Пред да го напишам постов,да се изјаснам,ова е мое мислење,немам никакви факти.
Според мене,Бог не постоел,историски и разумно гледано сите тие чуда што наводно ги правел Исус не се реални,и стварно не знам како во такво време на покољ и масакри,смрт на 1 човек да измени толку многу нешта.Никој не го видел Исус,ни Бог,можеби не го гледаме ни ветерот,ни воздухот,али сепак ги чувствуваме,а Господ не знам како се манифестира,зошто за помагање барем мене не ми помогнал.Или бар јас таа "помош" не ја нарекувам Господ или Бог.Тоа е измислица на црквата за перење мозок на луѓето,значи,според мене,Господ треба да постои само во потсвеста на човекот,така вие си ги објаснувате оние "среќи во несреќи" ситуации.А оној Господ за кој слушате,читате,гледате и слично не постои.Црквата го користи неговото име во сопствени цели и за контролирање на масата,зошто ако не ги напишале тие божји заповеди ке владее хаос и безредие.А ни Ѓавол не постои,нема ништо такво што не тера да правиме лоши работи,како што вели кинеската литература,Yin-Yang,во секое лошо има малку добро и обратно.Пример:Зашто црквата во минатото ги палеше научниците кога тие произлегуваа со нешто свое,од тој зацртан свет во рамки каде што морало да се живее по законите на црквата?Зашто ги нарекуваа Еретици?Зашто сега ги нарекуваат и Сатанисти сите тие што не живеат по нивните закони?Зар има ли некој што не прекршил барем 2 од нив?Инаку искрено,и да постоеше Господ,немаше да може да се справи со безредието сега.Не сум во никој случај против верата,само јас не ја нарекувам Господ и не се водам слепо по неа.Во секој случај верувам прво во себе,а би требало и вие...