Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
а ти, доколку би го одбрала второто, не мислиш ли дека таа мајка би те убила, или ти се сметаш за нешто после третиот месец на развој?

факт е дека мнг жени жалат за аботрусот што го направиле.Тука не ни треба докажување
Кате пиле, другарка си ми ама ќе те килнам:) Не, он топик... Кате, кога ти е роденден, на денот кога си зачната?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
А што си била пред да се родиш? Само обичен фетус? Малку и е глупаво јас сеа да те убедувам дека тоа си била ТИ не само некој фетус, и дека доколку таа жена направела абортус тогаш би те убила тебе не било кој фетус. Поприродно ми е кога луѓето се борат самите за својот индентитет против другите, а не обратно. Има и полоши работи од смртта, но ако тоа е пресудно за тоа дали треба да се абортира или не, ако е така цели нации, кои живеат бедно би изчезнале. алку е контрадикторно да, но тоа е тоа.

Кате пиле, другарка си ми ама ќе те килнам:) Не, он топик... Кате, кога ти е роденден, на денот кога си зачната?
мими знам бе, ама не може претходно да не си нишо,како така?- тоа сакам цело време да го кажам ааааааааааааааааааа

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Сум била нешто недооформено, нешто без психа, чиј ментален и физички развој НЕ ЗАВИСЕЛ од мене самата, што значи дека не сум била оформен човек. На крај краева, зошто воопшто постои легален абортус до третиот месец, ако се работи за човек? Зошто ако е убиство, не лежи некој затвор?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Сум била нешто недооформено, нешто без психа, чиј ментален и физички развој НЕ ЗАВИСЕЛ од мене самата, што значи дека не сум била оформен човек. На крај краева, зошто воопшто постои легален абортус до третиот месец, ако се работи за човек? Зошто ако е убиство, не лежи некој затвор?
да ама тоа сепак си била ти бе женче,никој друг, ТИ. Нејќам да викам да или не за абортусот, ама не може тоа така да се сфаќа, ко нишо да не е.

G

GoddessOfRock

Гостин
mnogu se nerviram na ovaa tema. Prvo od nezreli roditeli se ragaat nesakani deca, ako na primer majkata go ostavila deteto i se a posle 30 godini toa dete e coek i treba da bide roditel...ima sesto na svetov, nezreli roditeli imaat deca, majki koi gi ostavaat svoite deca, zeni koi sakaat a ne mozat da imaat deca...uzas. Poentata bi bila tie majki sto gi ostavile svoite deca nekoj drug da gi saka poveke od niv koi gi rodile se za sekakva osuda, no sto ke pravime so istite tie deca koga ke porasnat? Setete se samo na ona bebe koe bilo frleno vo kanta i izraasnato vo dom, a kako vozrasen covek bez nikoj svoj na ovoj surov svet kako ja zakla zenata koja ucela spanski i cekala deckoto od USA da i prati viza.
А може да стане и Роман Абрамовил- дете кое израснало во дом за деца без одители, а сега е оцмиот најбогат човек ан светот.
Он топик: Сепак јас сметам дека абрусот не е убисто

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Се послужив со твојот извор на податоци за последици од абортусот да не барам од друго место.Благодарам уште еднаш.
и да...работите се случуваат насекаде,па дури и на болница но се случуваат Многу помалце.Никој не рече дека осудуваш некоја што забременила,тоа го реков општо за сите... да не се скока заедно со владата кога ќе се размислува за законското забранување на абортусот затоа што последици ќе има ако се забрани...и тоа еве конкретно наведе ти некои последици од абортусот што се јавуваат и тоа Многу почесто кај т.н Нелегален абортус. И да...има оправдување:Грешка беше...
па грешки сме...луѓе прајме!
vo red gresno sum te razbral , jas samo sakam da ukazam na posledicite pri samiot cin na abortusot bez razlika kaj se pravi abortusot,a i posledici koj zenata ce gi nosi cel zivot....mislam na psihicki,zatoa imas kontracepcija i kraj na site predizvici

А ти би сакала да живееш во дом кога веќе мајка ти не би можела да те гледа или би сакала да бидеш абортирана? Што би сакала и зошто... ?
mislam deka alternativno resenie za abortusot bi bilo posvojuvanje

