Автомобили во размер

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Sofersajbnata e obelena sto proba marker da ga izbrisu i ono gu izede plastiku lekcija za drug put :)[DOUBLEPOST=1400761389][/DOUBLEPOST]Za haubu morase da ima dupka zatoj sto ako nema nema da moze da se zatvori filter za vazduh e na visoko mesto, a za foliju i ja pomisli ama nemapotreba
Не викам дека не чини минито, не ме сфаќај погрешно, ама тие ствари што ти ги набројав ептен ми бодат очи.
Филтерот за воздух прецизно се отстранува и повторно се фиксира каде што нема да смета и да изгледа реално. Веќе кога си ја исекол хаубата, стави му некој мал компресор кој ќе излага надвор од прилика еден см. За шофершајбната, може да се среди со шмирглање со најситна шмиргла и на крај со полирање со паста за заби. "Мајка" е за уништена проѕирна пластика.
За да ги подобриш деталите, си можел во моторот да додадеш некое црево и кабли во боја :).

Член од
16 јануари 2013
Мислења
125
Поени од реакции
121
Cenu sto mi pisues sto mislis produzi takoj,Tatkomi mi pisa da gu poliram ss pastu za zubi ama ne pomogna :/ a ss glanc papir ke probam a supercharger nemam da stavu sg kt zavsi ke probam da napravu imam dve avta sto sakam da bidev gasseri

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Sofersajbnata e obelena sto proba marker da ga izbrisu i ono gu izede plastiku lekcija za drug put :)[DOUBLEPOST=1400761389][/DOUBLEPOST]Za haubu morase da ima dupka zatoj sto ako nema nema da moze da se zatvori filter za vazduh e na visoko mesto, a za foliju i ja pomisli ama nemapotreba
Истругај ја со најситна водена шмиргла па испрскај ја со безбоен лак.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
125
Поени од реакции
121
Ja samobiram american muscle slikaj i prati i pisi cenu[DOUBLEPOST=1401024990][/DOUBLEPOST]BMW M3 lightweight update: hauba i spoiler prototip 1
image.jpg

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Истругај ја со најситна водена шмиргла па испрскај ја со безбоен лак.
Некои проѕирни стакла реагираат на безбојниот лак. Или ги топи или замаглува. Испробано на Бураго.[DOUBLEPOST=1401044235][/DOUBLEPOST]
Brat ja kt ga kupi nemase ni gume ni prednu osovinu,haubu i spoiler.Ja gi pravu od nisto
Toj sakam sg da pravu da ne kupuju novi samo stari ,upropasteni i da gi popravjam :D
А не му ја вадиш фабричката боја ?? Не за друго, подолго ќе ти трае новата боја по предходно нанесување прајмер. :)

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
125
Поени од реакции
121
Некои проѕирни стакла реагираат на безбојниот лак. Или ги топи или замаглува. Испробано на Бураго.[DOUBLEPOST=1401044235][/DOUBLEPOST]
А не му ја вадиш фабричката боја ?? Не за друго, подолго ќе ти трае новата боја по предходно нанесување прајмер. :)
Nekoristu prajmer zatoj sedi fabricka boja ama na bmw se mnogo ljupi ke vidu sto ke pravu prvohaubu i spoiler da napravu[DOUBLEPOST=1401044775][/DOUBLEPOST]
Sekoja ti cest kolku vreme ti trebashe da go sredish seto ova ? :)
Sve na sve mi trebase mesec ipol ama ke mozese za mese da imase slnce.Loso vreme nemozese da ga isfarbam.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Nekoristu prajmer zatoj sedi fabricka boja ama na bmw se mnogo ljupi ke vidu sto ke pravu prvohaubu i spoiler da napravu
Се лупи затоа што е стара и оштетена бојата. Затоа кога ќе го фарбаш, прво две раце прајмер, па две раце боја и на крај два до три слоја проѕирен лак. Ќе биде како од фабрика. Но пред се мора да ја одстраниш старата, значи до лим.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Има врска ако не ставиш прајмер.
Јас секогаш со нитро или демол сум ја чистел старата боја до метал и дирекно сум фарбал 1-2 слоја па убаво да се исиши за да нанесам безбоен лак
Моментално работам на едно пежо 605 чекам убаво сонце и повеќе слободно време да го исфарбам

Kajgana Shop

На врв Bottom