Акните - повеќе од тинејџерски проблем

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
The`bItCh напиша:
Toreador напиша:
danke katja :D znaes tocno kako se vika? I podeleno e na maska/zenska linija ili taka nesto?
Nivea visage tonic.
Нема машка женска линија сите се исти:)
Е сега зависи каква кожа имаш ( мрсна, сува, нормална.. ) таков ќе си земеш. И ќе внимаваш да не мириса - пошо ако мириса алкохолен е:)
Јас моментално го имам овој..



..за нормална кожа ( алкохолен ). :wink:

Би ти го препорачала и млекото тоа е многу доброооо!! A изгледа вака..
danke frau bitch :D
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Среќна сум што не сум имала никогаш проблем од овој тип. Секогаш лицето ми било мазно, според мене е важна хигиената на кожата. Во пубертетските години имав неколку, но за среќа не ми останале ни лузни.
Една девојка која ја познавам имаше проблем и отиде кај еден познат кожен доктор во Охрид и сега на лицето нема ни трага дека имала акни и лузни.
Ако некој има таков проблем (пу пу), а сака да се отараси од него, еве јас ќе му излезам во пресрет, ќе закажам кај докторот и ако треба ќе го однесам јас кај него :wink:
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
403
Поени од реакции
2
I jas neam problemi so to...nikogash i ne sum imala...chat pat odvreme na vreme znajt da izlezit po nesho pred da mi e periodot ama nishto strashno...najvazno higiena...redovno cistenje na liceto i koristenje tonic..jas koristam Oil of olay kolekcija za lice...sega za sega e super.I mnogu vazno...pudrata za lice samo gi zatvora porite na kozata zato gledajte sho pomalku da ja koristite....
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Ima razlika pomegju pubertetskite mozolcinja koi se pojavuvaat i ovie na slikata. NIkogash ne sum imala ni edno, nikakov problem na koza, ne ni znam kakov e custvoto , ama sum slusala za makata.
Kako i da e, ne postoi kozmeticki tretman, ni tonic ni mleko koe moze da sredi akni ko onie na slikata, sem medikamenti, znaci tonici i mleka so medicinski lekovi vo niv prepisani od kozen lekar. Se drugo ke gi sredi samo za eden den. Za takvi akni NIveata moze da si ja kupite samo za cistenje cipeli.
Toa so cokoladata, majonezite se mitovi.

Za onie obicnite normalni mozolcinja so skoro sekoj gi ima vo pubertet, da go citiram Arsen Dedic, ko go prasale, dali se kae za neshto, shto bi sakal da promeni ako moze, i dali isto bi promenil, rekol: "Se sto imam vo zivotot bi dal, za edno edinstveno mozolce."

:)
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Не верувам дека има нешто кое што го мразам повеќе од акните.
Грррр!
 

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
Nivea e stvarno spored mene najdobra posebno mleko ili krema za talo AMA..Nivea definitivno ne e za tinedzerska koza.... ne visage niti pak bilo koj drug nivni tonic....to e za od 25 nagore
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
ondak probaj neshto drugo ne mi tekvit sea so imase kaj nas...mislam deka imase edno Green line neso taka....isto za mlada koza....Visage e za nad 25
 

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
е стварно е проблем у пм.

ја си иам од мал проблеми со регулација на ствари у крвта, такозвано „бели рубини“ од кое, сакал ја или не, иам последици. дел од тоа се чат пат некои бубуљици. не сум катастрофа пупупу, али има,се приметуваат тек тук. со тие шо се иам видено, знаат.

иам пробано што све не - лосиони, кремови, козметичари.. џабе. на козметичар иам даено едно 3 годишни плати за џабе - привремено решение. лосиони и сл, само ќе те заебат. едино скинорен помага - крема е тоа, ама не се препорачува долго користење зашто е јака.

до хигиена не е - не верувам некој повеќе да се мие од мене. језда коа играв баскет се потев ненормално, ама стандардно, после тренинг туш, немаше последици.

можда е до допирање - живчан сум и се рчкам понекогаш..

до јадење дефинитивно е - коа јадам масти и белковини, е језиво. пазам, ама па човек сум, башка лаком. али лани, морав 6 месеца да јадам лесна храна и никаков алкохол, и бев боље. сеа пак се ујебав со мрсно и сл.

али друго - коа се нервирам или коа имам главоболка - обавезно се исфрлам. или фрка или менување средина. нема да заборавам какво изненаџење ми беше коа после цел ден авиони, куфери и мука се видов у огледало. реакција: ВТФ?!

али под контрола е. језда ме грди, како и секој човек, ама не сум ваљда смрад гаден.. а можда и сум, па сеа си лечам комплекси ;)

иначе - најдобар третман - чист воздух. у дојран мислам дека се пропородувам - како и одунатре, така и од надвор. ама кога ќе дојдам дома, брр..

и храната нормално.
 

How1TzeR

ШЕВА
Член од
6 февруари 2005
Мислења
367
Поени од реакции
13
Едно време имав јас такви заебанции ама не е ни до таа храна , ај викаат до мрсното , бем ти мрсно набијем , не стаиф у уста месец дена месо ! јок !
Мислам дека искачаат од нервоза некат.
Ама многу се нервираат ко ги р`чкаш , сфе да се праи само да не се р`чкааат.
Нервозен бубуљ :)))
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.171
Поени од реакции
34.298
Имате пробано „LEPTEN”?

Шала на страна, мијте го лицето, не јадете мајонези (па пичка му матер, луѓе сме, може да ги контролираме нагоните), не го чепкајте лицето и ќе поминат најверојатно.
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
403
Поени од реакции
2
Fala bogu jas neam takvi problemi...ama izbegavam mrsna hrana,go chistam licevo redovno...imam eden mnogu ubav tonic za lice mislam i deka go spomnav negde po postojve Oil of Olay.Mnogu efikasen. I zenskive pomalku so pudra da se machket.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom