Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мое мислење е дека кога ќе победат,немора да го затворат,туку ќе ги сопрат трансакциите за плати па без подршка од чадорот сјо само ќе се затвори а доказите и кривичните ќе им останат за спомен

На крајот на краиштата кога ќе победи дпмне ако го остави сјо,која би била целта на неговото постоење.
Дпмне е еден од основачите на СЈО. Што се однесува за парите ова го имаше во сторијата за Романското СЈО дека кога таму министерот за финансии им го скратил буџетот за да им ја попречи работата луѓето отвориле сметка за донации и собирале пари. Јас лично кажувам дека ако се направи такво нешто ќе донирам за СЈО.

Мое мислење е дека единствен начин да се сруши институцијата без да се закопа вмро им беше со аболицијата ама видовме како помина тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.099
Мандатот на СЈО е 4 или 5 години не сум сигурен. Може да истече само тој за почнување нови истраги што мислам дека ќе се продолжи со или без подршка на вмро
Ne se sekiraj ke najdat nacin kako da go resat toa... Najmal problem e toa ako strancite otstapat. Sansite sa se povlecat i da ja pocituvaat voljata na narodot bi rekol e nad 90% taka da kraj mora da ima. Najgolema greska ke bide ako pobednikot go ubedat da ne rascisti teren

S

silmarillion

Гостин
сега за сега судот не ги прифаќа, ама во јавноста се користи наголемо како се да е докажано и готово. Не само платени анонимуси што лајат по ФБ, излегуваат и функционери на сдсм со тврдења дека власта украла и изнела 5 мрд евра, иако тие пари се изнесени од РМ со легални банкарски трансакции и тоа уште од 2005 кога самите тие биле на власт. Исто така сдсм без срам и перде ги пласира кандидатите од дпмне со квалификација носител на криминалот иако нема никаков доказ.
Друго е ако ја користат придавката осомничен, денес се осомничени дузина политичари , па и Заев а кој ја има и придавката аболициран ( не ја броиме поништената аболиција од Иванов).
СЈО ако е професионално и непристрасно, воопшто нема да нагласува прислушкуваните разговори при поднесување пријави до судот, туку само правно издржани докази !!
Овака самите се омаловажуваат и нормално ги етикетираат како организација за изборен маркетинг на сдсм.
Прислушкуваните разговори се само за интерна комуникацијата со ЈО и судот (кој да работи кој случај) и за насоки во истражна постапка, не и за пропаганда низ медиуимите, посебно не во предизборен период.
Абе ќе кажеш ти кој поднел снимки како доказ или не?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ова е истата вмро „анална“, што гасеше струја на лифтови во Капиштец на последните локални избори.
Многу нервозни реакции у последно време. Почна да стега тоа јажето околу вратот.
pa sho znam.
od gasenje liftovi,dojdovme do pelisterka glaven sponzor na zurkite na zhernovski i nelegalnata terasa na mvro da ne bide srushena.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Дпмне е еден од основачите на СЈО. Што се однесува за парите ова го имаше во сторијата за Романското СЈО дека кога таму министерот за финансии им го скратил буџетот за да им ја попречи работата луѓето отвориле сметка за донации и собирале пари. Јас лично кажувам дека ако се направи такво нешто ќе донирам за СЈО.

Мое мислење е дека единствен начин да се сруши институцијата без да се закопа вмро им беше со аболицијата ама видовме како помина тоа.
Ако е основач на сјо ,значи ли дека не може да биде и негов затворач а ние сме далеку од Романија.

По победата на дпмне следејќи го јо која е причината да остане сјо макар и со донации од граѓаните кои го поддржуваат.

Можеби заев доколку не се обиде да се пазари,црвениве арамии ќе беа таму кај што им е местото,во ИДРИЗОВО

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
grevcinja. ovie se mislat gruevski se i deka mozat da docnat na press i deka svetot treba da zastane za niv.[DOUBLEPOST=1479587550][/DOUBLEPOST]
Јас не верувам дека се работи за напад конкретно врз некои сајтови а и не е тоа толку битни за мене. Искрено сум запрепастена од лудилото и паранојата што владеела кај братучедите па следеле преку 4000 луѓе со стотици денови. Ќе има материјал за пишување во Црните Станици на ДПМНЕ
ne e paranoja, cist biznis. sto mislis kako dojdoa do 40% od makedonskata ekonomija?
deka se nesto pretpriemcivi?? naaah, samo ucena i iznuda
a vo megjuvreme, teroristi se `protnaa` od granica do kumanovo
dali use na nekoj ne mu e jasno deka mijalkov i jankulovska se odgovorni za 8 zrtvi vo Kumanovo maj 2015?

