Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И ти патиш од синдромот ,,чат-пат идиотизам,,.
Од каде тоа промискуитетот и абортусот одат заедно?
Од каде знаеш дека ќе прави деца и ќе абортира?

Лет, можеш ти подобро од ова. Искрено, ме изненадуваш.
па ако раѓа СИГУРНО нема да е промискуитетна
ако абортира, а плодот и таа се здрави, значи во умот му се други работи а не деца и пород. Можда не секогаш желба за секс, можеби желба за слава, можеби дечкото кој има успешна фирма и скапа кола не сака сега обврски, можеби ќе и смета во зацртаната кариера во следните 5 години...

ти немаш синдром, ти си во се нормална освен што немаш емоции, не си во состојба да сакаш. Ако мора и ако служи на некои твои цели - ќе се омажиш, ќе абортируеш се до момент кога надворешно политичките и внатрешно безбедносните ситуации не бидат поволни а светската економија биде во пораст а твојата кариера покаже дека во тој момент е пожелно да родиш, а таткото ако има генетски предиспозиции за да ти направи дете кое ќе ти ја истакне кариерата и успехот во животот.

G

galaxy

Гостин
ако абортира, а плодот и таа се здрави, значи во умот му се други работи а не деца и пород. Можда не секогаш желба за секс, можеби желба за слава, можеби дечкото кој има успешна фирма и скапа кола не сака сега обврски, можеби ќе и смета во зацртаната кариера во следните 5 години...
...
Ти не зборуваш за абортус, туку за емоционалниот склоп на жената.
Заради истите причини, жена која е против абортус или не и е дозволен абортус може да го даде на посвојување и да продолжи да биде промискуитетна ако тоа ѝ одговара.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.771
Поени од реакции
8.794

ти немаш синдром, ти си во се нормална освен што немаш емоции, не си во состојба да сакаш. Ако мора и ако служи на некои твои цели - ќе се омажиш, ќе абортируеш се до момент кога надворешно политичките и внатрешно безбедносните ситуации не бидат поволни а светската економија биде во пораст а твојата кариера покаже дека во тој момент е пожелно да родиш, а таткото ако има генетски предиспозиции за да ти направи дете кое ќе ти ја истакне кариерата и успехот во животот.
Верувам, верувам, дека ако роди сигурно нема да биде промискуитетна :facepalm:
Ти не знаеш ништо за мене, па според тоа, и само тролаш за тоа ,,колку емоции имам јас,,. И дали воопшто имам.
И јас, не сум темата. Ни ти, ни син ти не сте.
Се додека не се јави некој нов изгубен пролајфер, се одјавувам. А вие, продолжете да замарате со чувства и останати патетики на темава.
Рационалноста е луксуз, очигледно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Верувам, верувам, дека ако роди сигурно нема да биде промискуитетна :facepalm:
Ти не знаеш ништо за мене, па според тоа, и само тролаш за тоа ,,колку емоции имам јас,,. И дали воопшто имам.
И јас, не сум темата. Ни ти, ни син ти не сте.
Се додека не се јави некој нов изгубен пролајфер, се одјавувам. А вие, продолжете да замарате со чувства и останати патетики на темава.
Рационалноста е луксуз, очигледно.
Ќе се вратиш ти набрзо.....
Инаку те знам исто колку што и ти мене ме знаеш дека сум “глуп и идиот“, но јас ти простувам... заради нашата иднина, јас се ќе ти простам...
--- надополнето: 24 март 2012 во 15:38 ---
Ти не зборуваш за абортус, туку за емоционалниот склоп на жената.
Заради истите причини, жена која е против абортус или не и е дозволен абортус може да го даде на посвојување и да продолжи да биде промискуитетна ако тоа ѝ одговара.
да али нема да биде промискутетна барем година дена некои 4-5 месеци од бременост и уше некој месец после.. сепак обврски се, кај абортусот - сабајле си бремена, поручек промискуитетна

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.771
Поени од реакции
8.794
Ќе се вратиш ти набрзо.....
Инаку те знам исто колку што и ти мене ме знаеш дека сум “глуп и идиот“, но јас ти простувам... заради нашата иднина, јас се ќе ти простам...
--- надополнето: 24 март 2012 во 15:38 ---

да али нема да биде промискутетна барем година дена некои 4-5 месеци од бременост и уше некој месец после.. сепак обврски се, кај абортусот - сабајле си бремена, поручек промискуитетна
Лет 3, да ти кажам едно нешто.
Може нема да биде промискуитетна 1 месец.
Но, после тој 1 месец, жими таквава обврски, едно, друго.
Што зборуваш ти, се читаш ли воопшто?

