Ја попрво би ја абортирала неа отколку детето:pishtoldz Нема мутава ако веке легнала и раширила нозе.Секој нека се носи со своите грешки шо не би рекла никогаш дека дете е грешка:star:Insane напиша:pa ako e mutava nema da go izgleda ... ke pati deteto!
-До исправање на грешката:kez:Devilish Angel напиша:Ако бил доволмо маж за да ја "заебе" тогаш нека биде доволно маж и да си се сноси си последиците и да си го одгледа тоа дете :kez: .. најлесно е да се абортира ама до кај ке се стигне со тоа упс згрешка е ајт на абортус?
Далеку од пиши-бриши. Само изложив што мислам за абортусот, мислам дека јасно е и сфатливо напишаното. И да, го гледам и како начин за исправка на грешката. Мислиш дека никому неможе да се случи несакана бременост?100% си сигурна оти и тебе неможе да ти се случи?Devilish Angel напиша:Да бе муабетов испадна ке си тераме ќејфот па на крај пу пу не се важи а? Не е ова пиши бриши ..
Епа баш од таа причина треба да си најголемиот противник за абортусот,ај ти стај се во ситуација дека твоите деца од икс причина се абортирани и непостојат.А?Mandrak напиша:Далеку од пиши-бриши. Само изложив што мислам за абортусот, мислам дека јасно е и сфатливо напишаното. И да, го гледам и како начин за исправка на грешката. Мислиш дека никому неможе да се случи несакана бременост?100% си сигурна оти и тебе неможе да ти се случи?
Воопшто не ти го посакувам тоа, ама мислам дека ако недај боже би била во таква состојба, тогаш би размислувала и за други решениј освен породување и имање дете доколку нема адекватни услови за негов раст и развој. Ова го зборувам од аспект на родител на 3 деца, знаејќи многу добро колкава е одговорноста на родителите кон децата и што се треба да им се обезбеди за да можат еден ден да застанат на свои нозе.
А кој се тие случаеви...:raz: И каков е според тебе вистинскиот живот?mRnO напиша:Vo nekoi slucaevi e opravdan, bolje da abortiras ako ne mozes da mu obezbedis vistinski zivot....moe mislenje