Ah da, toa e toa. Poenta na mesto
Megjutoa, rid it Sem vo Utopsiki svet; ne vo svet vo koj sekoj vtor covek pripagja na gomilata pod prosecna inteligencija.
Sekoja cest na deckoto shto go napisa, no toa ne dava nadez deka zenite (a i mazite) ke pocnat da se ragjaat so toj kapacitet na rezoniranje, sto pobuduva edno drugo prasanje (vodejki se od postovite na nekoi 'ebaci' ovde, koi se anti abortus a od druga strana grgolat deka go stavaat i uzivaat da go stavaat sekade i kade ke im se dade prilika).
Jas edno prasanje imam, sto se retki sovesnite roditeli koi sednuvaat so decata da si gi vospitaat (i maski i zenski celadi), retki se, sto se retki zenskite sto citnale i naucile neshto i razmislile za sebe si pred i se, ama retki se i 'ebacite' koi pred rasireni noze rekle "soberi gi zlatna."
Jas znam po sto se vodam i ic ne se sekiram za sebe, no koga vekje nekoj se nasol (od milioni pricini) - "Koj imal pravo da mu go odzeme zivotot na nerodeno dete, zatoa shto toj naprail glupost." A koj im dava pravo da bez baranje na toa dete, go rodat, od kako si go napraile keifot, zatoa shto ne umeat i neznaat da ziveat... koj im dava pravo da go rodat, i frlat vo nevideni zivotni uslovi kako siropatilista, nemastija, i najcesto na ulica. Bez prasanje, od licen keif da go frlat vo kandzite na ovoj olosh od svet deteto stvoreno bez troska ljubov, da zivee, i proniknuva vo sredina vo koja od start e otfrleno? Koj nekomu mu go dal toa pravo jas vas da ve prasam?
Nitu navivam za kontracepcija nitu mi znaci isto moznosta za zemanje na istata. Nitu mi znaci moznosta za abortus - megjutoa, nekoi lugje treba da se kastriraat od start. Pa pucaj u prazno kaj shto nema ni dusa (posto nema) a ne u jajce kletki.