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Абортусот го оправдувам само во случаи кога навреме ќе се откријат генетски деформации на плодот. Доколку останам непланирано бремена, а се е во ред со детето, сигурно не би абортирала. Не би го убила своето дете. Сепак, бременоста трае 9 месеци, време доволно за да се направат нови планови за живот во кој е вклучено и бебето. Спремна сум да бидам и самохрана мајка, но нема шанси да абортирам.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
А што си била пред да се родиш? Само обичен фетус? Малку и е глупаво јас сеа да те убедувам дека тоа си била ТИ не само некој фетус, и дека доколку таа жена направела абортус тогаш би те убила тебе не било кој фетус. Поприродно ми е кога луѓето се борат самите за својот индентитет против другите, а не обратно. Има и полоши работи од смртта, но ако тоа е пресудно за тоа дали треба да се абортира или не, ако е така цели нации, кои живеат бедно би изчезнале. алку е контрадикторно да, но тоа е тоа.

мими знам бе, ама не може претходно да не си нишо,како така?- тоа сакам цело време да го кажам ааааааааааааааааааа
eve edno video koe kazuva sto sme bile site ....videoto e malku gadnicko ama toa e vistinata sto sakas da ja kazes http://www.abortionno.org/
ps; mnogu e gadno

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
eve edno video koe kazuva sto sme bile site ....videoto e malku gadnicko ama toa e vistinata sto sakas da ja kazes http://www.abortionno.org/
ps; mnogu e gadno
Го изгледав 2-3 пати.ЗНачи погнасна работа ретко дека ќе се најди.НЕли самото видео кажува колку само тоа би ја болело жената ако е без анастезија.Значи,ваше е дали ќе оправдате или не... АКО се забрани со закон,самиот тој чин ќе се извршува без анастезии да повторам затоа што е забранет и ќе го извршуваат некомпетентни лекари.Е па сега самиот прикажа во видеото каква работа жените ќе претрпуваат на живо т.е без анастезија ..ако се забрани абортусот со закон.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Го изгледав 2-3 пати.ЗНачи погнасна работа ретко дека ќе се најди.НЕли самото видео кажува колку само тоа би ја болело жената ако е без анастезија.Значи,ваше е дали ќе оправдате или не... АКО се забрани со закон,самиот тој чин ќе се извршува без анастезии да повторам затоа што е забранет и ќе го извршуваат некомпетентни лекари.Е па сега самиот прикажа во видеото каква работа жените ќе претрпуваат на живо т.е без анастезија ..ако се забрани абортусот со закон.
Муабетот ич не е дали да се изведува во болница со стручњаци или дома со баби,како и да е се прави погрешно и се одзима живот.

Еј не почињате пак, моља ви се... :cuc:
За инат дека не добив поклон!:nerv:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Муабетот ич не е дали да се изведува во болница со стручњаци или дома со баби,како и да е се прави погрешно и се одзима живот.

Мислам дека е многу јасно тоа дека се одзема живот, сите кои прават абортус колку и да не сакаат да го признаат тоа - јасно им е... Повеќе е до некои глупави стереотипи за тоа како треба да се биде спремен за да се има бебе, да се заврши факултет, да се најде работа, па стан да се купи... Затоа западот има мизерно слаб наталитет, зошто за да ги исполниш сите овие „услови“ ти треба најмалку до 30 години да работиш на тоа. А после си даваат уште неколку години за „спермодонорот“ да се одбере... Ете, сега и кај нас е така. На колку години ќе бидете спремни за дете, не ми е јасно? После 16, 17та година, сите вадења на „млада сум“ не држат вода...
Фактот е дека нема како да си „спремен“ за дете и не можеш да замислиш или да знаеш дали си подготвен да бидеш родител, се додека не го видиш бебето. Тоа посебно за машките, кои па апла не можат да знаат, жените имаат мајчинско чувство од порано... Ама треба да се биде многу помалку егоцентричен за да се види тоа...

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Генерално сум остар противник на абортусот. Тоа е еден од највандалските чинови, ми се гади од самата идеја. Секако, семејството треба да се планира, ама убивањето не ми личи на добар план.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13

Kajgana Shop

На врв Bottom