Iris напиша:
OBDN jas voopshto nikade tebe ne te spomenav, a se obrativ so vie na onie nekolkumina koi imaa sprotivno mislenje od moeto, taka da nema nikakva potreba da mi se nafrlash...
Aceva jas nikade ne prochitav deka se raboti samo za slucaj siluvanje.
Shto se odnesuva do "zhenetiot vol", najverojatno si ja nashol "kravata" koja dobrovolno stapila vo intimni odnosi so nego. Taa sigurno ne zhiveela vo zabluda deka shtrkot gi nosi decata, a spored vasheto moto "tvoe telo-tvoj izbor" izborot bil nejzin da legne so volot
Ushte ednash sekoja chest na sporeduvanje na tumor so fetus, neznam kaj ti tekna...
Ne ti se nafrliv samo ti predociv, bidejki i jas sum del od onie koi imaat sprotivno gledanje od tvoeto, a i da ne sum, prvo i osnovno govorno e pogresno da se obrakjash kon niv ko "vie," a vtoro i uste po osnovno "vie" vo kontekst na kazanoto predpolaga neshto koe vsusnost ne e vistina, a toa e deka nekoj ovde e pro-abortus. No nema problem, nemora da menuvash stil na izrazuvanje zaradi mene ili bilo koj drug, jas samo predociv, da se bide na cisto, za vo idno vreme, da ne se nasmee nekoj drug.
A kravata shto znaela vo shto vleguva zakonot veli deka neznaela, zatoa imash podelba na adolescenti i vozrasni, zatoa onaa 18godisna granica koja nekoj ja skontal i stavil na papir, zatoa tie zakoni koi gi stitat tie mladite "kravi." Da znaea vo sto vleguvaat nemashe da im se slucuvaat tie raboti.
Bidejki gledam deka zabreftano gi branish pravata na onie nerodeni nedolzni "deca" bi bilo ubavo da zastanesh i na strana na pravata na decata, site deca vo koi spagjaat i 16 godisnite "kravi," onie so race, noze, usi, oci, i pred se dusa i emocii.
Ne se "kravi" tuku se izgubeni decinja koi nema koj da gi zastiti od manijaci i nedokvakani.
Boli da citash deka nekoj puca "moralnosti" od edna strana a od druga strana recito diskriminira prema adolescenti koi se nishto povekje sem samo deca.
Zalno!
Aj, dajte drugo dete.