дека судска разврска без враќање на се украдено е приказна за мали деца. Исто доволно голем сум да знам дека се додека се апсат твоите, а не моите и обратно, срамота е да идеме по олимпијади и првенства и да се претставуваме како држава пошто сме приватна фирма во која само сопственикот се мења од време на време.

Дали СЈО би се бавела со докази за криминал од опозицијата прашање е сега.
Deka ne si partiski opredelen mozes na mali deca da mu kazuvas NE mene.
Covek sho ne glasa na izbori ocigledno e razocaran od vlasta
ili ne e zadovolen od programata na drugite opoziciski parti ili od dvete.

Covek sho ne glasa na izbori vo nikoj slucaj ne napagja opoziciska partija na takov nacin kako tebe, a pritoa 10godini e druga partija na VLAS a toj ne glasa.

Smaceno mi e od takvi kako tebe "neutralni" clenovi najseriozno. Clenovi sho glumat nevinost..

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
На дневен ред на денешната собраниска седница пратениците треба да расправаат за предлог законот за изменување и дополнување на Законот за кривичната постапка, по скратена постапка. Законот го предложија пратениците Светлана Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ и Муса Ибраими од ДУИ. Основната цел поради која се предлага овој закон, велат подносителите, е да се создадат претпоставки за ефикасно остварување на правата на одбраната на осомничените во кривичната постапка.

Измените предвидуваат, пред поднесување на обвинителен предлог, јавниот обвинител задолжително да го извести осомничениот за преземените истражни дејствија и за прибраните докази, по што одбраната ќе има 90 дена да преземе дејствија. Се предвидува и пред поднесување на обвинителен предлог, пресудата да се донесе врз основа на спогодба меѓу обвинителството и осомничениот. Се предвидува измените да важат и ретроактивно, односно да се применуваат и за постапките започнати пред влегувањето во сила на овој закон.
http://www.makdenes.org/archive/news/20160328/428/428.html?id=27639872

Тече по ногавици , криминална коалиција на ДПМНЕ И ДУИ .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Кога планира Пуки да одржи прес за да ги демантира овие обвинувања од СЈО?
Зошто некој би ги демантирал денешните обвинувања? Треба фино лепо на суд да кажат дека сите биле малце под еуфорија и триумфално постапиле кога дознале дека треба да го апсат човекот кој со месеци предходно им се заканувал. И дека се каат за тоа. Ќе им скратат 2-3 плати, ништо страшно. Ако реши Љубе да тужи, ќе му ги реактивираат тужбите што ги повлекоа после извинувањата и финансиски се во егал.

B

Bafra

Гостин

Ќе течат за кого... за следните што сакаат да цицаат од буџетот ...
Епа затоа викам има само една партија во МКД : СДСМ-ДПМНЕ

За тој со копривите на пазарче одма се донесе пресуда ама јбг кога има овци има и волна.
Long live Грујо & Заев

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom