14/15 години:nesvest: и пијани:nesvest: немам коментари.mRnO напиша:Da kazeme imas 14-15 godini i zatrudnis sto bi napravila? A nemas ni sredno zavrseno? a toj sto go nacnal bebevo bil pijan kako i tebe valjda i sea nejke da brise bebesko gaze uste na 15 godini....
Типичен пример колку вртелешки постојат на денешно време .Ова како да си го осетил на своја кожа, па сега абортусот е шпанско село:raz:Mandrak напиша:Браво sagaqua!
Многу се согласувам со тебе, според мене сосема си во право, Нема оправдување на денешно време за абортус. При толку средства за контрацепција кои модерната медицина и наука до денес ги развиле, вистинско убиство е да се прибегне кон абортус како кон начин за планирање на семејството.:pop:
Има, има, зависно од состојбата и условите!sagaqua напиша:Типичен пример колку вртелешки постојат на денешно време .Ова како да си го осетил на своја кожа, па сега абортусот е шпанско село:raz:
trilobite напиша:Aбортус- секојдневен легализиран масакр на милиони живи луѓе
потполно се согласувам. Алат ко алат, не престанува да работи додека не се расипе :bip:reketar напиша:luge toa e grev.A koj ne moze da si go kontrolira alatot sam si e kriv
И јас се согласувам со тебе:wub:Sandra 432 напиша:Jas sum protiv abortusot- toa e golem grev. Ne sakam da zboruvam na ovaa tema oti stvarno me trognuva, ama pa nesakam ni da zboram deka jas nema nikogas da abortiram oti covek ne znae so mozi da mu se desi.:cry:
Незнам или подобро кажано несваќам што е разликата после 25та година?Детето е дете и на 15 и после 25 години!JeCILaDy напиша:Како прво, јас не би се довела во таква ситуација, сепак, ова е 21ви век. А ако непожелно забременам, би абортирала доколку сум пред 25 години, а ако сум постара, поодговорна, зрела, би го задржала бебето.