Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Мислам дека и самата си свесна за разликата од оштетен плод и здрав плод.Јас го видов одговорот погоре, и тој над него, и тој над него....
Не ми е јасно зошто е оправдан абортус во таква ситуација. Која е причината? Еве да не давам таков пример драстичен: млад пар, кој што несакајќи ја утнал работата, користеле заштита ама ете се десило што се десило и станало бебе. И сега тие се во релативно кратка врска, не се познаваат доволно и немаат желба да стапат во брак, девојката не сака да има дете на таа возраст и си имаат други планови за иднината. Зошто да ги осудиш тие луѓе на брак и дете кое нема да ја добива сета љубов што ја заслужува, да направиш неодговорни родители, поради тоа што не се спремни за таква обврска и едноставно да создадеш (односно да се создаде, не те посочувам лично како причинител) семејство кое ќе биде несреќно. Зошто да го осудиш тоа ама да оправдаш абортус каде ќе и биде отежнат животот на родителите поради некоја аномалија на плодот. И во двата случаи ќе им биде тешко, детето може да биде подеднакво несреќно и во двата случаи, а исто и родителите. Зошто тогаш едниве да бидат осудени а другите не?
Оштетениот плод ќе се мачи цел живот и сите околу него.
Здравиот плод не знаеме што ќе допринесе понатаму, но знаеме дека ќе им се олесни на родителите кои немале желба да го создадат.
Не сум јас тој што ќе ги осуди или им даде поддршка. Јас велам не знам. Секој си знае како му е.
Јас го кажав погоре ставот за јас ако се најдам во таква ситуација - НЕ БИ САКАЛ ДА СЕ АБОРТИРА МОЕТО ДЕТЕ.
Толку. некој сака, некој не.
Како што кажа ПЕРЛ - Секој со својот памет. Абопртусот е тука, кој како ќе го користи самиот си знае
--- надополнето: 23 март 2012 во 14:17 ---
Веројатно си у право.Може да даде само мислење, но не и да донесе одлука. Тоа е женската предност. Исто како што вие можете да станете родители на 70 години, тоа е машката предност. Таква е природата на нештата.
Сепак ја сметам дискусијава за многу хипотетичка.
Ако некој дојде у таква ситуација мислам дека 100 различни идеи ќе му се завртат до конечната одлука.