Мајка ти веројатно не спаѓала во во онаа група на девојки кои не се способни да се соочат со фактот дека се бремени на толку млади години. Второ, моето сфаќање воопшто не е погрешно и неточно, туку твоето е ограничено. Не значи дека ако мајка ти останала бремена млада и успеала да заврши факулет и да си ги оствари своите желби, тоа исто ќе го направи и секоја друга млада девојка. Не си ме сфатила очигледно, самата бременост како бременост која трае 9 месеци нема да предизвика психички заболувања. туку фактот, т.е. соочувањето со фактот дека ќе имаш бебе предизвикува психички заболувања.Прво воопшто не е точно и погрешно е твоево сфаќање дека млада девојка која ќе роди дете мора да заборави на својата иднина,т.е на своите планови и желби.И мајка ми останала бремена млада па завршила факс и си ги остварила сите свои желби.Самата бременост како бременост не може да предизвика тешки психички заболувања,тоа може да го предизвика само абортусот.
Абортусот не е право на СЕКОЈА жена....ако веќе постои абортус иако јас не го оправдувам е нешто за кое треба да одлучат двете страни...и мајката и таткото.....ниту една жена нема право сама да одлучува за нешто кое се однесува на двајца.
--- надополнето: Dec 8, 2011 5:30 PM ---
И да напоменам дека со забранувањето на абортус, се прави голема грешка, зошто поради тоа се повеќе жени ќе бидат принудени да бараат помош од нестручни лица, или лица кои прават абортус на црно ако може така да се каже, а што ќе се постигне со тоа?? Излишно е да се коментира.