Џорџ Флојд

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Ништо не разбрав овде. Мислиш ли ти дека гнасното нигериште умрело од поинакви причини од оние кои ги наведов?
Индиректно ти кажуем дека се вика фентанил, а не фентанол. Си изгубил осет за хумор. Некако премногу си ми гневен за асален муабет, шибни трип еден за да се потсмириш. Ти не си твојата лутина, ти си над тоа, о, ShabanAI3567!

Ја мислам дека Флојд имал доволно голема толеранција за 11 ng/mL пошто не му е прва доза, па да јаде овер баш кога го дават - сосема случајно тој момент. Многу џанаци што ги тестираат имаат поприлично толкава количина на фентанил у крв и јаче, па немаат доволно јака респираторна депресија за да скинат конци. Исто така имал норфентанил у крв, што значи дека веројатно почнал да го метаболизира - а овери најчесто се дешаваат пред да почнеш да го метаболизираш фентанилот. Фентанилот и метамфетаминот сигурно биле контрибуирачки фактори, ама трауматичната асфиксација е фактор со најголем удел. Шансите се мали да цофнел ако овој не му држел нога на врат.
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
506
Поени од реакции
966
Индиректно ти кажуем дека се вика фентанил, а не фентанол. Си изгубил осет за хумор. Некако премногу си ми гневен за асален муабет, шибни трип еден за да се потсмириш. Ти не си твојата лутина, ти си над тоа, о, ShabanAI3567!

Ја мислам дека Флојд имал доволно голема толеранција за 11 ng/mL пошто не му е прва доза, па да јаде овер баш кога го дават - сосема случајно тој момент. Многу џанаци што ги тестираат имаат поприлично толкава количина на фентанил у крв и јаче, па немаат доволно јака респираторна депресија за да скинат конци. Исто така имал норфентанил у крв, што значи дека веројатно почнал да го метаболизира - а овери најчесто се дешаваат пред да почнеш да го метаболизираш фентанилот. Фентанилот и метамфетаминот сигурно биле контрибуирачки фактори, ама трауматичната асфиксација е фактор со најголем удел. Шансите се мали да цофнел ако овој не му држел нога на врат.
Кој доказ е во прилог на насилно задушување?
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Кој доказ е во прилог на насилно задушување?
Јас не поседувам никакви докази во прилог на насилно задушување бидејќи не сум му ја правел аутопсијата на Џорџ Флојд, но тоа е официјалната позиција на експертите и на судот после прелистувањето на сите докази. Од тоа што го пребарав на интернет: На Флојд му биле направени две аутопсии. Според првата официјална аутопсија нема конклузивни докази дека дека починал поради насилно задушување иако истото можеби имало удел во неговата смрт. Втората приватна аутопсија која била платена од семејството страда од различни проблеми како: пристрасност на професионалецот, немање доволно информации и оштетени докази од првата аутопсија. Сепак, официјалниот исказ на Hennepin County medical examiner е дека насилното задушување е главниот контрибуирачки фактор за неговата смрт. Експертите исто така тврдат дека тоа е главниот контрибуирачки фактор. Не знам дали експертите имаат мотивација да лажат и не се сомневам во нивната експертиза. Доказите кои ги приложуваат се за време на судскиот процес, па верувам дека судската одлука има некоја тежина. Можеби не е така и најголем контрибуирачки фактор за смртта на Џорџ Флојд е миксот од фентанил и метамфетамин. Земено све што знам (зборувал и се движел пред да му набијат колено у врат, колкава количина на фентанил имал у него, тоа дека веројатно имал толеранција, итн. итн.) - верувам дека шансите се мали да умрел од овер баш кога коленото му било на врат, а тоа да нема никаков удел. Но тоа е едуциран погодок, треба да приложувам докази за сите помошни хипотези (како на пример, тоа дека малкумина што одат и зборуваат дур се на опијати, јадат овер од опијати итн.). Ја не сум форензичар, иако имам познавања од областа на медицината и фармакокинетика/фармакодинамика. Претпоставувам дека коленото на врат имало голем удел. Дали тоа цајканот го направил тенденциозно - со цел да го убие? Веројатно не. Станувало збор за немарност и неписменост. Но можеби грешам.

