Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Dolphin напиша:
Ја вечерва идам у процес на сред процес се соблакам гол, и почнувам да дркам ко луд.. па нека ми рече некој нешто..

Коа ќе му се раздерам:

MY BODY MY CHOICE!!!! (пошто полсе денешниот ден ова ми се врежа у главава)

Е сеа, ако Тајсон е тој на кој што му се раздерам, ит уас најс ноуинг ју ол!

Р.Ѕ. Модераторот се извинува шо постира пост шо нема никаква врска со темава, ама у цела озбилност, вреди да ве насмеам малку.

People can acctually do that??? Хм....

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Обидиен, знаеш што ми ја затна муцката? Зашо не пењавам више тука? Рид ит аген Сем:
Девојче тука не се работи толку за етички принципи колку што е до проста здравствена статистика. Сакаш да абортираш, бујрум касапи се. Само после ти ќе си ги сносиш последиците, а не тој што не навлекол кондом.
Целата таа фама со контрацепција е како мачкање очи. Очигледно е дека во глобални рамки воопшто не помага туку напротив, ја влошува работата бидејки го прави промискуитетното ебење да изгледа како наивна и вообичаена работа. Исто како цигарите,... сите знаат дека се штетни а пушат. Наместо да се забрани производство, они штампаат пораки на кутиите. Епа и со контрацепција таков е ефектот.
Најдобра контрацепција за женско е да не шири нозе пред некој чие дете не би сакала да роди(тука дузина личности веднаш ќе скокнат). Не очекувајте котрацепција од машкото, зошто сами сте си одговорни за своето тело и си ги сносите последиците. Не очекувај многу од некој попатен ебач да се грижи за тебе. Впрочем тоа ниту ти ќе го побараш, а ниту тој тоа ќе ти го вети.
За крај: после ебење нема каење
За жал и жалење, тоа е тоа. Тејк ит ор тејк ит.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Риспект за Никола, ама сепак, во ваа држава треба да го дигне народот нагоре, сфите ние се офци, само две -три офара го владеат, и после, после пушки и митролези ќе земаме, да се бориме за нас, зошто, зошто, тоа е зборот: зошто?? И Итлер сакал да би некои, ама кај е сега, сам себе го убијал....Расизмус!!

Мај боди, мај чојс, фор факинг, шопинг ор абортинг!!!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Ah da, toa e toa. Poenta na mesto
Megjutoa, rid it Sem vo Utopsiki svet; ne vo svet vo koj sekoj vtor covek pripagja na gomilata pod prosecna inteligencija.
Sekoja cest na deckoto shto go napisa, no toa ne dava nadez deka zenite (a i mazite) ke pocnat da se ragjaat so toj kapacitet na rezoniranje, sto pobuduva edno drugo prasanje (vodejki se od postovite na nekoi 'ebaci' ovde, koi se anti abortus a od druga strana grgolat deka go stavaat i uzivaat da go stavaat sekade i kade ke im se dade prilika).
Jas edno prasanje imam, sto se retki sovesnite roditeli koi sednuvaat so decata da si gi vospitaat (i maski i zenski celadi), retki se, sto se retki zenskite sto citnale i naucile neshto i razmislile za sebe si pred i se, ama retki se i 'ebacite' koi pred rasireni noze rekle "soberi gi zlatna."
Jas znam po sto se vodam i ic ne se sekiram za sebe, no koga vekje nekoj se nasol (od milioni pricini) - "Koj imal pravo da mu go odzeme zivotot na nerodeno dete, zatoa shto toj naprail glupost." A koj im dava pravo da bez baranje na toa dete, go rodat, od kako si go napraile keifot, zatoa shto ne umeat i neznaat da ziveat... koj im dava pravo da go rodat, i frlat vo nevideni zivotni uslovi kako siropatilista, nemastija, i najcesto na ulica. Bez prasanje, od licen keif da go frlat vo kandzite na ovoj olosh od svet deteto stvoreno bez troska ljubov, da zivee, i proniknuva vo sredina vo koja od start e otfrleno? Koj nekomu mu go dal toa pravo jas vas da ve prasam?

Nitu navivam za kontracepcija nitu mi znaci isto moznosta za zemanje na istata. Nitu mi znaci moznosta za abortus - megjutoa, nekoi lugje treba da se kastriraat od start. Pa pucaj u prazno kaj shto nema ni dusa (posto nema) a ne u jajce kletki.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оф топик. И послем, не бил у право оној што рекол кога го прашале зошто ги убил и останатите роднини на тој штому силувал ќерка, а не само него:

Why not, they raised him to be a rapist. Them being no rapist but breeding and raising one doesn't absolve them. Anyway, only Jesus is mercyfull, I'm not and I have other kids too.

OBDN - from my dead cold hands :):):):):)!!! NRA му најде авукат и го ослободија, под изговор дека бил со поматен ум и не можел да одговара за своите постапки во тој момент. BTW ќерка му се уби, трудна, од силување, па тој ги реши силувачите. А бидејќи, обајцата биле малолетни, а таа кај него ома (и плус што ти ја знам не) го ослобија, па овој го уби.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Se fasciniram od nekoi radikalnosti i fanatizmi koi gi izjavuvash; iskreno.

Ubistvo e najbezbolnata kazna. A na maloumnost so maloumnost samo ovde izgleda-- pa da takov e svetot ustvari.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
:):):):) ОБДН, провокација беше бејби :):)!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Garfield напиша:
:):):):) ОБДН, провокација беше бејби :):)!
E de ne pijam nafta.
Samo si kazuvam druga poenta, da ne mi izbega mislata dur e ovde.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Држја неја пушчај.

