А ситуацијата: две деца во средно, треба да се мисли за факултетска школарина, жената на плата минималец а мажот стечаец се вадат од депресија со единственото бесплатно задоволство што останало - сексот, кога изненадување!!!! Шо да прават. едноставно нема пари за сите, да ги тераат ли постарите деца да си бараат работа за да можат да го гледаат новото братче?
Ќе се оддели по малку од сите и ќе се најди.
Баш тие двата родители, кои се возрасни и кои израснале дури 2 деца, треба да знат колку е тешко и да си се подзаштитат тро.
Ај некоја тинејџерка затруднела, не е свесна за последици никакви не знај што знаи подигање на дете.. ќе ја „оправдаш“ некако.
Ама немој да ми велиш дека некој кој израснал две деца веќе, знае низ што трње поминал за да го направи тоа, дека не е свесен за последици.
Ако не е свесен нека ги трпи.
А значи мажот стечаец, се помири со судбината и седи дома???
Па не е изговор, да ми речиш дека не е способен за работа, едно друго ајде де, ќе сфатиме. Ама оти бил стечаец.
И оти па да не работат другите 2деца??? Ќе се шинат??? Треба да дојди ново братче во фамилијата за тие да се фатат за работа?
Немој да ми речиш дека не можи да се учи и да се работи. Оти можи, преку викенди.. било како ќе се снајдат.
И не е изговор тоа. Во комшите живее една фамилија. Само таткото е вработен, зошто едното дете е ретардирано и мора мајката да седи со него, а помалта ќерка сега на факултет се запиша.
Рачунај колкав трошок е сега тоа, па тие одлучиле да одгледат ретардирано дете и покрај тоа уште едно.
Не е изговор ама никаков.
Ќе се докажуваме со примери??? Ајде можи така.