Но ти си сигурен дека тоа не е причината за смртта. Кои ти се доказите дека насилното придушување не е главниот контрибуирачки фактор, туку фентанилот и метамфетаминот? Пази на argumentum ad ingorantiam. Според експерт у токсикологија, тие количини на фентанил не биле доволни за јадење овер.
Зошто се сомневаш во одлуката на судот и исказот на експертите кои ги приложија доказите за тезата у полза на насилното пригушување?
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
506
Поени од реакции
966
Според првата официјална аутопсија нема конклузивни докази дека дека починал поради насилно задушување иако истото можеби имало удел во неговата смрт.
Зошто се сомневаш во одлуката на судот и исказот на експертите кои ги приложија доказите за тезата у полза на насилното пригушување?
Добро бе, се читаш ли што пишуваш?! Кои се доказите за насилно задушување? Дали има знаци на траума на трахеата или вратот? Знаеш ли дека непосредна причина за смртта е срцев удар? Како тоа се вклопува со насилно задушување?
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Добро бе, се читаш ли што пишуваш?! Кои се доказите за насилно задушување? Дали има знаци на траума на трахеата или вратот? Знаеш ли дека непосредна причина за смртта е срцев удар? Како тоа се вклопува со насилно задушување?
А кој е доказот дека непосредна причина за смртта е срцев удар?
Абе, гитла, трол еден. :D Ја па озбилно зборуем со тебе.

За другите што не се разбираат, а треба да пазат да не бидат залажани од тролови ко овој што го цитирам... Форензичката патологија е троа комплицирана работа. Овде може да се информираат за недоразбирањата околу целиот муабет. Еве извадоци...
...The county ruled the cause to be “cardiopulmonary arrest complicating law enforcement subdual, restraint, and neck compression.” It also cited heart disease and drug use as factors that could have contributed to the death. The secondary autopsy, by contrast, specifically said Floyd died from asphyxia.

So who is right? Well, both of them, experts who weren’t affiliated with the case said. In fact, according to forensic pathologists and medical experts, the two autopsy reports aren’t actually all that different in their conclusions...

...„The Hennepin County autopsy may have mentioned factors beyond police conduct, but it was really just saying Floyd’s heart stopped while police were restraining him and pressing on his neck, said Melinek, Carter and Dr. Michael Freeman, professor of forensic medicine and epidemiology at Maastricht University in the Netherlands. It’s not a claim that he died of a heart attack, drugs, or pre-existing conditions, they told me. “The cause of death is police restraint,” Melinek said, just like in the autopsy Floyd’s family commissioned.

The reason it might seem like the exams disagree, they said, is because people expect a single cause of death in an autopsy report. But most people don’t die from just one thing. Instead, both death certificates and autopsy evaluations are set up to tell as detailed a story as possible — death happened, as a result of something, complicated by another thing, and maybe with other factors that were present. You’re supposed to compile the full chain of events and all the possible compounding factors. But documenting potential contributing factors isn’t the same as saying that’s what caused the death.“...
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
506
Поени од реакции
966
А кој е доказот дека непосредна причина за смртта е срцев удар?
Абе, гитла, трол еден. :D Ја па озбилно зборуем со тебе.

За другите што не се разбираат, а треба да пазат да не бидат залажани од тролови ко овој што го цитирам... Форензичката патологија е троа комплицирана работа. Овде може да се информираат за недоразбирањата околу целиот муабет. Еве извадоци...
...The county ruled the cause to be “cardiopulmonary arrest complicating law enforcement subdual, restraint, and neck compression.” It also cited heart disease and drug use as factors that could have contributed to the death. The secondary autopsy, by contrast, specifically said Floyd died from asphyxia.

So who is right? Well, both of them, experts who weren’t affiliated with the case said. In fact, according to forensic pathologists and medical experts, the two autopsy reports aren’t actually all that different in their conclusions...

...„The Hennepin County autopsy may have mentioned factors beyond police conduct, but it was really just saying Floyd’s heart stopped while police were restraining him and pressing on his neck, said Melinek, Carter and Dr. Michael Freeman, professor of forensic medicine and epidemiology at Maastricht University in the Netherlands. It’s not a claim that he died of a heart attack, drugs, or pre-existing conditions, they told me. “The cause of death is police restraint,” Melinek said, just like in the autopsy Floyd’s family commissioned.