Убиство е убиство.
Сепак е едноставен начин. треба за муда, со ченгел на плоштад, јавно потоа черечењ и сл. За силувачите зборам.

А силуваните, јебига. Реков и ќе речам:

My body, my choice.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Обидиен, знаеш што ми ја затна муцката? Зашо не пењавам више тука? Рид ит аген Сем:
Цитат:
Девојче тука не се работи толку за етички принципи колку што е до проста здравствена статистика. Сакаш да абортираш, бујрум касапи се. Само после ти ќе си ги сносиш последиците, а не тој што не навлекол кондом.
Целата таа фама со контрацепција е како мачкање очи. Очигледно е дека во глобални рамки воопшто не помага туку напротив, ја влошува работата бидејки го прави промискуитетното ебење да изгледа како наивна и вообичаена работа. Исто како цигарите,... сите знаат дека се штетни а пушат. Наместо да се забрани производство, они штампаат пораки на кутиите. Епа и со контрацепција таков е ефектот.
Најдобра контрацепција за женско е да не шири нозе пред некој чие дете не би сакала да роди(тука дузина личности веднаш ќе скокнат). Не очекувајте котрацепција од машкото, зошто сами сте си одговорни за своето тело и си ги сносите последиците. Не очекувај многу од некој попатен ебач да се грижи за тебе. Впрочем тоа ниту ти ќе го побараш, а ниту тој тоа ќе ти го вети.
За крај: после ебење нема каење

За жал и жалење, тоа е тоа. Тејк ит ор тејк ит.

Ова го напишал/напишала некој/а од нашиот форум?

И има некој што ќе се сложи со ова?

О, боже, глеам ја дека ќе почнам и Јин Јанг да ја барам... Некако после овој цитат во постот на Ацева, Јин Јанг и не звучи така лошо!!!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Zbunuvacki, zbunuvacki, prepoznavacki cak shto vise....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Abre ubre!! Колкупати чичо Гарфиљд да ви каже, прајте како амите мислите најубо. Не дозволувајте никој (освен мене) да ви каже поинаку.
Јур боди јур чојс. Ако самите го направите изборот за вашето тело, за себе, не само за абортусот, туку за се во животот, се разбира со консултации со засегнатите странки понекогаш, никој нема да ви бие виновен ако погрешите, а ако не згрешите сите ќе може да се радуваат на вистинскиот избор.

And again:

Your body, your choice! Идеме даље, next pro lifer, please!!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Garfield od kade od ednash izlivot na emocii? :)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Misirkov, може ли да те замолам да си кажеш тоа што имаш по темава, без да цитираш туѓи ставови и размислувања? Јас пак ќе повторам, одлуката дали ќе станам родител, кога, како, дали ќе абортирам или не, е моја и ничија друга. И не дозволувам никој да ми го силува телово и животот. Имам право на избор! .......... во првите неколку недели, колку што се доволни да се одлучи и превземе абортусот, тоа е само ембрионче, барем за мене ........ Извини ми за изразот, ама понекогаш стварно мислам дека мажите не само што не разбираат, туку и не го почитуваат тоа што сум го превзела, јас сама, на свој грб и свое здравје, за да двајцата имаме мирна глава........Се’ што сакам да кажам е дека секој има право на избор и треба да си одучува сам за себе, особено за parenthood...
Pearl: a sto mislis, dali toa bebe ima neotugjivo pravo na zivot? Bidejkji site tuka zboruvame za ednakvost (mazi, zeni)? Dali samo "chorbadzijata" i "chorbadzikata" se bitni vo prikaznava ili i deteto, i neli toa bi trebalo da e vo prv plan? Stom se zacnalo, toa bebe vekje dise, vo 6-ta nedela srceto mu go slusas, megju drugoto. Rabotata e deka se raboti za zivo sustestvo, a so abortusot ti unistuvas zivot. Dali ti voopsto si videla kako izgleda abortus, kako se uniustuva bebeto?

Velis "my body my choice" - deteto samoto li se zacnuva??? Za da go napravis i toa e tvoj izbor: da bides so nekogo, toj nekoj da svrsi vo tebe itn.! Ako znaes da odlucis dali da abortiras ili ne, togas znaes da odlucis i dali da imas seks ili ne, neli taka?

P.S. Garfield: ne se gleda dobro "my body - my choice". Daj zgolimi font malku zhiti majka. ;-)

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Potpolno se slagam so toa shto Misirkov go napisha.

Vie zboruvate deka izborot e vash, (tochno nikoj ne vi go zema toa pravo), no isto taka znaete i kako se zacnuvaat deca, neli? Vash e izborot dali kje "legnete" so nekogo... zashtitete se ako ne sakate dete, no ako svesno go prevzemate rizikot da zabremenite, zoshto togash zabremenuvanjeto bi bilo "nesakano"?
I bez razlika dali zakonot vi dozvoluva ili ne, mislam deka samo chovek bez chuvstva bi mozhel da rece deka abortusot ne e ubistvo, deteto e zachnato, ima zhivot vo vas.
A kako shto rece eden forumdzija, koj shto gledam sega e baniran, sami si nanesuvate traumi so toa, cel zhivot kje nemozhete da si ja uspokoite sovesta (ako ima barem malku chovechko vo vas).

Kajgana Shop

На врв Bottom