Дека, децата во РМ сите живеат во среќни семејства, со посветени родители, па просто ништо не им фали?
Чекај...... каде живееш ти? Имаш ли допирни точки со реалноста и настаните околу тебе?

И не реков дека си глуп и идиот. Само ја исклучуваш рационалноста и зборуваш само од емотивната страна во темава. А тоа, да, погрешно е. Темата бара објективност, која што ти не ја нудиш.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Добро, значи да резимираме, без да навлегуваме во ,,кај се институциите,, ,,одговорност на ебачите,, и слично. Да зборуваме од аспект на ембрионот, а не од аспект на оној кој го создал.
Прво расчисти си една работа, само на форумов тролаш како тоа ќе родиш дете плод на силување. Во реалноста тоа нема да го направиш, а дали веруваш или не, не можам да докажам, но од студиите на случаи (кои се дел од моето образование) сум се сретнала со повеќе од еден случај на силување, и реакциите после истото. Жената се одлучува да роди, само ако е присилена во тој случај (од семејството, на пример) но никогаш по сопствена волја.

Второ, расчисти си тоа ,,фетус со проблем,,. Има разлика меѓу фетус со 4 прсти што ќе се роди, и фетус кој кога ќе се роди, никогаш нема да стане од кревет, да прозбори збор, или сам да се нахрани. Ќе биде билка. Малце прочитај на таа тема, пред да делиш памет. Едукацијата е убава работа.
Замисли еден фикус, и замисли еден човек (не личност, личност и човек не е исто) кој има еднакви способности како тој фикус. И речи ми дека ќе родиш фикус.

И трето. Ич не е важно како стигнало до 12 годишно девојче бремено од татко и. Зборуваме од аспект на ембрионот. Треба да се роди тој плод, или не?

Сосема е неважна тука ,,одговорноста,, на оние кои го направиле. Ниту еден од овие ембриони не е виновен за начинот на кој е направен. Факт е дека е направен и е тука.
Дали треба да се роди плодот на инцест или треба да се абортира? Дали треба да се роди плод кој има способности колку фикус или треба да се абортира? Дали треба да се роди плод на силување (а притоа не знаеме што ,,материјал,, пренел оплодувачот, и со какви психофизички маани може да се роди плодот? Дали жените со СПБ треба да раѓаат? Дали жените болни од СИДА треба да родат плод кој најверојатно ќе биде болен од СИДА?

И што добиваме? Дека ако е направен од ,,ќеиф,, треба да се роди, ама ако не е од ,,ќеиф,, не треба?
Епа што погрешиле овие, од ,,неќеиф,, направените?
И немој за џабе да се инаетиш, реалноста не ти оди во прилог.
--- надополнето: 24 март 2012 во 14:00 ---

И ти и твојот син сте неважни за темата.
Жал ми е.
--- надополнето: 24 март 2012 во 14:02 ---
Друго нешто, на кое не добив одговор. Велите, важно е само да се роди.
Е добро, го раѓа и го остава во дом. Не го сака тој плод.

Што правиме ние сега со тоа дете во дом, кое нема ШАНСИ, значи НЕМА ШАНСИ да се развие (психички) правилно освен ако не е посвоено? А шансите (барем во РМ) се минимални некој го посвои најдоцна до 18 месеци по раѓањето. Или тука завршува вашата грижа? Се родило. И што правите сега?
--- надополнето: 24 март 2012 во 14:04 ---

Не е бебе. Ембрион е.
Знаењето е сила, знаењето е моќ.
--- надополнето: 24 март 2012 во 14:07 ---

Не е различно, ако си зигот.
Што потрешиле 5 зиготи, за само еден од нив да заврши во матката?
Се убиле 5 потенцијални животи, за само еден да преживее!
Лицемерна си, родителите сакале дете, демек. Па што ако сакале, зошто убиле други 5 зиготи, за само 1 да родат?!
Ок, да зборуваме од аспект на ембрионот. Тој ембрион мила се развива, расте, има инстинкт за живот, има за цел да се развие во дете, во човек... после само неколку недели појавува чувства, реагира итн. нема потреба да објаснувам.
Која му е примарната цел? Да биде, да постои, без разлика на околностите, без разлика на се и мое мислење е дека треба да му се даде тоа право.

G

galaxy

Гостин
Заслужен годишен одмор во општества каде е забранет абортусот?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.771
Поени од реакции
8.794
Ок, да зборуваме од аспект на ембрионот. Тој ембрион мила се развива, расте, има инстинкт за живот, има за цел да се развие во дете, во човек... после само неколку недели појавува чувства, реагира итн. нема потреба да објаснувам.
Која му е примарната цел? Да биде, да постои, без разлика на околностите, без разлика на се и мое мислење е дека треба да му се даде тоа право.
Пак се шуњаш лево десно, никако кај што треба.
Луција, да ми ти објаснам нешто. Ембрионот нема инстикт за преживување. Фетусот има.
Објаснето е понапред, ама за кого. И тоа, не го измислив јас, научен факт е.
Ембрионот не реагира на дразби, па според тоа, нема инстикт за преживување. Фетусот, во ситуација на стрес, протестира. Ембрионот не. Фетусот при амниосинеза бега од иглата. Ембрионот не.
Нема примарна цел, не постои цел кај нешто што нема свест. Која е примарната цел на амебата или фикусот? Фетусот има примарна цел, а тоа е да си ја одржи благосостојбата, мирен е кога му е добро, кога не му е, реагира.

И понатаму, си имаше некои прашања, дај одговор. Вака, ништо не правиме.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Пак се шуњаш лево десно, никако кај што треба.
Луција, да ми ти објаснам нешто. Ембрионот нема инстикт за преживување. Фетусот има.
Објаснето е понапред, ама за кого. И тоа, не го измислив јас, научен факт е.
Ембрионот не реагира на дразби, па според тоа, нема инстикт за преживување. Фетусот, во ситуација на стрес, протестира. Ембрионот не. Фетусот при амниосинеза бега од иглата. Ембрионот не.
Нема примарна цел, не постои цел кај нешто што нема свест. Која е примарната цел на амебата или фикусот? Фетусот има примарна цел, а тоа е да си ја одржи благосостојбата, мирен е кога му е добро, кога не му е, реагира.

И понатаму, си имаше некои прашања, дај одговор. Вака, ништо не правиме.
Ако нема примарна цел, тогаш како од тој толку небитен ембрион, само за неколку недели може да се створи еден фетус?
И ке се шуњам каде сакам, мое право!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.771
Поени од реакции
8.794
Ако нема примарна цел, тогаш како од тој толку небитен ембрион, само за неколку недели може да се створи еден фетус?
И ке се шуњам каде сакам, мое право!
За само неколку недели..... ама во моментот зборуваме!
Ако зборуваме веќе ,,така,, тогаш, зошто бе баш 12 недели може да се абортира, зошто бе не може, ете, во 7 месец да се роди и да се џитне низ прозор, на пример.
Зошто бе, да не почекаме да се роди, и да го угушиме со перница.
Дај малце размисли ЗОШТО баш тогаш, а?
Е, нема да ти кажам. Ќе си прочиташ.

А ти шуњај се кај си сакаш, ама овде црно на бело си стои, не можеш да одговориш на прашањата.... затоа што немаш одговор.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Ако зборуваме веќе ,,така,, тогаш, зошто бе баш 12 недели може да се абортира, зошто бе не може, ете, во 7 месец да се роди и да се џитне низ прозор, на пример.

А ти шуњај се кај си сакаш, ама овде црно на бело си стои, не можеш да одговориш на прашањата.... затоа што немаш одговор.
Оф леле, добро де срцка биди ти попаметна, биди ти најпаметна, ти знаеш се, ок е признавам. Задоволна?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Лет 3, да ти кажам едно нешто.
Може нема да биде промискуитетна 1 месец.
Но, после тој 1 месец, жими таквава обврски, едно, друго.
Што зборуваш ти, се читаш ли воопшто?

Дека, децата во РМ сите живеат во среќни семејства, со посветени родители, па просто ништо не им фали?
Чекај...... каде живееш ти? Имаш ли допирни точки со реалноста и настаните околу тебе?

И не реков дека си глуп и идиот. Само ја исклучуваш рационалноста и зборуваш само од емотивната страна во темава. А тоа, да, погрешно е. Темата бара објективност, која што ти не ја нудиш.
Се врати!
Љубав је јача и јас се ти простувам!

Абортус оправдувам кога медицински е потврдено дека бременоста е со голем ризик за мајката и(ли) плодот.
Абортус не оправдувам ни од причини на кариера, школовање, неспремност, планови, финансии па ниту силување (мислиш ембрионот во силуваната мајка му рече на татко му “тате, тате ај да ја силуеме онаа опнатата“ Животот што почнал да се развива и чиј конечен облик е човек, битие ако некој го прекинува е убиство. За да се спречи несакана бременост има многу начини. Сексуално активна жена која не планира дете моќе да е заштитена и со спирала (која ќе ја спречи бременоста и од силување) и со пилули и со кондоми и со дијафрагма и со свршување надвор... ЈАс не знам дека некоја забременила оти закажала спиралата, на дечкото и се скинал кондомот иако свршил надвор али ете му истекло малце и внатре а пилулата не делувала..... Таков случај можеби ќе има еднаш на 50 години во МК. Најчесто абортусите се од наивност глупост негрижа и неодговорност “ами тој рече ќе ме земе за жена...“ “Мислев дека сум во неплодни денови“, “Немаше кондом при рака“. За што? оти не можеа да одолеат на стаста, после отсрањуј ембриони. Заеби идно дете шо го абортирав, да видеше како свршив!!!

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337

А и да те прашам како е можно ти како толку либерална особа која го подржува правото на сечиј избор, толку дрско се спротивставуваш на секој кој има поразлично мислење од тебе.
Ако ти не си лицемерна и цврсто се држиш до тоа дека секој има право на сопствен избор, зошто одма скокаш против сите што не се согласуваат со тебе и тоа пази, не дискутираш, туку напагаш, дрско се поставуваш,се палиш, одма бараш објаснувања, одма понижувања...
Имаш преголема потреба за докажување и просто не можеш да одолееш, да не искоментираш и нападнеш мислење кое тебе лично не ти се допага.
Ти мириса на лицемерие? Мене да.

G

galaxy

Гостин
...За да се спречи несакана бременост има многу начини. Сексуално активна жена која не планира дете моќе да е заштитена и со спирала (која ќе ја спречи бременоста и од силување) и со пилули и со кондоми и со дијафрагма и со свршување надвор... ЈАс не знам дека некоја забременила оти закажала спиралата, на дечкото и се скинал кондомот иако свршил надвор али ете му истекло малце и внатре а пилулата не делувала..... Таков случај можеби ќе има еднаш на 50 години во МК. Најчесто абортусите се од наивност глупост негрижа и неодговорност “ами тој рече ќе ме земе за жена...“ “Мислев дека сум во неплодни денови“, “Немаше кондом при рака“. За што? оти не можеа да одолеат на стаста, после отсрањуј ембриони. Заеби идно дете шо го абортирав, да видеше како свршив!!!
Ќе те исправам, најчесто несаканите бремености се од наивност глупост негрижа и неодговорност.
Дискутираме за исходот. Ти сметаш дека најдобро е личноста опишана погоре да ги прескоскне сите тие негативни карактериситки и да се „удоми“, е тоа не завршува секогаш така. Некои не сакаат детето да им е казна за наивноста, глупоста, негрижата и неодговорноста.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
А и да те прашам како е можно ти како толку либерална особа која го подржува правото на сечиј избор, толку дрско се спротивставуваш на секој кој има поразлично мислење од тебе.
Ако ти не си лицемерна и цврсто се држиш до тоа дека секој има право на сопствен избор, зошто одма скокаш против сите што не се согласуваат со тебе и тоа пази, не дискутираш, туку напагаш, дрско се поставуваш,се палиш, одма бараш објаснувања, одма понижувања...
Имаш преголема потреба за докажување и просто не можеш да одолееш, да не искоментираш и нападнеш мислење кое тебе лично не ти се допага.
Ти мириса на лицемерие? Мене да.

Ти си нашла да збориш за напаѓање ако некој мисли различно од тебе. :rolleyes:
Слободно раѓај ти деца кои се произвид на силување, пошто по тебе е исто, нели, како секс за една вечер со тип кој не го познаваш. За тебе е исто one night stand со силување. Свака ти част!!!
Овде се зборува ( или у случајот на таквите како тебе - се трола) за избор во однос на абортус, а не за правото на секој што се снашол за интернет да шири небулози.
Поддржуваш раѓање на дете направено во инцест или силување/инцест. Уште еднаш - свака ти част, браво!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom