Авто новости

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Добро ти ме заебаваш или стварно појма немаш

и сајт направив во PHP
http://www.vauxhall.co.uk/vehicles/vauxhall-range/cars/astra_gtc/overview.html
Глеаш таму на колата на насловна си пишуав АСТРА што значи дека колата е опел и опел им е спонзор на Vauxhall тимот, што не ти е јасно?????
каде гледаш дека Vauxhall е за Коли??? не биди смешен... тоа ти е како јас да кажам Baern minhen е Производител на коли

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
По Струмица шета една Воксал Вектра :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
По Струмица шета една Воксал Вектра :)
Со волан на деснат страна е или е преправена со волан на левата страна.Ако не е на бугарски таблици гарант е увезена од бугарија

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Глеаш таму на колата на насловна си пишуав АСТРА што значи дека колата е опел и опел им е спонзор на Vauxhall тимот, што не ти е јасно?????
каде гледаш дека Vauxhall е за Коли??? не биди смешен... тоа ти е како јас да кажам Baern minhen е Производител на коли
Океј прочитај го ова прво па потоа ке зборуваме
http://www.vauxhall.co.uk/about-vauxhall/vauxhall-history-heritage.html
Инаку да Vauxhall Motors компанија која произведува автомобили е и сопственик на фудбалскиот тим Vauxhall Motors F.C.!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Со волан на деснат страна е или е преправена со волан на левата страна.Ако не е на бугарски таблици гарант е увезена од бугарија
Верувал или не, на македонски таблици е, и воланот стои на десната страна, во оригинал.
Мислам дека светлата му се сменети, бидејќи при разминување не ме заслепува.
Мене ми е нелогично да е со десен волан и да е регистрирана...ама...

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Верувал или не, на македонски таблици е, и воланот стои на десната страна, во оригинал.
Кај што пара дупчи бургија не дупчи,а ова е класичен пример.
Изгледа стварно е увезена од бугарија

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вуксал е Англиска фирма ќерка на Опел... ја користат за производство на Опелови возила со десен волан.

Едно време можеа да се увезуваат возила со волан од десно... најверојатно тогаш е донесена. Како и да е, пошто е Вектра, лесно можи да се премести воланот од лева страна.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Океј прочитај го ова прво па потоа ке зборуваме
http://www.vauxhall.co.uk/about-vauxhall/vauxhall-history-heritage.html
Инаку да Vauxhall Motors компанија која произведува автомобили е и сопственик на фудбалскиот тим Vauxhall Motors F.C.!
Леле значи неможе да се разбереш дека Vauxhall не е производител на коли они само имаат спонзор Opel нa дресовите и играат футбал значи футбалски тим се, колите се Opel ама ради Брендот на футбалскиот тим Vauxhall доаѓа до недоразбирање кај тебе

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Вуксал е Англиска фирма ќерка на Опел... ја користат за производство на Опелови возила со десен волан.

Едно време можеа да се увезуваат возила со волан од десно... најверојатно тогаш е донесена. Како и да е, пошто е Вектра, лесно можи да се премести воланот од лева страна.
А да не е ќерка на General Motors?
Леле значи неможе да се разбереш дека Vauxhall не е производител на коли они само имаат спонзор Opel нa дресовите и играат футбал значи футбалски тим се, колите се Opel ама ради Брендот на футбалскиот тим Vauxhall доаѓа до недоразбирање кај тебе
Луѓе де ве молам објаснете му на човекот.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

На секоја кола се мени лесно ако ја смениш летвата и шалт таблата,прашање е колку е исплатливо
--- надополнето: 6 март 2012 во 19:48 ---
Грешка си ќерка е на daimler benz
--- надополнето: 6 март 2012 во 19:50 ---

Луѓе де ве молам објаснете му на човекот.
шо да му објаснаниме бе.
Wauxall e Opel само за англиски пазар

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А ти син му си на татко ти? Или внук на дедо ти?

Сите заедно се под капата на GM ама само Опел го користи Вуксал (не го користи Шевролет или Даеву пример)... така да идиме до моментот дека Вуксал е керка на Опел, а Опел е под капата на GM.

На секоја кола се мени лесно ако ја смениш летвата и шалт таблата,прашање е колку е исплатливо
Сакав да кажам, има вектри за делови во Мкд еден куп, па со некоја реална сума на пари се изведува промената.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
--- надополнето: 6 март 2012 во 19:48 ---

Грешка си ќерка е на daimler benz
--- надополнето: 6 март 2012 во 19:50 ---

шо да му објаснаниме бе.
Wauxall e Opel само за англиски пазар
Објасни му дека не е фудбалски тим, туку спонзор.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Опел и Воксал се во сопственост на Џенерал моторс и ги произведуваат истите автомобили само за различен пазар.Воксал се наоѓа и со лев волан ама во САД бидејќи и таму извезуваат.Сличен е примерот и со Даеву и Шевролет.Кога Даеву беше купен од GM продолжија да ги произведуваат истите автомобили само ребрендирани во шевролет,а потоа им направија фејслифт.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Кај што пара дупчи бургија не дупчи,а ова е класичен пример.
Изгледа стварно е увезена од бугарија
Aкo добро ме служи сеќавањето, прво се моташе на англиски табли, па на бугарски, па на македонски (кога се либерализира малце увозот)... колата е тука едно 3-4 години, постојано со десен волан :)

Kajgana Shop

На врв Bottom