Во ред.Следниот пат кога ќе имате здравствени проблеми одете во некоја приватна клиника,од факултетот бидејќи не ви е добар моментално да се одкажете и да се запишете на некој приватен факултет.Кога некој дома ќе ти провали немој ни случајно да си се јавила во полиција туку најми си приватен детектив.По улица немој ни случајно да се возиш со автомобил бидејќи патиштата се државни....и уште многу многу други државни бенифиции немој да ги користиш,па тогаш слободно ругај ни ја државава.
Требало врски дебели...како да не.Може ти требаат врвки за патиките,ама за работа ти тереба памет,трудољубивост, посветеност...
Ахххх....Добро...Германија,земја дембелија.Во ред,еве некој прости пресметки кој ќе покажат дека работничкиот живот и таму е кучешки...
Просечна плата 1400 евра.
1400х12=16 800 евра годишно
за 40 години работа ќе направите 672 000 евра.
Просечна вредност на двособен стан 320 000 евра.Крајна вредност со исплата на камати за кредит 440 000 евра.
Возило,просечна цена би била 40 000 евра.Да менувате возило на 10 години тоа се 4 возила или 160 000 евра.
Значи вашата плата се потрошила за овие капитални инвестиции.Сега доаѓа на ред платата од сопругот/та.
Секојдневни трошоци... исхрана,облека,мебел,одмори,вечери во ресторан,културни настани,казни за несоодветно возење,школување на децата,трошоци за лекување(бар еднаш у 40 години ќе фатиш грип
),сметки,превоз до работа,данок на имот....
Сето ова под услов да не се разболеш и да лежиш болен повеќе од 3 месеци бидејќи нема да можеш да си ги плаќаш сметките и банката одма ќе ти ја активира хипотеката и ќе останеш без ништо.Не се како кај нас да молат по 2 години.
Значи толку се може од плата.Е сега да видам некој да ми каже дека отишол у немачка и се збогатил од плата
Но се разбира,ние сме Македонци,познати инаетџии па сега ќе ме демантирате.Само од инат да се збори.Комшијата еднаш рекол дека Македонија не ја бива,јас ќе кажам сто пати дека нечини,за појак да бидам од него
--- надополнето: Oct 22, 2011 12:31 AM ---
Тебе другарите те лажат,а ти веруваш во прозирни лаги...три куќи,базен,зграда...да не земал и приватен аеродром а Михаел Шумахер го најмил како личен возач.Може може,со механичарска плата сигурно може и бентли да вози.
--- надополнето: Oct 22, 2011 12:32 AM ---
Со вас би се согласил,имате најреален пост
--- надополнето: Oct 22, 2011 12:34 AM ---
2000 евра...нема никаде толкава плата.