The reason it might seem like the exams disagree, they said, is because people expect a single cause of death in an autopsy report. But most people don’t die from just one thing. Instead, both death certificates and autopsy evaluations are set up to tell as detailed a story as possible — death happened, as a result of something, complicated by another thing, and maybe with other factors that were present. You’re supposed to compile the full chain of events and all the possible compounding factors. But documenting potential contributing factors isn’t the same as saying that’s what caused the death.“...
Ако ти веруваш во ова од токсикологот, ти не си арен во глаата.

11 мк/кг е доза за општа анестезија
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
506
Поени од реакции
966
преку кур од тие англицизми
си иаме наш златен јазик
црнчуга, ќумбе, чамуга... колку сакаш зборови
Во право си, да го негуваме нашиот убав јазик со сета негова експресивна шареноликост!
Автоматски споено мислење:

што значи мк?
The estimated lethal dose of fentanyl in humans is 2 mg. The recommended serum concentration for analgesia is 1–2 ng/ml and for anaesthesia it is 10–20 ng/ml. Blood concentrations of approximately 7 ng/ml or greater have been associated with fatalities where poly-substance use was involved.
 
Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Во право си, да го негуваме нашиот убав јазик со сета негова експресивна шареноликост!
Автоматски споено мислење:


The estimated lethal dose of fentanyl in humans is 2 mg. The recommended serum concentration for analgesia is 1–2 ng/ml and for anaesthesia it is 10–20 ng/ml. Blood concentrations of approximately 7 ng/ml or greater have been associated with fatalities where poly-substance use was involved.
Веселиве математики за некој што не се разбира у статистика и токсикологија. Зошто анестезијата варира од 10-20 ng/mL? У долниот рејнџ на анестезија за луѓе што не се џанаци (11 ng/mL) анестезиолозите ќе ги испоубијат сите луѓе ко Флојд, а? Животињата со јака толеранција скина конци од 11 ng/mL, ама долната граница за анестезија е 10 ng/mL? Ја вчера имав дупло поише фентанил у крв, у комбо со кетамин и хероин - па праев HiiT 30 мин! Можда бидејќи...
Regular heroin users who have a tolerance to opioids can take more fentanyl, possibly two or three times more, without suffering an overdose.
According to one report, long-time addicts who desire fentanyl seek dose ranges between 250 and 1,000 micrograms. These amounts can kill a non-tolerant users, including veteran heroin users who have been abstinent for awhile
The manners of death included 40 accidents, 36 natural, 8 suicides, 5 therapeutic complications, and 3 undetermined deaths. Among the accidental fentanyl intoxication deaths, 32 of 37 involved substance abuse. The majority (95 %) of the 37 accidental deaths involving fentanyl were multi-drug intoxications. The substance abuse deaths had a mean fentanyl blood concentration (26.4 ng/ml or μg/L) that was over twice that of the natural group (11.8 ng/ml). Our analysis suggests a relationship between total patch dosage and mean postmortem fentanyl concentration up to the 100-μg/h dose.
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
506
Поени од реакции
966
Веселиве математики за некој што не се разбира у статистика и токсикологија. Зошто анестезијата варира од 10-20 ng/mL? У долниот рејнџ на анестезија за луѓе што не се џанаци (11 ng/mL) анестезиолозите ќе ги испоубијат сите луѓе ко Флојд, а? Животињата со јака толеранција скина конци од 11 ng/mL, ама долната граница за анестезија е 10 ng/mL? Ја вчера имав дупло поише фентанил у крв, у комбо со кетамин и хероин - па праев HiiT 30 мин! Можда бидејќи...


Ајде сега откога ги извага овие квантитативни докази, кажи дали се слагаш дека некој со 11нг фентанил и исто голема доза на метамфетамин е подобен да вози, како што вика токсикологот?
Дали мислиш дека срцето на црнчугата било “исклучително силно”?
Сега веќе третпат ќе те замолам, дај вака извагај ги доказите што упатуваат на насилно задушување. Ако не постојат докази што можеш да ги наведеш тука, тогаш како успеа да направиш семи квантитативна анализа и да кажеш дека тоа е поважен фактор во споредба со предозирањето?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom