Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Вака размислувате вие.

Изгледа не се исплати да покушаваш да бидеш пристоен овде. Ајде, ќе парафразирам - што лупаш глупости?
Фрлање деца во канта? Ова не ми се свиѓа - ова ми се свиѓа?
Кој размислува така? Зборуваме за абортус, за избор.
Која си ти да даваш глупави коментари од типот на погоре опишаните? Сфаќаш дека зборуваш зи вистинска жена, за нејзини вистински, веќе родени деца?
И ти најде да прозиваш некого и да го наремуваш безобразен?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Треба на ова тема да се дозоли пишење само на оние кои имаат деца и знаат што е тоа да си родител.
значи копија од крштениче, име на родител, име на дете и бујрум пиши. Седнале деца кои од родителство знаат само кога на своите им бараат пари, гардероба, нов мобилен, јадење, топла соба.... па докажуваат исправноста и оправданоста на абортуси

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Едното го сакам другото не, мор чекај уште едно ќе родам... Уф тоа испадна со кафеави очи пу пу не се важи сакам со плави..леле на веќе родени деца изгубив работа и сега???? И сега??? Не се врши абортус на веќе родени деца, народ гледа вака во стомак никој не гледа...:facepalm::facepalm::facepalm:
Aј трај си ти ;) Сакај си ги внучињата, побитни се од децата ;)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Изгледа не се исплати да покушаваш да бидеш пристоен овде. Ајде, ќе парафразирам - што лупаш глупости?
Фрлање деца во канта? Ова не ми се свиѓа - ова ми се свиѓа?
Која си ти да даваш глупави коментари од типот на погоре опишаните? Сфаќаш дека зборуваш зи вистинска жена, за нејзини вистински, веќе родени деца?
И ти најде да прозиваш некого и да го наремуваш безобразен?
Да. Ај вака да објаснам дека гледам не ти фаќа баш... Едно родила, другото дека немала услови го абортирала. Што е со веќе роденото? Ако нема за второто нема ни за првото услови. И најидиотски е што после некое време пак си родила дека имала услови и ич не и било жал за абортираното. Мене ме прајш глупава или си ја шикаш мувата од капата? Безобразничке ниедна со глупави коментари.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Треба на ова тема да се дозоли пишење само на оние кои имаат деца и знаат што е тоа да си родител.
значи копија од крштениче, име на родител, име на дете и бујрум пиши. Седнале деца кои од родителство знаат само кога на своите им бараат пари, гардероба, нов мобилен, јадење, топла соба.... па докажуваат исправноста и оправданоста на абортуси
Многу мудар, многу.
Демек, само ако си родител, можеш да абортираш, ама ако не си, мораш еднаш да родиш?
Ај излезете малце, воздух да ве фати.
Еден, значи ЕДЕН аргумент не најдовте, само се лигавите по монитор.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Од каде таков заклучок? Јас моите деца не ги фрлам по канти како ти и твоите најблиски :icon_mrgr:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Да. Ај вака да објаснам дека гледам не ти фаќа баш... Едно родила, другото дека немала услови го абортирала. Што е со веќе роденото? Ако нема за второто нема ни за првото услови. И најидиотски е што после некое време пак си родила дека имала услови и ич не и било жал за абортираното. Мене ме прајш глупава или си ја шикаш мувата од капата? Безобразничке ниедна со глупави коментари.
Сирота мајкичке, ако некој нема право да осудува, тоа си ти. Се си кажа понапред некоку страни.
За тоа веќе роденото, имала или немала, ќе изгине за тоа да живее.
Затоа што е родено, затоа што е живо, затоа што е ЧОВЕК.
Ти си до тој степен неписмена, што џабе си раѓала деца, кога не можеш да ги согледаш основните разлики меѓу човек, ембрион, фетус, зигот, бластоцита....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Која е шанса денес една девојка да забремени ако не сака. Има бе пилули, има спирали има кондоми има свршување надвор, орално анално, на гради... (се возбудив) има 100% сигурност да не се дојде до несакана бременост Треба да е или некоја особа глупа или неодговорна па да се доведе во таја ситуација. Па после ради таа нејзина глупост и неодговорност да се прекина еден живот.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Од каде таков заклучок? Јас моите деца не ги фрлам по канти како ти и твоите најблиски :icon_mrgr:
Затоа ако ќерка ти некој ја напумпа на 14, ќе и го заебеш животот и ќе ја натераш да роди.
Среќа моја, па не сум запознала лично ,,мајка,, како тебе.
--- надополнето: 23 март 2012 во 11:53 ---
Која е шанса денес една девојка да забремени ако не сака. Има бе пилули, има спирали има кондоми има свршување надвор, орално анално, на гради... (се возбудив) има 100% сигурност да не се дојде до несакана бременост Треба да е или некоја особа глупа или неодговорна па да се доведе во таја ситуација. Па после ради таа нејзина глупост и неодговорност да се прекина еден живот.
Има, силување, пукнат кондом... има бе.
И никој нема право да и суди.
Ако не, јас ќе ти судам што во сиромаштија ги растеш децата.
Не е твоја вина? Е јебига, твоја е. Си требало да се потрудиш повеќе.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Не си трае, туку на децата им тресе прашина од газот, еднаш се изјасни дека ќотекот е права воспитна мерка :). Замисли лицемерие, не ги убива, ама затоа ги тресе од балкон:). Не и` замерајте, Наташа е тип на човек со крстот на чело, ама во исто време и со крстот на газот. Кога не ја гледаат, го наседнува кога сака и како и` одговара. :):)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
И затоа ти со свест, сетила, чуства... ќе му го прекинеш развојот.
Да.
--- надополнето: 23 март 2012 во 11:54 ---
Моите деца се пресреќни што растат со таква мајка, која им подари живот наместо да завршеа во некоја канта за мене да ми биде поудобен животот. Имам среќни деца, а јас сум уште посреќна со нив, за жал ти тоа како што те читам нема да можеш да го осетиш. Жално и јадно... твоите ќе завршат во канта.
Многу се среќни, посебно кога ќе ги ,,васпиташ со шамарче,,.
Јака им душа :facepalm:
--- надополнето: 23 март 2012 во 11:55 ---
И Наташа... ич ти не ми се секирај.
Ќе имам деца јас, ама кога ќе сакам да имам ;)
Денес, утре, за 10 години... и моите деца, ако ништо друго, ќе ги сакам повеќе од ти што ги сакаш твоите.
За нив не ембрион, човек жив ќе убијам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Многу мудар, многу.
Демек, само ако си родител, можеш да абортираш, ама ако не си, мораш еднаш да родиш?
Ај излезете малце, воздух да ве фати.
Еден, значи ЕДЕН аргумент не најдовте, само се лигавите по монитор.
право на избор дали на некого да му дадеш шанса за живот или не има оној кој веќе има осетено што е да си бремен и што се случува со плодот кога ќе стране бебе па детенце па момче па човек.
Ти имаш искуство ДО фетус. понатаму од тоа ти е се од шо си слушнала, прочитала...
не си искусна, немаш практички познавања. Затоа така пишуваш.
Олабави се ослободи се од стравот, истерај ја работата до крај

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Затоа ако ќерка ти некој ја напумпа на 14, ќе и го заебеш животот и ќе ја натераш да роди.
Среќа моја, па не сум запознала лично ,,мајка,, како тебе.
Мојата ќерка не се ебава ко тебе по сите ќошиња па да абортира :) Мајка и и има објаснето кои се последиците ако има секс на 14 години, и кои се последиците ако има незаштитен секс. И ме има многу добро разберено.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
право на избор дали на некого да му дадеш шанса за живот или не има оној кој веќе има осетено што е да си бремен и што се случува со плодот кога ќе стране бебе па детенце па момче па човек.
Ти имаш искуство ДО фетус.
не си искусна, немаш практички познавања. Затоа така пишуваш.
Олабави се ослободи се од стравот, истерај ја работата до крај
Јас никогаш не сум била бремена.
Но познавам такви кои биле бремени и абортирале, и такви кои биле бремени и родиле.
Сожалувањето, не ми е јака страна, а посебно не сожалувам ,,жртви,, од родители. Посебно ,,пожртвувани мајчиња,,.
Аргументите медицински не се на ваша страна, а тоа е тоа што мене ме интересира.
Ич уво не ми чуе за вашите субјективни родителски чувства.

Нека вашите деца раѓаат на 14, не им давајте да абортираат..... толку ви сече.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Која е шансата? Мој Боже - работава како ви одговара!
Возбудувај се ти и понатаму, заврши со геноцидот, нели! па ќе разговараме пак

Kajgana Shop

На врв Bottom