Ти ова сериозно? Па немора далеку да одиш и тука може да заработуваш толку ако работиш како брокер ( може и повеќе) , ако си професор на факс овие пари се најмалку што може да ги земеш така што додека мислиш дека некаде парите растат на дрво засукај ракави и работи и твоите желби ќе се остваратМојот избор е да имам 2000-3000 евра плата, ке живеам побогато и од најбогатиот. Државата која би ми ги исполнила овие услови ке ми биде татковина, а јас ке бидам патриот и животот би го дал, прв на фронт ако треба.
Значи ти ќе ја чекаш државата да научи да биде држава?Не е точно,не е до толку црно ,не е ни розово далеку е од тоа.. ние уште учиме што е држава , зашто само 20 години сме независни..20 години се смешна бројка за една држава
Ja сакав да кажам дека сме млада држава,не дека ќе ја чекам или она мене..Значи ти ќе ја чекаш државата да научи да биде држава?
Имаш предвиден датум кога тоа ќе се случи?
Имаш испланирано колку години ќе живееш?
И дајте ќе ве замолам едно: Сите вие што сте против одење надвор од државата (не сакам да именувам) кажете каква пристојна работа работите во Македонија? Бидејќи сите ние што работиме во странство кажавме.
За да има дискусија треба и вие да кажете, а не само "не одам во странство да копам канали" или што ти ја знам какви други предрасуди.
Дајте кажете ги вашите примери како вие придонесувате за татковината со тоа што сте останале во Македонија?
Така е!башка што им дозволуваме на лопови да ни ја водат државата
1. Плаќаш даноциЗначи ти ќе ја чекаш државата да научи да биде држава?
И дајте ќе ве замолам едно: Сите вие што сте против одење надвор од државата (не сакам да именувам) кажете каква пристојна работа работите во Македонија? Бидејќи сите ние што работиме во странство кажавме.
За да има дискусија треба и вие да кажете, а не само "не одам во странство да копам канали" или што ти ја знам какви други предрасуди.
Дајте кажете ги вашите примери како вие придонесувате за татковината со тоа што сте останале во Македонија?
од 45-та до ден денешенТака е!
Ќе те демантирам веднаш не сме воопшто мрзлив народ со чест на исклучоци најуспешните компании во Македонија ги водат Македонци има идеи за бизнис и се тоа само банките не кочат тука многу проблем е кредитирањето , а што се однесува за Словенија па уште за време на Југославија токму они се форсирани па се направени некој фабрики од типот на горење плус додека они се спрамле уште тогаш за распадот на Југославија нашиве се надевале дека нема да се случи тоа. Проблем друг на Македонија и Македонците е тоа што никако да разберат дека државата не може да ги реши сите проблеми и дека тој период завршил. Наместо да чекаш на државата почни да мислиш што како можеш да направиш сам. Како што кажал еден американски претседател : Не прашувај што може државата да направи за тебе туку што ти можеш да направиш за државатаJa сакав да кажам дека сме млада држава,не дека ќе ја чекам или она мене..
Се дивиме на западни демократии , ама кај нив демократијата трае 500 + години, кај нас 20 години.. неможе тек така да се сменат работите и пари да ни паднат од небо..как опрво мрзлив народ сме, не не бива за бизнис ,не знаеме со пари и затоа тешко ќе ни иде.. контра нас Словенците ем повредни се, ем имаат сенс за бизнис ем сенс за култура..тука ние тапкаме во место.. башка што им дозволуваме на лопови да ни ја водат државата
За болдираното: Поентата што те цитирав претходно беше дека луѓето не можат да ја чекаат државата Х - години да се оправи. Едноставно не можеш ни да си сигурен дека "некој ден" ќе се оправи. А што ако не се оправи никогаш? Да си го изгубам животот само надевајќи се?Ja сакав да кажам дека сме млада држава,не дека ќе ја чекам или она мене..
Се дивиме на западни демократии , ама кај нив демократијата трае 500 + години, кај нас 20 години.. неможе тек така да се сменат работите и пари да ни паднат од небо..как опрво мрзлив народ сме, не не бива за бизнис ,не знаеме со пари и затоа тешко ќе ни иде.. контра нас Словенците ем повредни се, ем имаат сенс за бизнис ем сенс за култура..тука ние тапкаме во место.. башка што им дозволуваме на лопови да ни ја водат државата
Џиги, јас да си кажам на мене пошто се осеќам како прозван пошто дискутирав меѓу последните на оваа тема. Јас сеуште не работам, студирам моментално на Факултет за Безбедност, а паралелно сум и репрезентативец на Македонија во маратонско пливање.Значи ти ќе ја чекаш државата да научи да биде држава?
Добро може и јас лошо се изразив дека сме мрзлив народ..што знам,можеби дека јас познавам неколку мрзливи поедници па имам створено такво мислењеЌе те демантирам веднаш не сме воопшто мрзлив народ со чест на исклучоци најуспешните компании во Македонија ги водат Македонци има идеи за бизнис и се тоа само банките не кочат тука многу проблем е кредитирањето , а што се однесува за Словенија па уште за време на Југославија токму они се форсирани па се направени некој фабрики од типот на горење плус додека они се спрамле уште тогаш за распадот на Југославија нашиве се надевале дека нема да се случи тоа. Проблем друг на Македонија и Македонците е тоа што никако да разберат дека државата не може да ги реши сите проблеми и дека тој период завршил. Наместо да чекаш на државата почни да мислиш што како можеш да направиш сам. Како што кажал еден американски претседател : Не прашувај што може државата да направи за тебе туку што ти можеш да направиш за државата
прекрасно!Ти ова сериозно? Па немора далеку да одиш и тука може да заработуваш толку ако работиш како брокер ( може и повеќе) , ако си професор на факс овие пари се најмалку што може да ги земеш така што додека мислиш дека некаде парите растат на дрво засукај ракави и работи и твоите желби ќе се остварат
Ти бе како мал трпезата чекаше мајка ти да ја намести,или да дојде комшиката од спротива да ти даде да јадеш ? ( и немој сеа далавери од типот "сам си ја местев")Добро може и јас лошо се изразив дека сме мрзлив народ..што знам,можеби дека јас познавам неколку мрзливи поедници па имам створено такво мислење
А иначе за вториот дел на пасусот во право си, народов уште си тера по старо и си чека државата да му даде,ај за старите можам да сватам,живот им поминал во ЈУ, ама и дел од младите тоа го бараат, од млади и образовани генерации изразнати со гугл и нет не очекувам такво нешто