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кој сака да провери дали го прислушкувале на мобилниот нека пише звезда,тараба 06, тараба па покрај имеи излегуваат и други податоци.[DOUBLEPOST=1479588254][/DOUBLEPOST]
grevcinja. ovie se mislat gruevski se i deka mozat da docnat na press i deka svetot treba da zastane za niv.[DOUBLEPOST=1479587550][/DOUBLEPOST]
ne e paranoja, cist biznis. sto mislis kako dojdoa do 40% od makedonskata ekonomija?
deka se nesto pretpriemcivi?? naaah, samo ucena i iznuda
a vo megjuvreme, teroristi se `protnaa` od granica do kumanovo
dali use na nekoj ne mu e jasno deka mijalkov i jankulovska se odgovorni za 8 zrtvi vo Kumanovo maj 2015?
Мене кристално јасно како и за 2001 ми е дека виновник е тех.министер и сдсм

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Кој сака да провери дали го прислушкувале на мобилниот нека пише звезда,тараба 06, тараба па покрај имеи излегуваат и други податоци.
Како не им кажа порано, бар да не бараа доверливи податоци од ДБК. Толку време потрошија, а се што требало е да пишат звезда, тараба 06. Инаку како Германија? Среди документи или те нејќат ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
КМене кристално јасно како и за 2001 ми е дека виновник е тех.министер и сдсм
Сега уште кристално да ти е јасно дека си глупак невиден, заедно со Иреал и глагол. Не се знае кој е најглуп од вас тројца.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Сега уште кристално да ти е јасно дека си глупак невиден, заедно со Иреал и глагол. Не се знае кој е најглуп од вас тројца.
Глупа ви е обвинителката, специлајната а најглупи сте вие шарените :kezec: Ај сега :pusigo:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.099
18 месеци е за да ги формира обвиненијата. "Генијалецот" од Струмица така лабаво си го прифати тоа, а Ван Хауте му сугерирал да е неограничено. Се надева на победа, па да го продолжи сам рокот, иако мислам дека баш тогаш џукеливе од дпмне ќе збеснат.
Toa e taa kurton opozicija. Normalno neke poveke od 18 meseci, se nadeva deka ke tepa pa da moze on mirno da kradi bez nekoj da mu disi u vrat... Uste ti nisto ne sfakas

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како не им кажа порано, бар да не бараа доверливи податоци од ДБК. Толку време потрошија, а се што требало е да пишат звезда, тараба 06. Инаку како Германија? Среди документи или те нејќат ?
Со пари секаде те сакаат а документите одамна се средени,уште финансиите и имотот да ги средам и си одам од Македонија[DOUBLEPOST=1479594482][/DOUBLEPOST]
Повеќе од очигледно е дека си ти заедно со цела опозиција[DOUBLEPOST=1479594615][/DOUBLEPOST]
Toa e taa kurton opozicija. Normalno neke poveke od 18 meseci, se nadeva deka ke tepa pa da moze on mirno da kradi bez nekoj da mu disi u vrat... Uste ti nisto ne sfakas
Шта зна сељак шта је чколадо,који поједе папир а баци чоколадо

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.878
Поени од реакции
36.925
Се спрема итна пресметка со непослушните во судството.

http://24vesti.mk/sudskiot-sovet-kje-gi-ocenuva-kandidatite-za-pretsedateli-na-krivichen-i-na-vrhoven-sud

Судскиот совет ќе ги оценува кандидатите за претседатели на Кривичен и на Врховен суд

Судиите Лидија Неделковска, Иван Џолев, Владимир Туфекџиќ и Владимир Панчевски во среда ќе бидат вонредно оценувани од страна на судскиот совет. Проценката на кандидатите и нивната работа ќе се оддржи на затворена средница. Една од темите на дискусија ќе бидат и последните случувањата во Кривичниот суд. Разгледувањето на состојбите во судот следи по размената на кривични пријави меѓу судијата Џолев и неговиот претпоставен Панчевски, но и по пријавата која што ја поднесоа дел од судиите во кривичен против Панчевски.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
18 месеци е за да ги формира обвиненијата. "Генијалецот" од Струмица така лабаво си го прифати тоа, а Ван Хауте му сугерирал да е неограничено. Се надева на победа, па да го продолжи сам рокот, иако мислам дека баш тогаш џукеливе од дпмне ќе збеснат.
Ова СЈО беше формирано на база договор на повеќе партии и потоа изгласано во собрание. Ако се прави ново СЈО, пак мора истата постапка или да се смени Уставот па само парламент да решава. Но како и да е едно е дали ќе постои СЈО, друго е реизбор на луѓето кој работаат таму , а кој е неминовен, бидејќи тие таму направија доста пропусти ( имаат и кривични) а и наголемо си вдомија свои нестручни луѓе, како од фамилија така и луѓе со криминално досје или партиски определени.[DOUBLEPOST=1479630598][/DOUBLEPOST]http://www.mkd.mk/makedonija/politika/hari-kostov-bil-prislushuvan-700-dena-nekoj-koristel-delovni-tajni-za

веројатно имало и тоа, ама ако се отвараат работите ајде да видиме како КМБ а и другите банки опростуваат кредити на свои луѓе ( ги бришат како неквалитетни побарувања) , а да не кажувам за далаверите со криминалните Блок трансакции на Македонска Берза, а во кои баш Хари предничеше уште од пред 11 -12 години. Се тоа го платија штедачите кој добиваат мизерни камати, корисниците на кредити кој плаќаат најголеми камати во Европа и малите акционери. А да се потсетиме и како дојде Хари на чело на КМБ, а која стана партиска филијала и му го прости кредитот од 5милиони евра на сдсм кој го зема Бранко 2011.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Стари ќе кажеш кој поднел снимки како доказ или пак ке цмиздриш дека те вреѓале? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom