Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

D

Daedalus

Гостин
авторот има тутор значи ..... бравос

за претходниот пост - на твоето тело и мозок му е потребно враќање кон природата и природното од каде потекнува,помалку дружење со човечките закони и потреби,зошто некои знаеме каде носи природните закони,а каде човечките закони......секој можи да бира каде ќе се насочи,само нека не му смета на другите во нивните животи и намери,како на пример дека било оправдано да абортира женска особа БИЛО КОГА и КОГА САКА зошто нејзиното тело било пред СЕ и друго невино човечко суштество да настрада заради нечија немарност и НЕОДГОВОРНОСТ
dali impliciras deka coveckite zakoni ne se prirodni i zosto? xD

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ќе абортирале без ронка совест да го полази........шо е ова роботека........

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
ќе абортирале без ронка совест да го полази........шо е ова роботека........

Исто како што мажите ке ја остават девојката сама со нивното дете...без око да им трепне

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Исто како што мажите ке ја остават девојката сама со нивното дете...без око да им трепне
покрај толку добри момци,си фаќате со диви пастуви кои служат само за расплод и немаат одговорности.......ама добрите слабо ве палат па после доаѓа до вакви компликации и неодговорности кон живо човечко битие......јеби га секој со своето,затоа луѓето се делат на добри и лоши.....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
покрај толку добри момци,си фаќате со диви пастуви кои служат само за расплод и немаат одговорности.......ама добрите слабо ве палат па после доаѓа до вакви компликации и неодговорности кон живо човечко битие......јеби га секој со своето,затоа луѓето се делат на добри и лоши.....
Затоа познавам огромен број на самохрани мајки, а неколку самохрани татковци.
Изгледа сите сте потенцијални диви пастуви, кој ве знае.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Затоа познавам огромен број на самохрани мајки, а неколку самохрани татковци.
Изгледа сите сте потенцијални диви пастуви, кој ве знае.
јас па обратно,овде се мнооооогу ретки самохраните мајки, а татковци ич(зборувам да немало јака причина како смртен случај на едниот родител)

ќе да сте вие многу помодерен народ таму горе на северот

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
јас па обратно,овде се мнооооогу ретки самохраните мајки, а татковци ич(зборувам да немало јака причина како смртен случај на едниот родител)

ќе да сте вие многу помодерен народ таму горе на северот
Или ти не ги гледаш, зошто обично живеат во мизерија, па немаат баш време за социјални контакти.
Е сега, ако живееш во село со 150 луѓе, да, од 150, веројатно е 5 да бидат самохрани.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

јбг, нема да се повторувам за некој со волку ограничени размислувања. Ако те интресира иди назад и прочитај, не само улетувај со полуоформени мислења

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Или ти не ги гледаш, зошто обично живеат во мизерија, па немаат баш време за социјални контакти.
Е сега, ако живееш во село со 150 луѓе, да, од 150, веројатно е 5 да бидат самохрани.
јас кажувам и тврдам,живеам до битола и сум такси служба повеќе години,нон стоп со цивилизиран и нецивилизиран народ,значи моето мислење е 100% сигурно (y)
--- надополнето: 31 март 2012 во 12:17 ---
јбг, нема да се повторувам за некој со волку ограничени размислувања. Ако те интресира иди назад и прочитај, не само улетувај со полуоформени мислења
оооооооо просветителке јас имам пишувано на темата 50 страни наназад,само поради вакви тролови и спамери ко тебе не можат да бидат прочитани

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
јас кажувам и тврдам,живеам до битола и сум такси служба повеќе години,нон стоп со цивилизиран и нецивилизиран народ,значи моето мислење е 100% сигурно (y)

оооооооо просветителке јас имам пишувано на темата 50 страни наназад,само поради вакви тролови и спамери ко тебе не можат да бидат прочитани

Да, секако е 100% сигурно твоето мислење. Тоа поради оној отворен и искрен однос што постои помеѓу патникот и таксистот - исповед од задњно седиште, нели
А ти можеш уште 500 страни на темава да напишеш и пак ништо конструктивно нема да кажеш

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
шо ќе ме прашуваш мене - оди абортирај све живо и диво,природата се изгубила од многу луѓе па стануваат ѕвер на човека........за среќа некои со време се свестуваат,некои касно па секаат - а како рекле “после еб*** нема каење“........

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
:facepalm:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
:facepalm: за сите себични луѓе кои мислат само за себе и ништо друго не им е важно во животот

D

Daedalus

Гостин
шо ќе ме прашуваш мене - оди абортирај све живо и диво,природата се изгубила од многу луѓе па стануваат ѕвер на човека........за среќа некои со време се свестуваат,некои касно па секаат - а како рекле “после еб*** нема каење“........
povtorno ke si prasam jas, kakva e taa priroda sto se izgubila, i kako toa zverovite ne se prirodni? xD Dokolku abortusot ne e "priroden" kako togas se pojavuva kako fenomen kaj lugeto, koi voedno se prirodni. Dokolku nesto e protiv zakonite na prirodata nemoze da se pojavi kako fenomen voopsto. Ova e istata greska sto lugeto ja pravat koga tvrdat deka homosexualstvoto ne e prirodno ili deka zgradite, tehnologijata ne se prirodni.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
:facepalm: за сите себични луѓе кои мислат само за себе и ништо друго не им е важно во животот
Навистина сме себични, учителките ќе немаат работа.
Проект на Владата на РМ: РАЃАЈ; НЕ ОСТАВАЈ ГИ УЧИТЕЛКИТЕ БЕЗ РАБОТА - ТОА Е СЕБИЧНО!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom