АРЕА unpluged во Универзална сала - 16.04.2010

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Ареа со анплагд концерт во Скопје

Гостиварскиот бенд Ареа по пауза од осум години повторно ќе има самостоен концерт во Скопје. Акустичната анплагд варијанта на концертот е закажана за 16 април во Универзалната сала, бидејќи тој простор е најсоодветен за ваква концертна форма, велат организаторите Авалон продукција.

Бидејќи бендот двапати го полнеше Скопски саем и до денешен ден има повеќе од десетина настапи во електрична варијанта во Скопје, нивна желба беше првиот следен концерт да биде во акустична анплагд варијанта што, секако, е извонредна шанса Ареа да ја видиме во едно поинакво издание, како и сите големи светски бендови.

На концертот ќе имаме можност да ги чуеме композициите од новиот албум на Ареа "Се што сакам си ти", но и култните "Сите мои слики", "Одведи ме", "Колку ми значиш"... што значи сите евергрин-хитови на Ареа во изменети анплагд аранжмани. На концертот ќе бидат ангажирани и други музички имиња, а, секако, ќе има и многу други изненадувања.

(А. Ѓ.)

Извор: Вечер

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.073
Би присуствувал ако најдам сопатник кој ќе ме дружи за време на патувањето преку цела држава.
Поштовање до Ареа.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Ќе ја наретам девојка ми да ми купи карта за ова, 2 дена пред мојот роденден е :)

П

Паган-др

Гостин
Фала богу. Еден македонски бенд минус што го чекам за концерт. Има време до концертов, се надевам дека ќе присуствувам. Ми текнува кога бев копиљ на времето цело време вртев една касета од АРЕА. :)

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Јеиииииииииииииииииј :) Супер :):aplauz::bravo::zlo:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Алелуја :cuc::cuc::cuc:
Конечно :vozbud::vozbud::vozbud:
Со години им чекам концерт или нешто слично. Се решија да го направат :)
Локал патриотски во први редови ќе бидам :pos:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ејјјјјј ова со братучетка ми у прв ред, ќе скокамееее:vozbud:

B

BBlisto

Гостин
што сте се усилиле толку? кај ќе скокате на анплагд?
инаку се супер за концертов, ама дај нека направат и еден на саем, ама со електрични гитари и се што иде со тоа, да рокаме малку:smir:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Изгледа на дечкиве им снема пари, па си рекле "ај ќе праиме концерт, да зееме некој денар" :nesum:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Изгледа на дечкиве им снема пари, па си рекле "ај ќе праиме концерт, да зееме некој денар" :nesum:
А што друго да мислиш за група што 2 пати полни саем, па прави концерт во Универзална? Поздрав до фановите? Или коњ-на-магаре-беспарица синдром? Peh-lease. :smir:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Да де до тоа е само :)
Да им беше до тоа им снемало пари па ај да собираме, почесто ќе имаа свирки и концерти и се живо :)
Не викам ја дека не е една причина и пари, ама описов твој малце беше престрог :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom