Проста раја има и ќе си остане секогаш. Што се однесува до оние другите партиски војници јас ги викам мршојадци бидејќи знаат само да трчаат по партијата и да се согласуваат со се со неа само за да добијат нешто од неа. овие мршојадци ги има во сите партии без ралика дали е ВМРО или СДСМ или некоја трета.
А за тоа која партија колку е и била способна оваа тема не е место за дискусија, бидејќи способноста нема никаква врска со законоите и одлуките од овој тип како за абортус или веронаука.
Не треба да биде способен ил неспособен за да донесеш одлка во тоа поле, треба само малку да погледнеш како размислува и гледа цел свет и ќе им биде на сите политичари. Наместо да се трча по лужето по верска основа и да се повикуваат на религиозни учења може треба малку да видат како размислува стручната јавност (не нашата ние ја немаме).
јас и тема на подфорум религија сум отвирил за тоа ...
.
.
...........ДАЛИ БОГ САКА БИОЛОШКИ ДЕЦА.........................
Омилена тема на религиите е дека Бог многу лудуел по деца . Дека ете детишнар ми ти бил Он , па дури ете морал и секс мањачиште да изиграва , да им свети на луѓето кога се сексаат за на крај нестрпливо да дочека сироткиот да буричка во спермата на мажот и да си одбере сперматозоид свој фаворит .
Ете дотаму ја дотерал сироткиот работата...................воајер и секс лудак ми ти бил великиот свемогучиот Боооогггг . И ова помалку (или ептен кај една религија ) или повеќе го проповедаат сите религииги како дрвени адвокати на Бог .
Но дали навистина така вели и библијата ..........
1 ) зарем немало Деца кога Бог го уништувал цел свет во време на Ное
2) зарем немало Деца во Содома и Гомора
3) Нели ги ликвидирал првородените деца на Египјаните кога Мојсеј сакал да ги изведе Евреите од ропството во Египет
4) е откако ги извел Евреите од ропство во Египет преку црвеното Море во пустината им била понудена Христовата Самоуправна комунистичко анархистичка Антисуетна Идеологија а Евреите ОДБИЛЕ ДА ЈА СПРОВЕДАТ
Е за тоа следувало ОВА :
ПСАЛМ 77 – РЕД 31...........
“А гневот Божји дојде врз нив , ГИ УБИ нивните најсилни и Израелевите МОМЧИЊА ГИ ПОГУБИ .”
Епа кога ги ликвидирал Египетските момчиња сега им вратил и на Еврејските момчиња .
( еве :
Псалм 38- ред 5 – И навистина се е суета, секој човек што живее
Псалм 61 – ред 9 Синовите човечки се само Суета , синовие човечки се лажливци
Книга на проркот Јеремија 2 – ред 5 .......Вака вели Господ ..каква неправда најдоа во Мене татковците та се оддалечија од Мене ја ПРИФАТИЈА СУЕТАТА И СТАНАА СУЕТНИ . (значи после излегување од Египет прво ја прифатиле Христовата безсуетна Идеологија па ја одбиле—поприфатлив им бил Божјиот дух на Мртвило=Суета кој Бог го дава на тие што ги казнува )
.
.
Што вели Огнениот Судија на Совесноста...( познат и како Илија Јован)
Евангелие по Матеј 2 – ред 9.........и не мислетеда речете во себе си Авраам е наш татко , зошто ви велам , Бог ( е севозможен ) може и од овие камења да му издигне чеда – биолошки деца на Авраам .
Исус еднаш дал споредба со деца ама апостоли после ја објасниле дека мисли на возрасни луѓе кој треба да се Пре- Родат по Дух-Безсуетен Идеал да растат како деца во познавање на Идеологијата . Па и самиот Исус уствари ова го објаснил .
.
.
Таман работа ...бе неезабрането да се има деца ..да се радост на родители........Амаааааааааааааа припишување на таква работа која е чиста Суета на некакви богови е апсурд . А нели па да се користат за наталитетно воено освојување на туѓи територии е за секаква Осуда .
Петта книга Мојсеева 32 – ред 8
Кога Севишниот го разделуваше наследството на народите и ги расејуваше синовите Адамови ,ТОГАШ СТАВИ ГРАНИЦИ МЕЃУ НАРОДИТЕ .
Дела апостолски 17 – ред 26............. И Тој од еден ги создаде сите народи за да се населат по целата земја , откако им определи одредени времиња И ГРАНИЦИ НА НИВНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА .
..
.
ЗНАЧИ :
Библија вели .......одлуката за имање – немање деца им припаѓа на луѓето во брак , без брак , со папир без папир од матично , секако , на брачните другари , сопружници.............. и на никој друг .
Религии нема што да изиграваат секс советници во име на некакви само ним познати богови .
Па кага немало богови.........ТА ЗАР ЛУЃЕТО НЕ СИ ЈА ЗНАЕЛЕ РАБОТАТА...................па им стребале религии да им кажуват “божји ми ти мудрости” да се сексаат за да имаат деца ..........Глупости невидени ...
Famarama ти знаеш ли дека црквата и религијата воопште немаат востановено гледиште во поглед на абортусот, според религијата детето ја добива својата душа откако ќе се роди, така е насекаде во светот, освен кај нас во Македонија каде што црквата ја сочинуваат лешинарски попови што возат мерцедеси и крадат пари од буџетот за лично збогатување, тоа со религијата не ти држи вода,
или можеби сакаш да мелеш ко празна воденица
очигледно дека врска блага немаш од религија и ништо не си прочитал.
Не туку ги кажувај ти многу прикаските на дедо ти, погоре во Југославија се живеело 10000000000000 пати поубаво и побогато што мислиш зошто а?
И смени тоа селскиот заргон молимте( се напунивааа
, се појавива
шѕо е ова????) и после КПЈ биле сељаци:smir:
добро кажано.....тоа е тоа